Izvenciklična krvavitev
Živijo.
Stara sem 19 let. Že eno leto jem kontracepcijske tabletke LOGEST, ki so res OK. In nimam dobenih problemov.. no vsaj do zdaj. Zadnjo M sem imela pred 2 tednoma, nakar mi ta teden nastopi spet M amapk ta M je tako hudo močna, da včasih ne zmorem redno menjevat V. Včeraj sem klicala svojega G, ki mi je svetoval, da naj zdaj cel teden jemam po dve kontracepcijski tabletki – tega seveda nisem naredla in tudi ne bom, ker se mi zdi totalno nesmiselno.. no nesmiselno.. če do zdaj nisem imela problemov z tabletkami jih tudi zdaj ne bom imela.. torej je nekaj z mano narobe. res je da sem imela že 2x vnete jajčnike.. zelo me je strah, ker ne vem kaj storitu. zato upam, da mi bo lahko katera od vas malo pomagala.
Lp, Sosa
To je odgovor tvojega telesa na jemanje KT, ne razumem čemu ne prisluhneš ginekologu; ena rešitev je da se zamenjajo tabletke, druga pa da se jim povsem odpoveš, kar je seveda še najbolj zdravo za tvoje telo. S KT se ni za hecat, na marsikatero vplivajo bolj kakor se o tem javno razpravlja…farmacevtski lobiji pa vse ta “namigovanja” utišajo.
Jaz ti lahko pomagam samo tako, da ti svetujem, da naredi tako, kot ti je rekel ginekolog.
Če pa misliš, da bi lahko bilo še kaj več, kot neko hormonsko neravnovesje, v smislu kakšne (izvenmaternične ?) nosečnosti, pa h ginekologu na pregled, bo potem potreben poseg (čiščenje maternice).
Bi samo dodala, ko sem jaz kot mlado dekle jemala KT, sem tudi dobila predčasno menstruacijo oz. krvavitev in sem bila tudi toliko neumna, da nisem jemala dveh (nisem vedela, da moram, ker nisem nič klicala) in sem potem kakšna 2-3 tedne tako krvavela in to fajn krvavela, da sem bila že kar utrujena od teh krvavitev, da slabokrvnosti ne omenjam. Ne igraj se s tovrstnimi stvarmi.
Ja, tako kot si rekla. Jemlješ tabletke tako dolgo, kot bi jih morala, vse skupaj 3 tedne, kajne, nato en teden pavze, ne glede na krvavite, začneš z novimi tabletkami. Oz. tako kot je bilo rečeno s strani ginekologa.
Drugače pa vprašaj še Pušenjaka na forumu Ginekologija ali pa kar svojega ginekologa.
Forum je zaprt za komentiranje.