Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev izsiljevanje?

izsiljevanje?

Zadeva je takšna:

Zaposlen sem od 1.6.2008. V juliju sem torej dobil prvo plačo in sem opazil da mi delodajalec ni povrnil stroškov prehrane. Od mene pa je zahteval da podpišem da sem te stroške dobil povrnjene iz blagajne (v bistvu “na roko”).
Vprašal sem ga če bom dejansko res dobil povrnjene pa mi je rekel da ne zato sem odklonil podpis. Nato mi je rekel, da če ne bom podpisal mi bo trgal od plače stroške popravila službenega vozila ki sem ga podrsal na parkirišču. To je sicer vredu ampak ker mi vse skupaj malo deluje kot izsiljevanje mi sploh ni všeč. Kajti ko sem mu povedal da sem podrsal avto je reko da ni panike da naj se ne sekiram. Zdaj pa me z tem izsiljuje. Zanima me kaj lahko storim v tem primeru?

najbrž si že ugotovil, da bo treba iskat novo službo

izplačevanje prehrane je po zakonu obvezno, torej ti gre

lahko ti trga karkoli ti hoče, prehrano ti mora izplačati. v pogodbi je verjetno napisano, da ti plačo vključno z dodatki izplačuje na TRR – torej ga pouči o tem.

službena vozila so navadno zavarovana, torej bo po vsej verjetnosti krila škodo zavarovalnica iz naslova police

veš, maneverski prostor za nagajanje je brezkončen, če se take situacije začnejo dogajat že prvi mesec, ti je torej že jasno pri kakšnih ljudeh delaš

da skrajšam – prehrana ti pripada, če ti jo ne izplača ga lahko prijaviš. po vsej verjetnosti je vozilo zavarovano – torej bo plačala zavarovalnica, edino če morda želi, da plača oba. lahko preveriš, če je podal kak zahtevek na zavarovalnico, saj imaš prometno v avtu. še prej pa preveri kaj se npr zgodi, če se zaletiš – boš po njegovi logiki moral odplačati cel avto?

takole se lahko preganjata vidiš, klima za delo pa ne bo prijetna

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close