Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Izredna odpoved – nadomestilo za brezposelnost?

Izredna odpoved – nadomestilo za brezposelnost?

Pozdravljeni,

zaposlena sem za določen čas – 7 mesecev do konca tega leta. V tem času je plača enkrat zamujala skoraj mesec dni, ponovno naj bi se to zgodilo ta mesec. Kar pomeni, da v zadnjih 6 mesecih plača dvakrat ne bo izplačana ob zakonsko določenem roku (vendar ne zaporedno, 1. se je to zgodilo poleti, 2. se bo ta mesec). Sem mlajša od 30 let, kar pomeni, da me po 6 mesecih zaposlitve pripada denarno nadomestilo. Sedaj pa me zanima ali mi le-to pripada tudi v primeru izredne odpovedi? Torej: konec prihodnjega tedna bi podala opozorilo nadrejenim, počakala do 1. decembra (torej več kakor 3 zahtevani dni, saj komaj na dan 1. decembra dopolnim 6 mesecev zaposlitve) in če do takrat ne bodo zadeve urejene, podala odpoved. Nato bi se prijavila na Zavod RS za zaposlovanje… A to pomeni, da me ob dopolnjenem 6 mesecu zaposlitve kljub izredni odpovedi pripada denarno nadomestilo za brezposelnost, ki bi ga nato prejela v mesecu januarja?

Hvala lepa za odgovore!
Ajda

Plača seveda ni prišla… Res nobeden ne zna odgovoriti?

Hvala in lp,
Ajda

Če si mlajša od 30 let, ti pripada nadomesitilo na zavodu, če imaš 6 mesecev delovne dobe in če podaš izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi, ker je plača dvakrat v zadnjih 6 mesecih zamudila.

Za pomoč glede postopka se obrni na Inšpektorat RS za delo.

Pozdravljena!

Pomembno je da ob obvestitvi delodajalca (to je PROCESNA PREDPOSTAVKA za pravilno izredno odpoved) obvestite tudi Inšpektorja za delo.

Obstoj razlogov za izredno odpoved DOKAZUJE stranka, KI JE ODPOVED dala (v vašem primeru to ni problematično ker je neizplačilo plač razvidno).

Glede nadomestila morate samo vložiti zahtevek za priznanje pravice do denarnega nadomestila in priložiti ustrezna dokazila, ki dokazujejo da pogodba o zaposlitvi ni prenehala po vaši volji ali vaši krivdi.

Paziti morate, da se prijavite v ustreznih rokih (30 dni po prenehanju obveznega zavarovanja).

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo:
LEGAS Kranj

info@legas-kranj.si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close