Iztek pogodbe za določen čas med porodniškim.
Pogodbo imam za določen čas, pred iztekom pa bom šla na porodniški, kar pomeni, da se mi bo pogodba iztekel ko bom na porodniškem.
Mi lahko kdo pove kaj to pomeni zame. Mi je delodajalec res dolžan podaljšat pogodbo vsaj še za čas porodniškega? To sem namreč slišala od prijateljice, da je bilo z zakonom sprejeto. Kaj pa v primeru če mi ne podaljša, kaj se zgodi z mojo porodniško, zavarovanjem…lepo prpsim za kakno razlago, ker res ne vem kako je s tem.
Hvala vsem.
ko se ti pogodba izteče, ti ni delodajalec nič dolžen podaljšati. če bi imela delo za nedoločen čas, ti ga v tem času ne bi smel prekiniti.
razen tega, da nisi upravičena do eventuelnega regresa, se ti pri prejemkih ne spremeni nič. zavarovanje gre iz nadomestila, ki ga prejemaš.
kako je pa z delovno dobo, pa ne vem.
delodajalec ni nič dolžan. le delavke na porodniškem ne more odpustit. vendar v primeru izteka pogodbe za DČ ne gre za odpuščanje temveč enostavno za potek pogodbe.
pordoniška ti ostane, zavarovanje pa se itak v tem primeru plačuje iz porodniške. le po poteku porodniške se ne pozabit v roku prijavit na zavodu za zaposlovanje kot brezposelna oseba, da ne ostaneš brez pravic iz naslova brezposlenih osbe. sicer pa ti bodo na CSD-ju vse razložili.
drugače pa ja se poskusi dogovarjat z delodajalcem o možnosti podaljašanja pogodbe ali celo o pogodbi za NČ ali vsaj o možnostih da te zaposlijo ponovno po preteku pogodbe. pogovarjaj pa se že sedaj preden ti pogodba poteče.
Forum je zaprt za komentiranje.