Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev izteče se mi pogodba

izteče se mi pogodba

Živjo,

na kaj moram biti pazljiva, jutri zadnji dan delam ker mi ne bodo podalšali delovnega razmerja. Ali mi pripada iz zavoda kakšno nadomestilo, delala sem 4 leta, 4-kret so mi podaljšali. Vem da sedaj ne smem podpisati da sporazumno odhajam, je še kakšen “trik”, ki ga moram pazit?
Morda veste koliko časa mi pripada potem kakšna pomoč iz zavoda?

Hvala

Koliko imaš delovne dobe?

pa kaj bi podpisovala??
izteče se ti pogodba, če nove ne bo, ni kaj podpisovat, podjetje ti pa tudi ni dolžno nobene odpravnine.

pripada ti pa standardna pomoč, poglej v zakonu

Če se ti izteče pogodba in ti je ne bodo več podaljšali, ti ne bodo dal nič za podpisvat tudi sporazumne odpovedi ne, ker ko ti poteče pogodba nisi več tam zaposlen in ti ni treba nič podpisovat in lahko samo greš. Sporazumno odpoved se podpiše v primeru predčasne prekinitve delavnega razmerja.

Pogodba za določen čas poteče s časom za katerega je bila sklenjena. Pri 4 letih dela pri njih pomeni, da imaš 4 leta delovne dobe, torej ti iz Zavoda na podlagi zavarovanja za primer brezposelnosti pripada nadomestilo za breposelnost za 3 mesece. Tri mesece boš torej prejemala denarno nadomestilo, ki znaša ne vem točno ali 80 ali 70 % povprečne plače, kot si jo zaslužila v zadnjih 12 mesecih. Ta čas izkoristi za iskanje nove službe. Veliko uspeha ti želim!

Ojoj, in kaj če si v treh mesecih ne najdem službe, kako se pa potem človek preživlja? Groza!

kakšno zavajanje

maksimalno nadomestilo je menda trenutno 768 EUR mesečno

Dobrodošla na Zemlji 🙂

Če pa te slučajno prosijo, da podaljšaš kak dan, pa boš delala brez pogodbe, pa lahko ti dokažeš, da si delala brez, dobiš pogodbo za nedoločen čas.

kolikokrat pa lahko podaljšajo pogodbo za določen čas in kdaj ti morajo povedat da te ne rabijo več in ti pogodbe ne bodo podaljšali?

http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/delovna_razmerja_in_pravice_iz_dela/delovna_razmerja/zdr/pogodba_o_zaposlitvi_za_dolocen_cas_52_clen/

http://forum.racunovodja.com/viewtopic.php?f=4&t=33668

Če si delala 4 leta brez prekinitve si avtomatično v delovnem razmerju za nedoločen čas.NIČESAR NE PODPISUJ!!! Od delodajalca ZAHTEVAJ podpis pogodbe za nedoločen čas! Če ne bo hotel , ga tožiš in sodba bo nadmestila pogodbo za nedoločen čas!

Beri revijo SALOMONOV OGLASNIK tako boš lahko dobila kakšno dobro idejo za biznis.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close