Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev izsiljevanje delodajalca?

izsiljevanje delodajalca?

Dober dan

Zaposlena sem bila več kot 4 leta(vedno za določen čas)……..a mi po zakonu pripada pogodba za NEdoločen čas??? mislim da mi !!!

Ker sem želela pogodbo za NEdoločen čas in ob enem dvigniti kredit, mi je delodajalec izpolnil bančne pole samo pod pogojem, ča podpišem novo pogodbo, zopet za določen čas (izsiljevanje???), katero sem podpisala.!!! v bančnih polah je napisal da sem zaposlena za NEdoločen čas !!!

Ker sem bila v tem času že noseča in na porodniški, mi je tudi obljubil, da me čaka delovno mesto tudi po končani porodniški, in me seveda ni!!!

Sedaj me pa zanima ali je tako dejanje dopustno, zakonsko…..??? kaj lahko storim za svoje dobro???

Hvala

Pozdravljena, seveda tako dejanje ni dopustno, še manj pa v skladu z zakonodajo. Takšno prirejanje podatkov za banko prav gotovo ne. A ste še vedno zaposlena pri tem delodajalcu?

Zdravo

Kot sem napisala, mi je delodajelec obljubil da me čaka delovno mesto, vendar me ni……..nisem več zaposlena pri tem delodajalcu.

Hvala

Isto pogodbo za isto delo lahko podaljša do dve leti. Če si bila za isto delo oz. delovno mesto zaposlena več kot dve leti, mislim, da pade avtomatsko v nedoločen čas. Preveri vse pogodbe, ki jih imaš.
Bančnih pol ne bi smel pogojevati s podpisom nove pogodbe, prav tako ne bi smel prirejati podatkov za banko, če si bila zaposlena takrat za določen čas in ne za nedoločen čas. Ker gre tu lahko za odškodninsko ter kazensko odgovornost. Verjetno bi se to verjetno tikalo tudi tebe, saj si to vedela, hkrati pa podajala izjavo, da so vsi podatki pravilno navedeni.

V naprej vedite, da če vam nekdo ustno nekaj obljublja, je tako kot nič. Obljub, ki so bile ustno izrečene, ne moreš dokazati, zato tu nič ne moreš. Delodajalec te ni dolžan obvestiti, ali ti bo podaljšal pogodbo ali ne.
Pripadala bi ti odpravnina, če bi bila tvoja pogodba sklenjena po 12.4.2013, ne pa pred tem datumom.

Meni je pogodba za določen čas potekla 30.12.2012 in sem po tem datumu delala normalno naprej brez pogodbe………sem zahtevala novo pogodbo vendar je nisem dobila 4-5mesecev, nato pa sem dobila novo pogodbo za določen čas in to po 12.4.2013.

kaj naj storim? grem po sodni poti? mi pripada odpravnina? sem sokriva, ker sem bančne pole oddala?

hvala

Meni je pogodba za določen čas potekla 30.12.2012 in sem po tem datumu delala normalno naprej brez pogodbe………sem zahtevala novo pogodbo vendar je nisem dobila 4-5mesecev, nato pa sem dobila novo pogodbo za določen čas in to po 12.4.2013.

kaj naj storim? grem po sodni poti? mi pripada odpravnina? sem sokriva, ker sem bančne pole oddala?

hvala

Spoštovani.

Po Zakonu o delovnih razmerjih bi lahko po sodni poti iztožili pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas, ker ste delali brez pogodbe in vam delodajalec ni dal v podpis nove nemudoma po poteku prve za določen čas.

Če ste drugo pogodbo za določen čas podpisali ste to možnost izgubili. Po novem vam v primeru redne odpovedi o zaposlitvi pripada tudi odpravnina tudi pri pogodbi za določen čas.
Če je bila odpoved sporazumna ali enostranska iz vaše strani, vam odpravnina ne pripada.

Lep pozdrav,

ekipa LEGAS

Jest bi jih prijavila še na inšpektorat za delo. Da se ne bodo več zajebavali z ljudmi. Lp.

Hvala za konkreten odgovor…………ampak neki mi ni jasno,

če imaš pogodbo za določen čas ali za NEdoločen čas moraš dobiti odpoved???

Hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close