izsledil me je bivši
Imam urejeno življenje, otroke, ljubečega moža, pošlihtano življenje, srečna sem, ampak…fant izpred 22 let me je izsledil , dobil je mojo mobi številko, ne vem kje in kako in zdaj mi pošilja čudne sms-e.
Odpisala sem samo enkrat in ga prosila, naj ne pošilja več nič in kar je bilo nekoč naj pozabi, saj imava vsak svoje življenje..
On pa kar vztraja in piše kako me pogreša, da sem bila njegova največja ljubezen in da me ne more pozabiti, naj pridem na srečanje in dorečeva nedokončane zgodbe, ki so takrat ostale…
Naj povem, da mi je mučno, da težim s tem možu, morda bi si napačno razlagal in tudi sprememba številke bi bila naenkrat čudna poteza, saj ima to številko vso sorodstvo in prijatelji, razmišljam, da zlomim sim, ampak potem mi bo mož zrihtal isto številko nazaj, začaran krog..
Da se vrnem k bistvu, ta moški, ki mi teži zdaj je sposoben enkrat priti celo na naša vrata, vedno je bil bolj nasilen in frajerski na nič se ni oziral, večkrat se je stepel, če me je kakšen fant samo bolje pogledal, tudi meni je takrat primazal kakšno zaušnico in komaj sem mu pobegnila.
Ker je takrat na hitro spoznal svojo sedanjo ženo mi ni nikoli najedal do sedaj. Ne razumem pa kako se je zdaj spomnil name po toliko letih, možu nisem nikoli omenjala preteklosti in tudi zdaj ne bi rada vlačila tega na svetlo, želim si samo mir pred njim, kaj mi še preostane??
Nisem več frklja 17 letna kot takrat..
pojdi k svojemu operaterju in naj blokirajo njegovo številko. pa povej, da si podala ovadbo na policijo zaradi nadlegovanja, zalezovanja in ogrožanja, da si beležiš vse njegove poskuse komuniciranja s tabo.
je malo smešno, da kao ne veš, kaj narest, glede na pisanje, si kar predstavljam, kako mu milo prigovarjaš, naj te vendar pusti pri miru… ene ženske res nimate nobene hrbtenice, pol se pa čudite, kako se vam stvari kar dogajajo…
Imaš dve opciji.
Ena je, da poveš možu, kaj se dogaja. Če je vse tako kot si napisala, ne bi smel biti problem. Mož bo videl, da mu zaupaš in te bo zaščitil. Imela boš oporo!
Druga možnost je, da tipa zablokiraš, to urediš pri telefonskem operaterju. Vendar pa se ti tip še vedno lahko pojavi na vratih … in kaj boš taktrat povedala možu?
Lej, res, če te kdo nadleguje, se to pove partnerju. Res ne vem, zakaj bi skrivala.
Mislim, če se ti tip namala na vratih in šele potem začneš razlagati, kako te nadleguje, ti ne bo verjel, da se to že vleče … mislil si bo, da sta imela kaj pred kratkim.
Mož tudi lahko naleti na sms in si bo razlagal po svoje, če ne bo vedel za nadlegovanje. Kako bo zvenela potem tvoja zgodba? Najbrž kot izgovor.
Moj predlog: Povej možu in blokiraj cifro pri operaterju. Z bivšim pa sploh ne komuniciraj. Daj ga na popoln ignor.
Srečno.
prvo napako si naredila s tem, da si odgovorila na sms.
ignoriraj še naprej, pojdi k operaterju in prijavi nadlegovanje ter povej možu. kaj drugega nimaš naredit.
če človeka ignoriraš, bo slej ko prej obupal. če mu odgovarjaš, če mu kakorkoli groziš, ti, ali mož, je to kot bencin na ogenj pri takih, ker s tem dosežejo svoje – da se ukvarjaš z njim.
kako razmišljaš, da te stvari ne bi povedala možu? a si nista prisegla podpore v dobrem in slabem?
Prva stvar – povej možu, pol blokiraj številko v telefonu, shrani sporočila, obrni se na operaterja.
Poskušaj dati na ignore, popolnoma, če pa bi te še vztrajno klical in klical naj se oglasi mož in pove cepcu, kar mu gre.
Povej možu tako, kot je. In pojdi takoj na Policijo ter podaj prijavo za nadlegovanje. SMS-jev ne briši, klicev tudi ne. Ne odgovarjaj na SMS-je, ne na klice. Na Policiji prosi za pogovor s kriminalistom, ne podajaj prijave dežurnemu policistu. Govorim iz lastnih izkušenj. Meni je kriminalist dal njegovo mobi številko, tako da sem potem klicala direktno njega in se je tudi hitreje ukrepalo. Predvsem pa nobenega javljanja, nobenega razlaganja o strahu komerkoli (očitno je z nekom v stiku, če je dobil tvojo številko), skratka ničesar, s čimer bi ga lahko vzpodbujala!
Ignor in še 1x ignor. Tiste, ki smo imele s takšnimi tipi opravka, še predobro vemo, da je to edina rešitev. Res si naredila veliko napako, da si mu odgovorila. Blokiraj njegovo številko, to lahko narediš tudi na svojem telefonu, povej partnerju, v kolikor se ti pojavi na vratih, pa obvesti policijo zaradi nadlegovanja. Bo se tip kar hitrto ohladil. Frajerji so samo pred tistimi, ki jim to dopuščajo. Ne pokaži mu, da se ga bojiš, ampak mu daj vedeti, da ti ni mar za njega. Pa veliko sreče 🙂
Ma, kakšna policija! Dokler se ne zgodi kaj nasilnega že ne bo mrdnila, žal!
Povej možu, on bo že razumel in bo uredil kot je treba.
Če pa še potem ne bo mir, mu pa povej da maš hepatitis, kot ti je dal že nekdo pred mano nasvet, če je normalen se bo sigurno ohladil!
Želim ti predvsem notranji mir, srečno.
Imela sem enega takega. Shranila sem si vsa sporočila in seznam sms-jev poslala mobitelu ter prosila za to, da blokirajo njegovo številko.
Prijavo so vzeli resno in mi vestno sporočali, kaj se dogaja (npr.da je bil opozorjen itd). Tudi če nima istega operaterja, odstopijo zadevo v reševanje operaterju, ki ga ima.
Kmalu je nehal. Poskusi prvo s tem, mogoče bo že po tem bolje. Nikakor pa ne odgovarjat na njegove klice ali na sms-je, ker s tem škodiš – pri mobitelu te ne bodo resno jemali, da res hočeš prekinitev stikov. Bi pa sama vseeno omenila možu – ne vem, zakaj bi mu mogla skrivat. Saj je on del tvojega življenja, ne? Sta skupaj v dobrem in slabem?
Hmmm…. to je to, kar sem vedno trdil….. Ženske skrivate svojo preteklost kot kača noge. Pa še nekaj … Lepa dekleta ljubijo barabe….. Sicer pa napisala si jasno da ti je mož car…. Potem itak nimaš kaj skrivat pred njim….. Povej mu pa naj ga mož osebno pokliče iz tvojega mobitela in mu pač pove, da se odklopi. So pa taki frajarji umazani igralci…. ampak po drugi strani se mi zdijo dekleta še bolj potuhnjene saj so takrat, ko so še najstnice tako zaljubljene v take jebivetre….. da ne vidijo en meter pred sabo. Pol se pa izgovarjajo na mladostno neizkušenost….hehe
kako so meni take zgodbice hecne.. ko se ženska kao ne zna znebiti nadležnega tipa. a v resnici sploh ne naredi nič v tej smeri… že zdavnaj bi morala blokirati njegovo številko, da enostavno ne bi mogla več dobivati od njega sms-ov in klicev. če to ne pomaga in te začne nadlegovati z druge cifre, se mu pa magari par stvari zlažeš… ena je napisala, da je pri nekomu vžgala finta s hepatitisom… pa mu reči, da imaš AIDS! sej vseeno, sam da se ga rešiš… al pa da umiraš… ne vem, karkoli!!!
jaz enostavno ne verjamem, da se tipa ne moreš znebiti, vsakega se lahko znebiš, če le hočeš to. razen, če ti po tihem ustreza takšne vrste pozornost… 😉
In kaj meniš, kaj bo policija storila? Ga bo zaklenila v kletko do konca življenja?[/quote]
Kot sem zgoraj napisala – naj se obrne na kriminalista.
Če te zanima, kako je bilo pri meni:
V takih primerih menjava številke ne pomaga, ker ti tip začne “stražit” pred domom, pred službo ipd. A potem se seliš, službo pustiš? Tale “moj” je celo na netu objavljal slike izpred moje službe in zraven pisal ure in datume.
Meni je sredi noči vpil pod blokom, trobil na parkingu, blendal v okna… Pošiljal sms-je, če sem lačna – vsakič, ko sem prižgala luč v kuhinji, in če me lulat – ko sem prižgala luč na WC-ju. Pisal maile, lepil listke po bloku, nadlegoval sorodnike, 1x me je hotel povozit, ko sem prečkala cesto (šla iz službe domov).
Kdor tega ni doživel, ne razume, kako je. Na koncu sem v temi ždela v stanovanju, pa po ovinkih hodila domov.
Kaj lahko naredi policija? Po razgovoru s kriminalistom, ki sem mu dala na vpogled njegove sms-e, klice, print screane iz neta itd. so prišli takoj vsakič, ko je začel z nadlegovanjem. In ja, vsakič so mu izdali prepoved približevanja – za tisti minimalni čas, ki ga Policija lahko da.
In ja, je hotel celo podati ovadbo proti meni, da ga jaz nadlegujem. Pa kriminalistom ni bilo jasno, kako nadlegujem jaz iz bloka v Lj. nekoga, ki je sredi noči blendal pred tem istim blokom, živi pa v Kp. Takrat so se malo drugače “zmenili” z njim.
Zdaj je od tega že več kot 3 leta. Zaenkrat imam mir, vem pa, da nisem bila ne prva, ne zadnja.
js sm mela podoben primer,s tem da me tipko sploh ni osebno poznal… začeli so se sms-ji klici,v fonu sm blokirala klice prijavila na isti način kot Yo in zadeva miruje. zaenkrat je (še)mir. in pa seveda ignore,iz cifer ki jih ne poznam se ne javljam,na skrite prav tako ne….možu sem vse povedala pokazala kaj je vse pisal preko facebooka. cilj mu je bil priti do moje prijateljice,zato je težil meni.. nisem edina ki jo je tako obsedeno klical.. pazite na vse te zlorabe podatkov na FB in ostalih soc. omrežjih.. lahko si tam naredimo ogromno sranja….pozdrav vsem v tem lepem dnevu!
Forum je zaprt za komentiranje.