Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti izvršba preživnine

izvršba preživnine

Pozdravljeni! Imam vprašanje za vas. Bivši mož mi za otroka že dve leti ni plačal preživnine. Vložila sem izvržbo na sodišču, vendar sem dobila zavrnjeno, ker kao nima službe in računa v Sloveniji, sumim pa, da je zaposlen v tujini. Ali ima sodišče vpogled v tujino, ali ne in kaj razen rubeža premičnin še lahko storim? Hvala!

Spoštovani,

postopek izvršbe v tujini je odvisen od tega, ali ima vaš mož premoženje v EU ali kje drugje in ali imate pravnomočno sodno odločbo, torej izvršilni naslov, na podlagi katerega lahko nadaljujete z izvršbo v tujini – postopek je zapleten in drag, vendar mogoč. Ker pa gre za jurisdikcijo drugih držav, vam slovenski odvetniki pri tem ne moremo pomagati (lahko pa vam pomagamo najti kontakt s tujim odvetnikom, ki bi prevzel reševanje vašega problema).

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close