izredno suha koža
Poskusi z občasnimi maskami, ki pa si jih delaj vsaj enkrat na teden. Naštela bom nekaj učinkovitih in poceni mask, ki pa si jih vedno delaj na očiščeno kožo, pusti ok. 45 minut, potem pa jih dobro odstrani in nujno uporabljaj tonik.
– maska z olivnim oljem; naneseš tanko plast kar z vatko
– maska z medom
– maska avokado+kisla smetana
Izberi si katero od teh, najbolj pomembno pa je, da po uporabi vode vedno nanseš tonik in šele potem vlažilno kremo.
Če imate zelo suho kožo že v poletnih mesecih, potem imate sigurno v zimskem času še močneje izsušeno. Priporočam vam, da obiščete kozmetični salon, kjer vam bodo s pomočjo posebnih mask močno navlažili kožo. Za domačo uporabo pa vam ne priporočam nobenih hidratantnih krem, ker imajo zelo veliko vode. Ta voda namreč izredno hitro izhlapi in koža se še bolj izsuši.
Še ena,ki ima izredni,izredno suho kožo obraza,se mi zdi,da je tudi občutljiv tip kože(mi kr obraz vleče skupaj,če si ne 3 na dan ne namažem),poleg tega pa imam občutek,kakor ,da se delajo lišaji,če ni namazana.
Pravijo pa da ni dobro z tonikom in mlekom,da še bolj razdraži in izsuši.
Je to res??Še kaj meni priporočate?
lp
hvala
V kolikor uporabljate tonik kateri vsebuje alkohol vam bo kožo res bolj izsušil.
Priporočam vam, da še dalje uporabljate tonik in mleko. Kremo za obraz pa uporabljate bolj mastno.
Meni osebno je pomagala mast Linola (kupila v lekarni) s katero sem se mazala zvečer.
Forum je zaprt za komentiranje.