J Italija
Družinica (+3 letnik) razmišlja o krajšem dopustu na J Italije, se pravi amalfi, napoli, sorento…šli bi z javnim prevozom tja Milan – Rim, od tam z regionalci naprej do določenih destinacij, spanje v kakšnih low budget variantah izven mest, ogled zanimivosti, nekaj malega kopanja, pokušanje dobre hrane…
Tisti, ki ste že bili v tem delu ITA, kdaj bi bil najbolj primeren čas za it? Torej, naša opcija bi bila okoli prvomajskih ali proti koncu junija, potem pa šele septembra.
Priporočam z vlakom, super izkušnja. Maja je super.
http://www.trenitalia.com/tcom-en
https://www.walksofitaly.com/blog/how-to/trains-in-italy-rail-schedule-tickets-rome-florence
Kaj več pa še kdo drug nisem že dolgo bila v ITA.
Meni je maj super. Je prijetno toplo, dan je dolgi. Junija, sploh konec junija zna biti hudo, hudo vroče.
Je pa tako, da maja morje, če se želite tudi kaj kopat, ni rečeno, da je toplo. Septembra pa še nisem bila. Dan je sicer krajši kot maja, ampak je pa morje toplo. Vročina pa ni več tako huda kot poleti.
Julij, avgust pa meni ni ok. Prevroče.
Meni je maj super. Je prijetno toplo, dan je dolgi. Junija, sploh konec junija zna biti hudo, hudo vroče.
Je pa tako, da maja morje, če se želite tudi kaj kopat, ni rečeno, da je toplo. Septembra pa še nisem bila. Dan je sicer krajši kot maja, ampak je pa morje toplo. Vročina pa ni več tako huda kot poleti.
Julij, avgust pa meni ni ok. Prevroče.
[/quote]
Rim in tam okrog je za prvomajske huda gužva. Pa, če se ne motim imajo tudi enkrat konec aprila en praznik. Tako, da imajo prvomajske podobno kot mi kar dolge. Mislim, da imajo nekje 25.4. praznik.
Je pa verjetno v Rimu tako vedno gužva. Neapelj, Amafli – je tudi po prvomajskih, v sredini maja – kar konkretna gužva. Ampak tako pač je.
Pa za Amalfi malce prečekirajte prenočišča. Večinoma so zelo visoke cene pa nobenega hostla ni, nobenega kampa.
Rim in tam okrog je za prvomajske huda gužva. Pa, če se ne motim imajo tudi enkrat konec aprila en praznik. Tako, da imajo prvomajske podobno kot mi kar dolge. Mislim, da imajo nekje 25.4. praznik.
Je pa verjetno v Rimu tako vedno gužva. Neapelj, Amafli – je tudi po prvomajskih, v sredini maja – kar konkretna gužva. Ampak tako pač je.
Pa za Amalfi malce prečekirajte prenočišča. Večinoma so zelo visoke cene pa nobenega hostla ni, nobenega kampa.
[/quote]
V Amalfiju res ni kampa, sta pa vsaj dva v Sorrentu. Eden tik mesta, da greš lahko zjutraj peš na kavico in rogljiček.
Tisti kraji so meni zelo všeč, ampak mi smo to obdelali z avtom in šotorom. Smo pa bili tam dol vsaj kak teden, v kampu v Sorrentu, pa delali izlete v Amalfi, Neapelj, Pompeje, na Capri, Ischio … Za manj se skoraj ne splača, če hočeš kaj videt, z javnim prevozom gre pa vse sploh še bolj počasi. Kar se kopanja tiče, pa amalfitska obala ni ravno najboljša izbira, obala je precej skalnata, ponekod z visokimi klifi, in so plaže dokaj utesnjene, ponekod, kjer jih ni, so za kopanje narejeni pomoli. Saj se da, ampak kar se plaž tiče, je veliko boljših koncev v Italiji.
Prvi maj je čisto ok, samo kopanje lahko takrat odpišete. Za to je bolj primeren junij, pa september je tudi fajn, samo dnevi so takrat že precej krajši.
Če res nameravate kombinirat Rim in amalfitsko obalo, priporočam vsaj 10 dni, da boste kaj imeli od vsega skupaj. Že prevoz vam bo odnesel en kup časa. Pa upam, da je triletnik dovolj trpežen, da bo zdržal ure in ure na vlakih/avtobusih.
V Amalfiju res ni kampa, sta pa vsaj dva v Sorrentu. Eden tik mesta, da greš lahko zjutraj peš na kavico in rogljiček.
Tisti kraji so meni zelo všeč, ampak mi smo to obdelali z avtom in šotorom. Smo pa bili tam dol vsaj kak teden, v kampu v Sorrentu, pa delali izlete v Amalfi, Neapelj, Pompeje, na Capri, Ischio … Za manj se skoraj ne splača, če hočeš kaj videt, z javnim prevozom gre pa vse sploh še bolj počasi. Kar se kopanja tiče, pa amalfitska obala ni ravno najboljša izbira, obala je precej skalnata, ponekod z visokimi klifi, in so plaže dokaj utesnjene, ponekod, kjer jih ni, so za kopanje narejeni pomoli. Saj se da, ampak kar se plaž tiče, je veliko boljših koncev v Italiji.
Prvi maj je čisto ok, samo kopanje lahko takrat odpišete. Za to je bolj primeren junij, pa september je tudi fajn, samo dnevi so takrat že precej krajši.
Če res nameravate kombinirat Rim in amalfitsko obalo, priporočam vsaj 10 dni, da boste kaj imeli od vsega skupaj. Že prevoz vam bo odnesel en kup časa. Pa upam, da je triletnik dovolj trpežen, da bo zdržal ure in ure na vlakih/avtobusih.
[/quote]
Predsvem to ja, da je triletnik trpežen in priden za tako pot, ker ni ravno z lastnim vozilom, kar je najbolje v takem primeru za tako dolgo pot pri teh letih otroka.
Tam na jugu je vse stretto, gužva, vrvež. Lokalni promet vedno kasni, če je izven sezone ali pa v sezoni Se boste načakali.
Jaz bi počakala, da je otrok vsaj ene tri leta starejši za tja dol za varianto z vlaki.
Pa tudi maja za kampirat s tako malim otrokom je hladno ponoči, okrog 13 stopinj je v povprečju v prvvi polovici maja, se ti ne zdi?
Mesec maj je sicer najboljši za obisk obale Amalfija, mapak ne za kampirat, lahko je premrzlo ponoči 🙂
[/quote]
Ja, izven amalfijske obale je pa dosti kampov.
Drugače pa vlaki in južna Italija: pogoste in to konkretne zamude pa pogoste stavke. Saj, če boste imeli srečo, bo šlo brez tega, samo ponavadi so vsaj zamude.
Jah, opcij je kar velik, tudi kampiranje kot je nekdo navedel, kot izhodiščna točka bi bila Sorento. V juniju. To bi bil v bistvu naš glavni dopust in bi rad da je nepozaben. Seveda pa gledam, da bi bilo najprej otroku udobno potovanje. Žal na HRV ne najdem kaj zanimivega, vse je po istmu kopitu, se začnem kar konkretno dolgočasiti. ITA pa mi je že od nekdaj blizu (Sicilija, Garda, Sardinija, Siena)
Forum je zaprt za komentiranje.