Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev izvršba na denarna sredstva

izvršba na denarna sredstva

Lp!

Sem brezposelna oseba s socialno pomočjo in imam nek dolg do durs-a..zaradi prekrškov pač. Dobil sem že izvršbo na denarna sredstva, a mi niso nič jemali, ker sem na socialni podpori. Sedaj me je zavod poslal na na nekajmesecčno usposabljanje in prejmem 300 €+potni stroški, socialne p. pa ne. Zanima me, če bo durs tudi v tem primeru pobral moj denar in koliko, čeprav bo nakazilo od zavoda in ne od firme.
Če vzamem ves denar, ko je nakazilo, me durs kljub temu lahko prehiti (npr. če ne vem točno ob kolkih bo nakazilo in grem po denar kakšno uro po nakazilu..ali pa durs takoj pobere, če le, takoj ko je nakazilo?)

Prosim za odgovor, če kdo ve.

Hvala in lp

Kadar imate izvršbo na računu ni pomembna ura nakazila, saj banke zavezuje zakon o izvršbi in taka sredstva mora blokirati. Omogočiti vam mora pa dvig v zakonsko določenih minimumih (mislim, da je trenutno to 389 eur ali 419..tu nekje smo, ne spomnem se na pamet).
Torej plača, ki je pod tem zneskom ostane vam na razpolago (saj od nečesa vendarle morate živeti). NI pa tako s potnimi stroški,prehrano (v kolikor se to nakazuje ločeno od plače), ni tako z regresom, pologi gotovine itd.- to gre vse za izvršbo.
Nadomestila Zavoda, socialne pomoči…to vam pa v celoti ostane.
Upam, da vam je to kaj v pomoč.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close