iztek preizkusne dobe
Pozdravljeni, k.t. se biršejo po dveh letih od pravnomočnega prekrška. Verjetno vam na sklepu piše, da po preteku t.i. pogojne dobe, imate še leto dni preizkusne dobe ponavadi je tako, ni pa nujno. To pomeni, da vam lahko sodišče ob ponovitvenih prekrških nakdnadno izreče prenehanje veljavnosti v.d. Npr. če bi še ponavljali prekrške bi se sodišče lahko odločilo, da vam rehabilitacija ni zalegla in bi vam izdali sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Lp
Moram reči, da mi tukaj neke stvari res niso najbolj jasne.Torej ne smem pridobiti niti ene kt še dve leti po pravnomočnosti odločbe in kljub uspešno prestani “pogojni, ali pač?
Vendar, glede na to, koliko me je ves ta “hec” stal denarja, živcev in negotovega pričakovanja vsakega modrega pisma, mi kakršna koli kršitev CPP (vsaj zavestno) ne pade več na pamet. Bilo je zadosti za eno življenje,
Na jasnem bi si pa vseeno bil rad, kako je s temile roki.
Lp.
Pozdravljeni, leto dni po poteku odložitve prenehanja veljavnosti v.d. vas sodišče še spremlja. V tem času “lahko delate” prekrške (vsekakor ni priporočljivo). Če je teh prekrškov preveč lahko sodišče kljub izteku t.i. pogojne dobe odloča o prenehanju veljavnosti v.d. Upam, da je bolj jasno. Lp
Forum je zaprt za komentiranje.