Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev izvršba na plačo

izvršba na plačo

V primeru,da gre za izvršbo na plačo, koliko denarja lahko trga delodajalec?

V konkretnem primeru.. gre za 4 urni delavnik in plača ni niti 3oo evrov (razlika do minimalnega dohodka pa je od socialne).Mati samohranilka;otrok v srednji šoli.

Ali lahko kljub vsemu delodajalec trga od plače denar za upnika(upnik je delodajalec sam)??
Morda se kdo bolj spozna na te zadeve.
Hvala

Tretino…

V vsakem primeru ti mora ostati 375 evrov mesečno za preživetje. Če imaš plače 300, ti ne bodo trgal. Pri blokiranem računu zaradi izvršb mora ostati 375 evrov.

Ja tudi jaz imam tako info. Pod določenim zneskom ti ne smejo več trgat.

Saj za banko vem…pa naj dodam da se je znesek zvišal na 411 evrov.

Ne vem pa kako je,ko odteguje delodajalec.Enako kot na banki,da ti morajo ta znesek pustit.
To pomeni,da če nimaš plače 411 ti ne sme delodajalec trgat nič ali kako?Po moji logiki.

Ja tako, če je bilo prej 375, pa zdaj praviš da je zvišano, od kdaj ne vem, je to to.Ker je to nekako minimalno za kao preživeti.

Tudi delodajalec se mora držati zakonov, kot banka. Po moje, ne more tega delat, da ti prej odtrga. Če bi si to privoščil,bi se jaz pritožila. Saj banka je samo posrednik od delodajalca ne.Jaz se ne bi pustila.

GDO LAHKO NALOŽI BANKI DA MI NESME ZARUBITI VSEH NAKAZIL.NEDOBIM NITI ZA PREŽIVETJE ZARADI BLOKADE.

po zakonu lahko 450eur dvigneš z računa to ti ne morejo zarubiti to je tisti minimum k ostane za preživetje.

Glede na to da je upnik delodajalec ti bo trgal od plače kolikor bo hotel.
Kaj mu boš pa naredila ga tožila?

Glede da sem na bolniškem že 17mesecev,zaradi bolezni.zanima me zakaj mi delodajalec noče izplačati solidarnostne pomoči,ali je to po zakonu dolžen ali ne.V primeru da je dolžan a noče; kaj narediti,komu se obrniti.HVALA!

Delodajalec ni dolžan izplačati solidarnostne pomoči-

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close