Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo izterjava dolga preko DURS-a

izterjava dolga preko DURS-a

Pozdravljeni, prosim za pomoč:
kakšen je postopek, da bi izterjali dolg od enega podjetnika ( ima s.p.) preko davčnega urada?!Kaj vse potrebujem? A je to sploh še možno?!

Hvala za pomoč!

Barbara

Mislim, da se Durs ne ukvarja s komercialno dejavnostjo.

bo treba lepo na sodišče, dat nalog za izvršbo, potem pa od tam dalje preko izterjevalcev. DURS skrbi samo za svojo r*t

In zakaj naj bi še za katero drugo?

bi bilo zelo lepo, da bi izterjali recimo neplačane prispevke za socialo od nekaterih delodajalcev… ampak to ni njihova skrb

glavno, da izterjajo kazni za prometne prekrške.

Pozdravček vsem,
sem klicala na DURS in so mi rekli, da lahko, vendar rabijo sledeče dokumente:
IOP-ptrjen s strani dolžnika, izst. račune, pogled na IBON ali imajo blokado TRR. Seveda pa potem denar zadržijo in ga lahko pokompeniziramo z našim dolgom (DDV…). Se mi zdi, da je kljub vsemu OK.

Lep sončen dan,
Barbara

Temu sicer ne verjamem, kajti v tem primeru sploh ne bi potrebovali sodišč in vsi bi plačevali račune…

Temu sicer ne verjamem, kajti v tem primeru sploh ne bi potrebovali sodišč in vsi bi plačevali račune…[/quote]

poanta je v tem, da oni izterjani denar zadržijo in ga ne posredujejo upniku. se pravi, da so ti uporabni do višine tvojih obveznosti do dursa

Še vedno ne verjamem : vidve trdita, da lahko durs brez sodne odločne se ti vsede na račun?

Če bi bilo tako, bi vsi upniki prenehali plačevati državi, pa naj si le-ta samo poskrbi za plačilo svojih terjatev…

Dajte ženske, malo premislite preden pišete…

jaz ne trdim nič, sem bila presenečena nad postom od Barbare, nimam pa posebnega razloga, da bi dvomila vanj. zato sem ga poizkušala racionalizirati.

Taki izgovori me zmeraj nasmejejo.

Se pravi če jaz napišem, da je zunaj 2 metra snega, ti pač ne boš podvomila ampak boš to racionalizirala in svetovala ljudem, naj gredo v službo peš…

Ne vem sicer, če to še gre – ampak verjetno da ja.

Lahko pa povem svojo izkušnjo.
Pri nas v službi smo redno dnevno nabavljali v eni pekarni, ki je dolgovala DURS-u. Mi smo sicer tekoče vse poravnavali, smo pa dobili obvestilo DURS-a, naj zapadle račune našega upnika v XY višini namesto upniku nakažemo na njihov TRR.
Pa seveda poduk, da če se ne strinjamo z višino dolga, da jih obvestimo.

Tako da se očitno DURS ukvarja tudi z takimi izterjavami, vsaj za njihove terjatve gre.

LP!

Pozdravljeni še enkrat,
ko bo zadeva tako daleč, vam sporočim iz prve roke kako se je izšlo!!

LP, Barbara

Ja res. Najlepše je pljuvvati po državnih organih. Punčke, če vam kdo kaj dolguje ga predlagajte v stečaj in amen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close