Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek izraz “moja”

izraz “moja”

Meni pa ta “moja” deluje zelo ljubko 🙂

Sprašujem namreč zuato, ker moj ljubimec o svoji ženi vedno govori “moja”,. nikoli z imenom…

In zdaj te zanima, kako pravi o tebi svoji ženi, da bi videla, kateri je bolj naklonjen? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz sem na ta izraz naletela v Lj, tam od koder jaz prihajam za fanta in punco nismo govorili “moja” ali “moj”. Meni je ta izraz čuden, strinjam se, da izraža veliko posesivnosti, čeprav ne verjamem, da tisti, ki to izgovori res tako misli. Kakorkoli, meni ni všeč in ne bi mi bilo všeč, če bi me moj fant tako poimenoval predvsem pred drugimi. Če že reče moja, naj se potrudi pa reče še punca. Poudarek je na tem, da je to njegova PUNCA, ne da je NJEGOVA. Ker lahko se najde tudi kdo, ki si ta moja razlaga drugače, kot nedefinirano kaj tvojega je ta oseba. Domišljija pa ima proste meje. Ampak enim je itak najpomembnejše, da imajo nekaj svojega, da imajo to neko svojo lastnino, ki jo lahko redno servisirajo in postane ta “moja” za njih najpomembnejša beseda v življenju. Tako kot moj avto, moj telefon, moj računalnik. V pravi dvojini, v pravi harmonični zvezi, pa ni dosti prostora za besedo “moja”. Niti ni point zveze, da si OD nekoga, ampak da si Z nekom. Da je to svobodna volja in da si še vedno svoboden človek, tudi če si v zvezi. Ampak enim je to težko razumet in tudi, če imajo svoje dekle radi, no ja, verjetno pa ne bolj kot sebe, se jim redno dogaja, da predvsem v stiku z drugimi ljudmi to svojo punco nehote predstavljajo kot nekoga, ki ga imajo samo za seks. Enkrat je tako en obiskovalec jahalne šole v navdušenju želel bit duhovit in izjavil, da je dobro jahat še kakšnega drugega konja, pri čemer je jahanje konja primerjal s seksom s punco. Pa da meni en takšen konj to prijavi, ga takoj napotim h kakšni drugi kobili. Po možnosti kastriranega. Zanimivo pa, da ta človek tudi svojega “konja” imenuje “moja”. Meni se to zdi zelo nespoštljivo.

Ja, ampak, če rečeš MOJA PUNCA, s tem še ne poveš vsega. Nekdo, ki ima bujno domišljijo, si lahko misli, “hmm, kako pa naj zdaj vem, koliko punc ima ta” ali pa.. “hm, katero sedaj misli, bivšo, predbivšo, sedanjo,…” ali pa “hmm, a je s tem mislil svojo partnerko, hčerko, mamo morda, mogoče staro mamo…” 🙂

Bo pa že treba malo bolj natančno definirat, da se ljudje ne bodo zaradi svoje domišljije spraševali. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Sama beseda lahko ima tisoč pomenov…Zato je pomembno kaj nekdo čuti ob tem, ko se spomni nate.

Marko, če se nekomu skoz vrti po glavi le to kaj ima, mu je posledično samoumevno reč tudi MOJA punca/fant, ker mu itak pripada in kaj se ima za bunit, če jo imenuje moja…
Tale stavek veliko pove, po mojem kar vse:

Niti ni point zveze, da si OD nekoga, ampak da si Z nekom. Da je to svobodna volja in da si še vedno svoboden človek, tudi če si v zvezi.

In če te nekdo vseskozi naslavlja z MOJ in ti to še nedvoumno kaže na kak način si samo njegov, se lahko počutiš precej utesnjenega, kar pa sploh ni prijetno, se mi zdi.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Se pravi, da bi bilo pravilno “Punca/žena, ki želi bit z menoj”? 🙂 Samo potem se sprašuješ o tem, kaj pomeni biti, kdaj in koliko je to? Pol ure na dan, nonstop, 1 leto, do konca…? 🙂

Marko spet si celo gredico rožic nasadil…… No vsaj tako misliš…. 😉 :))

Počakaj, da pridejo one z motikcami in plugi… he,he,he

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

S tem si pa potrdila točno to, kar sem napisala zgoraj…

Pomembno je tudi, kaj čutiš ti, ko to slišiš…

Rožice ali pa krompir, plug itak vse ven zmeče, njega ne briga. 😉

Zakaj pa bi nekdo, ki je normalen in priseben, ob izrazu PUNCA pomislil na mamo, hčerko,staro mamo?
Poimenovanje slednjih s punca je neumno. Lahko je kvečjemu izrečeno v nekakšni šali, ampak ne v primeru, ko govorimo o tretji soebi, ampak ko nekoga direktno tako nagovorimo in torej ne pride do nerazumevanja. Ravno tako kot je neumno recimo, ko kakšni patološki ljubitelji psov svojo psičko imenujejo punca. Ali pa pridejo domov in svojega kužka nagovorijo z “Mami je doma”. Lepo vas prosim! To je bolano. Pa ne me razumet narobe, sem velika ljubiteljica živali, imam dva psa, ampak pes je vseeno žival, človek pa človek.Zdravo ali nezdravo čustvovanje človeka se pogosto lahko vidi tudi iz njegovega odnosa do hišnih ljubljenčkov.
V zvezi s temi izrazi za partnerko, pa ase mi zdi zanimivo tudi to, da v Ljubljani veliko fantov svojo punco mal slengovsko imenuje tudi kar žena. To mi je bilo nekaj časa malce hecno, ampak še vedno mi je bolj všeč kot pa “moja”.
Sicer pa za kakšne temnopolte prebivalce Floride ali pa Afričane ni nič nenavadnega, če svoje dekle imenujejo kar “mama”. Seveda eni to lahko narobe razumejoin si domišljajo, da so Afričanom tako zelo všeč, da jih razglasijo kar za mamo.

Zakaj pa bi nekdo, ki je normalen in priseben, ob izrazu PUNCA pomislil na mamo, hčerko,staro mamo?
Poimenovanje slednjih s punca je neumno. [/quote]
Ja ne vem. Vprašaj tiste nenormalne zgoraj. 😉

Eni radi svojemu dekletu ljubkovalno šepetajo “moja, moja” ali pa ženske moškemu “moj, moj”. Meni je to nekako najstniško in neumno, ampak se človek lahko navadi tudi na to. Pri resnih zvezamah mi tudi spraševanja “si kaj moja” zvenijo debilno in posesivno. V tem ne vidim ničesar romantičnega. Večinoma pa ljudje z moja in moj naslavljajo svoje partnerje, ko o njih govorijo v 3. osebi. Če je to samo skrajšano, pa če vsi vedo za koga gre, ok, če pa to preveč pride v navado, da o svojojem partnerju vedno govoriš s svojilnim zaimkom, pa postane malce moteče. Včasih lahko izpade tudi neumno in daje vtis, da ima moški poleg te, ki jo imenuje “moja” še kakšno, ki ni njegova. 🙂

v tvojem primeru je MOJA, eleganten izraz za ženo tvojega ljubimca. Če bi rekel npr. Mojca bi bila to oseba s kožo in kostmi in bi motila vajino romanco. Če bi rekel žena, bi dal spet tebi vedeti, da ti nisi žena, ampak njegov privesek. Tale moja je samo neko napol izgovorjeno dejstvo. In ne misli se ločiti.

Hvala bogu, sem se že zbala, da se misli (ločiti) 🙂

Hvala bogu, sem se že zbala, da se misli (ločiti) :-)[/quote]

Ne skrbi, redkokateri poročeni se loči zaradi ljubice. Za to morata biti izpolnjena dva pogoja: žena mora biti problematična in težka, ljubica pa bi morala biti mačka in pol. :)))

Hvala bogu, sem se že zbala, da se misli (ločiti) :-)[/quote]

Ne skrbi, redkokateri poročeni se loči zaradi ljubice. Za to morata biti izpolnjena dva pogoja: žena mora biti problematična in težka, ljubica pa bi morala biti mačka in pol. :)))[/quote]
Pozabila si še tretji pogoj. Ded mora met jajca. Verjetno bi se jih našlo še nekaj. :))

Ne skrbi, redkokateri poročeni se loči zaradi ljubice. Za to morata biti izpolnjena dva pogoja: žena mora biti problematična in težka, ljubica pa bi morala biti mačka in pol. :)))[/quote]
Pozabila si še tretji pogoj. Ded mora met jajca. Verjetno bi se jih našlo še nekaj. :))[/quote]

Imaš in nimaš prav. 🙂 Če bi imel jajca, bi se razvezal, preden bi začel varati. Varati začnejo ziheraši, ki ne bi radi izpustili tisto, kar imajo, imeli pa bi še nekaj več.

Ampak, dobro, v skrajni fazi moraš imeti jajca, da pustiš ženo. :))

Saj moža že imam, zakaj bi hotela, da se on loči?

Če bi ti bilo čisto vseeno, te teme sploh ne bi odprla, ker ti ne bi bilo pomembno kako tvoj ljubimec reče svoji ženi. Sicer me pa tvoje privatno življenje ne zanima, jaz sem se v temo vključila samo zato, ker sem mislila, da nekdo na splošno sprašuje, kaj pomeni ta izraz.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close