Izredne razmere pokazale šibkost države
Vremenska katastrofa kaže na šibkost države na kar nekaj področjih. Ko bo tole enkrat mimo, se morajo vodilni sestati o tem resno predebatirati. Še sreča, da ni vojno stanje. A se samo meni zdi, ali bi vlada morala imeti nujno sejo zaradi teh razmer? Ne me narobe razumet, vem da se delavci trudijo in odpravljajo težave, samo se mi zdi, da je vse nepovezano. Kaj pa poreče prometno ministrstvo?
Država je šibka vse od leta 1991…..
Foter mi je razlagal kako so ob podobnih nesrečah iz kasarn drli ”grozni” vojaki vseh narodnosti JLA in kako so udarniki skočili na noge iz vseh Republik SFRJa…..
zdaj pa imamo kapitalizem….
Za ograjami propadlih gradbenikov je agregatov in potrebne mehanizacije za posredovanja dosti in dovolj! Ampak stečajni upravitelji ne odprajo vrat!
Gasilci, električarji,civilna zaščita in kaj vem kdo še vse, pa jebe ježa.
Glavno, da si je Alenčica ogledala sranje na terenu, čeprav ni znala o vsem skupaj nič povedati!
Definitivno naša vlada ni sposobna ničesar. Znajo se pojaviti nekje, da bodo lahko rekli da so tam bili, vse ostalo pa – prazne besede. Žal je res situacija zelo kritična ponekod, ampak…. Je bil potres – še vedno eni niso dobili odškodnin, so bile poplave, še vedno eni nič, sedaj to – ja kaj mislite, kaj bo? NIČ, kakor vedno do sedaj. Ostalo bo pri obljubah. In se še kdo vpraša kje so krivci za to? Ja, naši vrli politiki bodo hitro rekli, da ljudje delamo sami sebi škodo. S čemer se delno strinjam, ampak verjetno si to razlagamo jaz in politika/vlada različno. Jaz namreč mislim, da smo ljudje krivi, ker jim še vedno večina nasedajo v njihovih obljubah.
Vlada bi morala imeti izredno sejo zaradi dogodkov, ki smo jim priča zadnje dneve.
Gre za strateške zadeve, tu pa mislim tudi za strategijo posameznih družin, naselij, to je vzdrževanje lastnih virov za vodo (vodnjakov) in elektriko ( prenosni generatorji)
Prometno ministrstvo se mi v tem primeru ne zdi prioriteta, zopet bolj lastne zaloge kurjave pri možnosti, da se kaj dogodi z dobavo nafte in plina.
Upajmo, da nas kdo bere in bodo res sklicali izredno sejo. Kaj pa vem, mislim da ima prometno ministrstvo vlogo pri vseh “povezavah”, cestnih in železniških. Železniški promet ima hude težave, ki pa niso posledica trenutnih razmer, ampak gre za kombinacijo stare in neprimerne infrastrukture in te naravne nesreče.
Pa saj nekaj so pa tisti, ki se čutijo odgovorne, naredil. Recimo obveščali ljudi, naj se ne odpravljajo z vozili od doma, ker je nemogoče zaradi zmrzali ustrezno urejati ceste, naj ne hodijo v gozdove zaradi lomljenja drevja, pravočasno odpovedali pouk v šolah, aktivirali vojsko, gasilce, cz. Res si ne predstavljam, kako je biti nekaj dni brez elektrike in verjetno tudi vi ne. Škoda je velika. Drevesa, ceste, poti, daljnovodi…
Ja, saj, kaj ste ali boste pa vi naredil? Jaz razen, da sem upoštevala priporočila in občudovala v led odeta drevesa (še) prav nič.
Se vidi po odsotnosti od foruma kje najbolj aktivni zivijo/zivimo.
Pomoje je tole za te zesce MONovce najhujsa kazen, izpad elektrike, pa ne samo to, tudi signala ni, ko ni elektrike ni wi fija, ni tople vode… Ja,
ko cenis izumitelja elektrike potem smo pa
mrzli. dobro imamo sporget katerega
nismo uporabili se nikoli odkar sem bila rojena!
Ukinili so ciscenje cest namrec prenevarno je, drevje se vedno se lomi in pada, gasilci pa tam tvegajo glave. Baje ne bo izboljsav se dva dni najmanj. Sam slisis kako vse naokol poka in lomi…. civilizacija, kje si! prava ice age 5ka. Vsaj agregat imamo na glavni vod napeljan da mamo elektriko, pol his je se vedno brez.
Se mal pa bomo sli v lov na mamute, zenske v nabiralnistvo potem pa proces kurjenje ognja in petje pesmic v krogu! juhej. spat s kuram in ustajat s kuram ftw.
civilizacija, kje si??
jaz sem bil s fotrom na vikendu pa je tu pri nas drevje pokalo kot da je v gozdu ofenziva leta 1944!
Samo pri nas ni blo nič Ptuj je očiščen ceste spucane in suhe čeprav je blo žleda kot smetja…. je treba rečt da je ta del v nulo zrihtan je pa res da sem v teh dneh bil samo do Dornave in nazaj in ni problemov glavna cesta je v nulo zrihtana. Tudi pločniki so vsi spucani po Ptuju edino Sveče letijo občasno ena mi je danes skorajda počohala glavo 😀
jaz sem bil s fotrom na vikendu pa je tu pri nas drevje pokalo kot da je v gozdu ofenziva leta 1944!
Samo pri nas ni blo nič Ptuj je očiščen ceste spucane in suhe čeprav je blo žleda kot smetja…. je treba rečt da je ta del v nulo zrihtan je pa res da sem v teh dneh bil samo do Dornave in nazaj in ni problemov glavna cesta je v nulo zrihtana. Tudi pločniki so vsi spucani po Ptuju edino Sveče letijo občasno ena mi je danes skorajda počohala glavo :D[/quote]
Imate srečo, naša komunala je spala in tako je vsako leto.
Ah daj no, zdaj pa pretiravaš. Ja, razmere v državi so katastrofalne … zaradi snega in poplav! Misliš, da so gasilci nadljudje, ki se klonirajo in delajo z nadzvočno hitrostjo?
Mislim, da se trudijo maximalno, moj kolega ki je gozdar, je na fb objavil fotke, kako so žagali drevesa z zasneženih gorenjskih poti …
Res no, a znate samo še pljuvat nad neučinkovito državo, politiko, slabimi moderatorji, prepotentnimi mladci…? Kaj ko bi se raje kar ustrelili in naredili ostalim uslugo? Če je življenje tako nevzdržno in blazno krivično, ja potem pa adijo.
Jaz sem danes na poledenelem pločniku, obložena z vrečko s starimi zdravili in torbico, naredila par posnetkov ivja in ledenih vej in ujela (tako se mi je vsaj zdelo) čarobnost narave. Kljub vsemu, da se drevesa lomijo, so tako fantastična, ko se pelješ ali sprehajaš pod krošnjami. V vsej svoji uničevalnosti se najde tudi drobec lepote.
mislim da je redkokdo tukaj neučakan ampak problem je da vsi delujejo za sebe… da ni nobene prave organizacije in koordinacije….. pač sam mam feeling kot da Elektro tam puca, Gasilci laufajo gor in dol, Bolnišnice niso pričakovale navala (zakaj so pol bolnišnice!)
kot da ni nobenega načrta kako v kriznih razmerah delat… parlament je spal cel vikend…. Jakič ima vojsko v pripravljenosti (če nas napade zunanji sovražnik v času naše šibkosti) edini odziv ki je bil vsaj polovično logičen je bil od lutke pikala ki je odredil akcijo pri zapiranju šol…. to je vrh organizacije ki so jo premorali….
V reali bi moralo biti tako da bi VSI pripradniki Slovenske vojske bili DRUGI DAN 8ali še isto noč) na terenu z VSO motorizacijo ki jo premoremo! A nimamo najbolših specialnih enot …. Kje so naši inženirci ki so usposobljeni za reševanje ovir…. Pred Elektrom bi morala iti enota inženircev in pucat teren v NULO!
Vojska bi morala hodit od hiše do hiše in spraševat ljudi če kaj rabijo če je kdo podhlajen pa ga z 4×4 pogonom odpeljat v bolnice….
Civilna zaščita je itak hec….. lani so ble poplave in sem se šel javit ko je bla kriza za pomoč PA NI BLO NOBENEGA NIKJER…. namesto da bi nekdo organiziral prostovoljce za pomoč sem se obrnil in odšel domov…. to manjka…. organizacija… in ob takih nesrečah se to vidi!
mislim da je redkokdo tukaj neučakan ampak problem je da vsi delujejo za sebe… da ni nobene prave organizacije in koordinacije….. pač sam mam feeling kot da Elektro tam puca, Gasilci laufajo gor in dol, Bolnišnice niso pričakovale navala (zakaj so pol bolnišnice!)
kot da ni nobenega načrta kako v kriznih razmerah delat… parlament je spal cel vikend…. Jakič ima vojsko v pripravljenosti (če nas napade zunanji sovražnik v času naše šibkosti) edini odziv ki je bil vsaj polovično logičen je bil od lutke pikala ki je odredil akcijo pri zapiranju šol…. to je vrh organizacije ki so jo premorali….
V reali bi moralo biti tako da bi VSI pripradniki Slovenske vojske bili DRUGI DAN 8ali še isto noč) na terenu z VSO motorizacijo ki jo premoremo! A nimamo najbolših specialnih enot …. Kje so naši inženirci ki so usposobljeni za reševanje ovir…. Pred Elektrom bi morala iti enota inženircev in pucat teren v NULO!
Vojska bi morala hodit od hiše do hiše in spraševat ljudi če kaj rabijo če je kdo podhlajen pa ga z 4×4 pogonom odpeljat v bolnice….
Civilna zaščita je itak hec….. lani so ble poplave in sem se šel javit ko je bla kriza za pomoč PA NI BLO NOBENEGA NIKJER…. namesto da bi nekdo organiziral prostovoljce za pomoč sem se obrnil in odšel domov…. to manjka…. organizacija… in ob takih nesrečah se to vidi![/quote]
Prej sem poslušala Jakičev govor: Situacija v državi ni rožnata, je daleč od rožnate……………pa spet na koncu. V prihodnjih dneh situacija ne bo rožnata. Se vidi, da so naučeni nastopat in da jih posebne razmere zmedejo.
Samo pri nas ni blo nič Ptuj je očiščen ceste spucane in suhe čeprav je blo žleda kot smetja…. je treba rečt da je ta del v nulo zrihtan je pa res da sem v teh dneh bil samo do Dornave in nazaj in ni problemov glavna cesta je v nulo zrihtana. Tudi pločniki so vsi spucani po Ptuju edino Sveče letijo občasno ena mi je danes skorajda počohala glavo :D[/quote]
Imate srečo, naša komunala je spala in tako je vsako leto.[/quote]
pri nas se hecamo da se Patria ne more mimo 😀
antilopa, tudi sama raziskujem in poslikam vssk mozen zanimiv koticek s podrtim drevjem, macice v ledu, delavce na cesti, gasilce ki vlecejo kable….jap zeleli smo idilo, evo nam jo 😀
Dragi mončki, v naslednjih dneh zaradi žlednih razmer obujte čevlje s primernim podplatom v kombinaciji derez, da ne boste delali gužve na urgenci. Če cestni možje ne bodo zmogli vsega sčistiti, jim priskočite na pomoč. Lahko ste kar se da ustvarjalni, res ni treba vedno čakat na komando od zgoraj. Napišite še kak nasvet, na mladih svet stoji. 🙂
Mi bomo podrli do konca dve drevesi, ki sta se tako ali tako do polovice že zjokali na parkirni prostor.
Nazadnje je občinska komunala hodila 6 mesecev odstranjevat eno posušeno zadevščino!
Mestni poklicni in okoliški prostovoljni gasilci pa delajo že drugi dan brez počitka!
Res so LJUDJE VELIKEGA SRCA!!!
Matkič, opisuješ ideal, nerealne stvari. Država ne more nehat funckionirat, ker je razposlala vse možne pomoči. Poleg vsega pa še vsaka občina deluje za sebe. Če bi rad pomagal, pokliči najbližje gasilsko društvo ali gozdarje pa se jim priključi.
Ne vem no, men je res brez veze vso to pizdakanje čez državo in politike, ko bi se lahko osredotočili na pomoč. Bližnjemu. Skidaj komu avto. 🙂 Zberi stare deke in jih odnesi premraženemu sosedu ali na bližnji CSD. In ne zgovarjaj se, da je vse u kurcu, ker to preprosti ni res. Svet smo ljudje.
Evo, podarila par odej in starih brisač zavetišču, odstranila žled s prijateljičinega avta, nahranila lačnega, skidala sneg iz hiše in v atriju eni gospe, ki ji tudi sicer hodim v trgovino.
Lepo napisano! Življenje nam prinaša preizkušnje in na nas je kako se spopadamo z njimi. Najlažje je kritizirati nekje varno izza monitorja. Kritik nikoli ne gre v boj, ampak po končani bitki pride na bojišče in postrelja ranjence. Torej ne streljajmo, raje pomagajmo po svojih najboljših močeh, da bi nam bilo lepše.
Forum je zaprt za komentiranje.