izterjava
Pozdravljeni!
Prosila bi za pomoč. Leta 2008(december) sem bila z otrokom (9 mesecev)v bolnišnici.Rečeno mi je bilo, da lahko doječa mati ostane z otrokom. No in zgodba se nadaljuje tako, da sem skoraj po 4 letih dobila izterjavo, na naslov kjer sem živela pred 10 leti. Dobila sem ga na priimek , ki ga nimam že 8 let. Zanima me kaj naj v tem primeru naredim? V teh letih nisem dobila nobenega obvestila o dolgu, niti nisem o tem nič vedela. Pozanimala sem se na ZZZS in so mi odgovorili da ima mati brezplačno bivanje do otrokovega 5. leta starosti. Naj pa povem še to da je glavnica 51e,skupen dolg pa 130e. Prosim za nasvet. Hvala in pozdrav.
Spoštovani!
Predlagamo , da se s pritožbo obrnete na domnevnega upnika in jim napišete, da so vam neupravičeno računali storitev, ki vam pripada oziroma naj vam pojasnijo, na kakšni podlagi so zoper vas vložili izvršbo – nemudoma pa morate tudi ugovarjati zoper prejeti sklep o izvršbi v smislu navedb, ki ste jih opisali v vašem vprašanju, ter predlagati tudi dokaze za svoje navedbe (npr. poizvedba sodišča pri ZZZS, zaslišanje vas kot stranke ipd.), sicer vam bo sodišče ugovor zavrnilo kot neobrazložen.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.