Izraz valuta v računovodstvu
To je pa res, saj sem bila menda dovolj jasna.
Hvala vam vsem![/quote]
Zato pa sprašuješ neumnosti, ker so ti tudi neumni odgovori dovolj dobri, pravilne pa označuješ za šale….[/quote]
ne vem, kaj je po tvoje pravilen odgovor, vem pa to, da na tričetrt računov (ali še na večih), ki jih dobim v roke piše:
Valuta: 15.5. (recimo)
v praksi pomeni valuta pač rok plačila. med drugim, poleg denarne enote.
direktno iz angleščine value date.
verjamem pa, da če si le teoretik in če računov (med podjetji) niti od blizu ne dobiš v roke, tega pač ne veš.
Zato pa sprašuješ neumnosti, ker so ti tudi neumni odgovori dovolj dobri, pravilne pa označuješ za šale….[/quote]
ne vem, kaj je po tvoje pravilen odgovor, vem pa to, da na tričetrt računov (ali še na večih), ki jih dobim v roke piše:
verjamem pa, da če si le teoretik in če računov (med podjetji) niti od blizu ne dobiš v roke, tega pač ne veš.[/quote]
Poglej miško, enstavno govoriš neumnosti….. Pojasnilo Value date…skozi roke mi gre več sto računov dnevno, in ne glede na to, da osebek, ki očitno preveč bere mon, napiše za Rok plačila, Datum zapadlosti, Datum plačila (ali po angleško Due date) tudi izraz ki ga nepravilno uoprabljata vidva z Notranjko.
verjamem pa, da če si le teoretik in če računov (med podjetji) niti od blizu ne dobiš v roke, tega pač ne veš.[/quote]
Poglej miško, enstavno govoriš neumnosti….. Pojasnilo Value date…skozi roke mi gre več sto računov dnevno, in ne glede na to, da osebek, ki očitno preveč bere mon, napiše za Rok plačila, Datum zapadlosti, Datum plačila (ali po angleško Due date) tudi izraz ki ga nepravilno uoprabljata vidva z Notranjko.[/quote]
jah, kakorkoli….
na x računih, ki jih jaz dobim v roke, piše valuta in je pod tem mišljen rok pričakovanega plačila. ali je to prav, ali ne, s tem se mi ne da ubadat, ko jaz izdam račun, na njem napišem rok plačila in nič drugače.
Avtorica posta je točno pojasnila, kaj ona misli pod valuto, ni bilo vprašanje, kaj pomeni valuta, ampak nekaj čisto drugega in s tem imaš problem samo ti in nihče drug.
da pa ti dan še malo bolj popestrim, ti bom napisala, katere firme uporabljajo kot rok plačila izraz valuta, če vzamem v roke zadnji kup računov:
Merkur
ZZV Maribor
Mobitel
…. pa še cel kup drugih…
Toliko o funkcijah in pismenosti….
[/quote]
jah, če zbrišeš pristavek
kako se določi in kdaj začne teči, potem na tem lahko ustvarjaš marsikaj, kajne…
kdaj začnejo teči tvoji evri in švicarski franki?[/quote]
Na vprašanja se odgovarja po vrsti, jasno je da Notranjka pojmov nima najbolj razčiščenih, kot še nekdo.
Forum je zaprt za komentiranje.