izredno odpuščena
Spoštovani!
V javnem zavodu sem bila zaposlena 25 let. Bila sem pridna, marljiva delavka, vedno sem imela vse pod nadzorom. Opravljala sem računovodska dela. Ko se je zamenjal direktor, sem že od začetka imela občutek, da se me želi znebiti. In tako sem nekega dne prišla v službo in direktor mi je povedal, da me čaka izredna odpoved. Obtožili so me naročanja večje količine živil, da sem to naročala za zasebne potrebe, ter, da sem izvajala mobing nad zaposlenimi in jim ukazovala, da mi morajo v službenem času urejati moje zasebne zadeve.
Na sodišču so proti meni pričale moje bivše sodelavke, vse proti meni, da sem kriva. Mnenje kriminalista v tej zadevi je bilo, da so obtožbe neresnične in neutemeljene. Moj bivši delodajalec je bil na sodišču v svojih izjavah večkrat kontradiktoren in brez trdnih dokazov. Sedaj sem domov prejela predlog obtožbe, v kateri je zraven mene obtožena tudi moja bivša sodelavka. Nemalo potem, je potrkala na moja vrata in mi priznala, da so dobili napisane izjave, kaj morajo povedati, da so ji rekli da če se bo lagala, bo obdržala službo in ne bo obtožena. Priznala mi je, da je vso pričanje bila ena sama laž. Tudi njo so sedaj odpustili. Do glavne obravnave še ni prišlo, moj odvetnik mi izjave noče vzeti in trdi, da bomo s tem počakali do konca glavne obravnave, ker zdaj to pač ni smiselno. Šla sem po več pravnih mnenj, kjer so mi svetovali, da naj se ta izjava poda naprej pred glavno obravnavo, ker je trden dokaz, da so vse obtožbe proti meni laž. Drugih dokazov kot besednih obtožb proti meni kot sem že navedla ni. Zdi se mi, da so se vse nasprotujoče si izjave mojega bivšega direktorja, datumi, ki se po večih pričanjih več sploh ne ujemajo in izjave o mojem delu, ki so vse različne, kar sproti pozabljajo, čeprav je jasno razvidno, da več oseb kot zaslišijo, bolj je vsa zadeva nesmiselna izjave pa kontradiktorne.
Prosim, če mi svetujete, kaj storiti, moj odvetnik si za moj primer vzame izredno malo časa, vse kar dobim, so visoki računi. Nastala situacija občutno vpliva na mene in mojo družino, po prejemu izredne odpovedi, obtožb sem bila eno leto na psihiatričnem zdravljenju. Ne morem verjeti, da sem toliko let vložila v to službo, sedaj pa sem brezposelna in se pravdam na sodišču.
Forum je zaprt za komentiranje.