Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Izvršba na plačo

Izvršba na plačo

Pozdravljeni!
Dobila sem izvršbo na svoj račun na banki. Zanima me, kako in kje uredim in kaj predložim, da vzdržujem tudi otroka in bi mi zraven 552 eur tako ostal tudi znesek za preživljanje družinskega člana. Na banki niso o tem nič vedeli, razen to, da mi otroškega dodatka ne smejo trgati. Ampak to ni isto – nekdo, ki ima višjo plačo in ni upravičen do otroškega dodatka, ravno tako dobi ven 552 eur, kljub temu, da preživlja še kakšnega otroka. Tudi na CSD mi niso znali pomagati. Predvsem me zanima, na koga se moram obrnit in kaj moram predložit banki kot dokazilo.
Hvala in lep pozdrav!

Pač čim prej pošlji na sodišče in na banko dopis, kjer tudi priložiš potrdilo o skupnem gospodinjstvu in izpisek iz rojstne matične, kjer se vidi razmerje mati – otrok. Če so slučajno trgali preveč in že nakazali upniku, lahko preplačilo terjaš nazaj z nasprotno izvršbo.

Hvala za odgovor!
Še to me zanima, kje dobim potrdilo o skupnem gospodinjstvu? Je morda dovolj odločba iz CSD-ja o otroškem dodatku, kjer je razvidno, da vzdržujem otroka?
Lep pozdrav!

Priskrbela sem si potrdila, zdaj pa o tem noben nič ne ve. Na banki pravijo, da oni zasežejo imetje po sklepu iz sodišča in ob rubežu na plačo pustijo 552 eur. O vzdrževanih članih ne vedo ničesar. Na sodišču ravno tako ne, mi je pa tam ena povedala, da naj pošljem vlogo za vsak slučaj. Da izgubit nimam kaj. Na DURSU pa tudi nihče nič ne ve. Kako in ali je sploh možno uveljavljati vzdrževane člane?

Lyra pozdravljena!

Vaša situacija ni tako nenavadna, samo ponavadi referenti res ne vedo, kako bi se jo lotili. Vaše vprašanje je bilo osnova za nov zapis v našem blogu na strani http://www.jurjevcic.si/blog/omejitev-izvrsbe-na-placo-zaradi-vzdrzevanih-druzinskih-clanov, kjer lahko najdete povsem konkreten odgovor, kaj je potrebno storiti.

Lep pozdrav in čim lažje poplačilo dolgov!

Upam, da vam bo v pomoč. www.jurjevcic.si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close