Izvid krvi in vode!?
Hoy!
Saj vem, da že kar malo težim, ampak zdaj, ko se ta bolezen pri nas kar vleče in vleče sem skoraj ves čas doma in ve ste praktično res ves stik z zunanjim svetom! :((
Zanima me sledeče!
Bronhitis je lahko virusna ali pa bakterijska okužba??
Če je bakterijska je to tisti “pravi” in se tudi pozna na krvi? Imam prav??
Virusni je vseeno nekoliko blažji? Ali se pač motim?
Včeraj nama je zdravnica, ko je poslušala Timijeva pljuča rekla ( naša je žal na dopustu! ), da mu hrope in piska! Še prejšnji večer na Metelkovi ni bilo slišati nič! Včeraj pa, da ima mali bronhitis, in da bo verjetno za antibiotik!
Po izvidu krvi in vode, ki sta bila oba BP, pa je rekla, da bomo z antibiotikom še počakali, ker da vse kaže na virusno okužbo!
Sem bila kar malo zmedena!
Seturacija je bila 96 97, kar je v redu, res pa je, da mali že od 14 dni nazaj kašlja in tudi hropenje se sliši.
Razlaga naše zdravnice je bila, da se kašelj lahko vleče še doolgo in da je pač sluz, ki se mu pomika po zgornjih dihalih kriva za hropenje, da ni nič hujšega!
Včeraj pa diagnoza Bronhitis!!
Še nekaj! Pljučnica in uroinfekt bi se najbrž tudi pokazala na vodi in krvi???
Hvala, hvala, hvala!!
Pozdravčke!
Vallery!
Kaj pa ce ima tvoj otrok kaksno alergijo? Mogoce na kaksno hrano, prah, prsice, brezo, cvetje………). Ali pa morda povecano zrelnico….
Ne vem, vprasaj mal zdravnike, pa mal opazuj, ce dobi kaksne pikice preden zboli ali pa kaksne druge znake…..
To ti pisem zato, ker je bilo pri moji hcerki podobno, stalni bronhitisi, so mi ze grozili, da se lahko razvije v astmo, potem smo ugotovili povecano zrelnico in alergijo na cokolado, brezo, riz, piscanca, orehe, lesnike…..
Po odstranitvi zrelnice se je stanje izboljsalo, pa zdej vem na kaj moram bit pozorna glede hrane. Ceprav tudi alergije scasoma izvenijo.
No upam, da se vama bo stanje izboljsalo.
Oj!
Mi prebolevamo virus!
Že 14 dni!!
Tudi starejša hčerka ga je prebolela, razen kašlja je šlo mimo!
Dvomi v alergijo!? Ravno zato, ker ima mali ( 7 mes. ) iste simptome kot jih je imela Tia ( 22 mes.)!
Nekaj dni je bil tudi samo na mleku, katerega pa pije že tri mesece tako da..??
Hvala vseeno, bom pozorna v prihodnosti tudi na to!
Pozdravčke!
Vallery!
Draga Vallery te zelo razumem, da imaš počasi že vsega zadosti in si utrujena. Deca seveda prav tako. Držim pesti, da se boste čim hitreje “pocajtali”. Imaš prav, bakterijsko in virusno okužbo se najlažje loči po krvni sliki in prisotnosti reaktivnih proteinov. Če so pri malem izvidi oK, gre za virusni infekt dihal. Fora pa je v tem, da se mora telo samo boriti proti povzročitelju. V dihalnih poteh so na površini celice z migetalkami, ki utripajo proti izhodu, sluz se premika in jo je lažje izkašljati. Virusi pa te celice močno okvarijo in sluz začne zastajati, kar pa je idealno gojišče za bakterije. Zato se veliko virusnih okužb dihal zakomplicira z bakterijskim vnetjem in zato pri dolgotrajni virozi večkrat predpišejo antibiotike. Ker so se piski in poki slišali pri malčku (prej pa jih ni bilo) je seveda zdravnica pomislila na bakterijo in s pregledom krvi to izključila. Ocenila je, da antibiotikov še ne potrebujete. Očitno je tale virus vašega malega tako zdelal, da je tudi imunski sistem oslabel in bo trajalo malo dlje, da se pobere. Izogibaj se stiku z bolnimi ljudmi (četudi so samo prehlajeni) in ne dajaj mu zdravil proti kašljem. Raje kaj za lažje izkašljevanje. Se lahko pa to res še vleče. Držite se! Saj bo minilo.
LP Punček
ps. Aja uroinfekt se vidi na preiskavi urina.
Ja, kar ni in ni konca! ;((
Bošček mali je res že utrujen od vsega skupaj, jaz pa tudi seveda!
Jutri se greva spet poslušat, da ne bi šlo kaj naprej!
Imam tudi že recept za antibiotik, če bi se spet pojavila vročina, a zaenkrat je ni več!
danes sem mu nalila kar konkretno fiziološke v nosek in je potem nekaj sluzi tudi izkašljal. Zdaj ko spi, pa sem ga dala na mojo posteljo, v posteljico zraven pa velik lonec vrelega žajblja in kamilic!
Kaj bi dala, da bi bilo že spet vse kot prej! ;((
Hvala in lep dan!
Vallery!
;)))
Sem imela včeraj prav “tečej” tapkanja pri zdravniku! ;))
Otrok ti mora ležati v naročju, podložiš mu blazno in to tako, da ima glavo nižje od rite!
Tapkaš ga od spodaj navzgor ( s pokrčeno roko ) in le ob straneh ( nekako po pljučnih krilih ), ne po sredini in s plosko roko, ker je tam kost in ni prijetno! Toliko, če bo še kateri prišlo prav! Včeraj je bila v Mostah zvečer kar gužva in zato sklepam, da je še kar nekaj zoprnih viroz v zraku! 🙁
Drugače pa vse prijeme že poznam! ;((
Še od Tiinih dveh bronhiolitisih, ko smo tudi naredili vse in še več, da bi šlo čimprej nazaj!
Hvala za vzbodbudo in zato, da nam pošiljaš pozitivno energijo!
Bodite zdravi!
Pozdravčke!
Vallery!
????
A kaj čakam???
To, draga moja, da se ta viroza že spelje, ker se vleče že kar predolgo!
( Itak je pri tako malem otroku PREdolgo že en sam dan, pri nas pa traja že čez 14 dni! )
Hujšega??
Ja, molim, da se ne razvije v kaj hujšega, glede na to, da je zdaj vse ostalo BP ( ušesa, grlo, nos, kri, voda…), upam, da ne bo kakšne pljučnice, baktreije…
In ja, čeprav smo pri nas bolni, drugim želim lep dan!
Še kakšno vprašanje??
Včasih je pač treba še kakšen post više prebrat če ti kaj ni jasno pa bi rada vedela!
Lep dan tudi tebi!
Vallery!
Forum je zaprt za komentiranje.