Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Izročilna pogodba

Izročilna pogodba

Pozdravljeni,

Zanima me nekaj v zvezi z izročilno pogodbo. Moja mama je podpisala izročilno pogodbo v kateri je bilo navedeno, da se največji del premoženja izroči oz. prepiše na mojega brata. Ker je mamin zakonec že umrl in je po pravnomočnem sklepu o dedovanju brat že takrat dobil polovico očetovega trenutnega premoženja, sama pa sem dobila nekaj denarja, sva v tem trenutku z bratom edina zakonita dediča. Sama nisem nikoli podpisala, da se s to izročilno pogodbo strinjam in je tudi nisem videla. Ob tema je bila najina mama v času podpisa izročilne pogodbe v slabem duševnem in psihičenem stanju, za kar obstaja zdrvniška dokumentacija. Odvetniška pisarna mu je normalno sestavila zapis izročilne pogodbe, na podlagi katere je dobil vpis v zemljiško knjigo, tako da je še drugi del starševega premoženja, katerega bi po zakonitem dedovanju morali dati vsakemu po ½, vpisan v zemljiško knjigo na bratovo ime. Izročilne pogodbe nisem videla, se pa vidi iz izpisa iz zemljiške knjige, da je bila stvar lastniško prenesena na podlagi izročilne pogodbe z datumom le-te in da je bil predlagatelj moj brat. Zanima me kako je to mogoče? Ali naj izročilno pogodbo izpodbijam že sedaj, da ne bo potem prepozno? Kam naj se obrnem v tem primeru? Ali je možnost, da izročilna pogodba normalno ostane, sama pa po smrti matere zahtevam, da se bratu to premoženje šteje kot darilo v premoženjsko maso in me bo potem moral izplačati. Moj brat je mamin »cukrček« in je mamo prisilil, da to podpiše. To je sama izjavila, ko so šli na počitnice in ko sem takrat zanjo skrbela in tudi rekla, da ko pride brat domov se kar trese. Če pa bi ji rekla, da naj to pove na sodišču, pa tega ne bi povedala. Skratka tudi mama me ima za »norca« in mi jamra samo takrat ko rabi pomoč. Mama mi je izjavila, da jo je vesčas prepričeval, hujskal in na koncu, ko je vse to bilo podpisano rekel, da mi na nobem način ne sme povedati, čeprav sem sama v času njene bolezni občasno tudi skrbela za njo (vendar ne morem vseskozi, ker sem delni invalid). Lepo vas prosim za nasvete. Najlepša hvala in lep dan še naprej vsem skupaj.

Marinka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close