Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek izraz “moja”

izraz “moja”

Za tiste, ki uporabljate izraz moja/moj – zanima me, ali je to izraz kakšne posebne naklonjenosti ali pa se je ta izraz uveljavil namesto izraza punca/fant?

To je rezultat skrajne posesivnosti, kjer s svojim vedenjem lastiš drugega. S temi besedami pokažeš, kako ti nekdo brezpogojno pripada.

Ah dej nooo:)))).

Seveda čutiš naklonjenost in takšno poimenovanje pride spontano, ko si z nekom toliko blizu, da lahko izrečeš te besede.

Kopi pejst.

Včasih se sprašujem, če tale čvek posedujejo sami najstniki glede na to, kake teme se odpirajo v zadnjem mesecu ..

Nekoč smo se v družbi pogovarjali o tem. Nekatere ta izraz “moja” žali. Ljudje ga lahko različno doživljamo. Nekateri v tem vidijo posesivnost, zame pa niti ni toliko posesivnost, to ne, ampak se mi zdi nekoliko neosebno. Moja… (žena, prijateljica, ljubimka)… lahko se to pojavi tam, ko se ne ve, kak je status te osebe. Meni se dosti lepše sliši “moja žena”, “moja punca” kot pa “moja”. Tvoja kaj?

meni je noro všeč ccc

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Tista, ki se naslavlja nap. Novakova se itak sama identificira čigava je: last nekega Novaka in ne nastopa kot samostojna oseba.
Ker Novakova je tudi samokolnica, miza, klop, kura, krava, ovca, lopata……

Verjetno ima to nekaj veze s popredmetenjem…. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Mislim, da tisti, ki reče “moja”, dobro ve kaj se za tem skriva. Tisti, ki pa mu ni treba na dolgo razlagat, kaj je s tem mišljeno, pa tako ali tako ve, ker je s tem mišljeno, ker je povedano kratko in jedrnato. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Mislim, da tisti, ki reče “moja”, dobro ve kaj se za tem skriva. Tisti, ki pa mu ni treba na dolgo razlagat, kaj je s tem mišljeno, pa tako ali tako ve, ker je s tem mišljeno, ker je povedano kratko in jedrnato. ;)[/quote]Marko nisem prepričan, da tisti, ki to izreka tudi dejansko ve kaj govori oz vsaj tistemu, ki mu je namenjeno ni vedno po volji mogoče celo moteče …. z razlogom? 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Meni je pa to zelo lepo, če nekdo reče moj/moja za svojega partnerja. Ker to ponavadi rečeš za svojega partnerja oziroma moža/ženo, saj ne rečeš to za svojega ljubimca ali pa prijatelja. Je skrajšnjica za nekoga, ki ga imaš rad in je pomemben v tvojem življenju.

Bolje se ne bi mogel strinjati, zadela si žebelj na glavico. Vsako nadaljnje debatiranje v tej temi je brezpredmetno.

To si ti misliš. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Meni se zdi lepo, če moški svoji punci, partnerici, ženi reče “moja” in nimam nobenega strahu pred morebitno posesivnostjo samo zaradi tega izraza.

No, in ker mislim, da se še vedno lahko debatira na to temo, bi dodala, da včasih izraz “moja” zveni posmehljivo oziroma porogljivo, ko kak moški reče: “Moja pa se je malo razlezla v bokih ali čez trebuh.” :)) ali pa: “Moja me vedno kritizira, če preveč spijem na kakšni zabavi.” :)) Takrat ta izraz nima romantične barve. 🙂

Zakaj pa nima romantične barve?
Ker se je v resnici razlezla in to taji/prikriva on jo je pa izdal z besedico “moja”?
In če spijem na zabavi, bi bilo bolje, da bi spil kar tako ali sploh ne bi smel povedat, da je “moja” kaj čez mene govorila?

Beseda je ista, zakaj bi imela drugačno barvo? :/
:))

On, kako pa bi se ti počutil, če bi tvoja drugim okrog govorila neresnico? Bi se ti to zdelo romantično? 😉

Zakaj pa nima romantične barve?
Ker se je v resnici razlezla in to taji/prikriva on jo je pa izdal z besedico “moja”?
In če spijem na zabavi, bi bilo bolje, da bi spil kar tako ali sploh ne bi smel povedat, da je “moja” kaj čez mene govorila?

Beseda je ista, zakaj bi imela drugačno barvo? :/
:))[/quote]

“Tvoja” bi ti na tole rekla: “Moj” je spet nekaj zakompliciral in se dela pametnega. :))

Eh, kaj bi se nekaj “delal”, njen enostavno je tak…… 😉 :)))
Moja žena je tako sposobna in si je takega našla. Menda ji niste fovš? :))) Včasih se moja in njena resnica razlikujeta, čeprav je govora o isti stvari.
Uf resnica je hitro pokvarljiva stvar ali ima pa več obrazov, mogoče imajo samo vsake oči svojega malarja…ma kdo bi vedel 🙂
Včasih si privošči tudi ona nekaj te “romantike”, a vaša ne? 😉 :)))

Nismo ji fovš, če pa imaš kakšnega tako zanimivega, zakompliciranega samskega sorodnika, pa kar sporoči. :)) Torej takšnega, ki je pripravljen poročiti žensko in ne imeti samo priležnico. :)))

Se pravi si želiš postat moja (nekrvna) sorodnica? :)))

Se pravi si želiš postat moja (nekrvna) sorodnica? :)))[/quote]

Sicer je res, da bi bilo dobro, da bi te najprej v živo videla na srečanju, da ne bi kupovala mačka v žaklju….hehe. No, dovolj bo. 🙂

Se pravi si želiš postat moja (nekrvna) sorodnica? :)))[/quote]

Sicer je res, da bi bilo dobro, da bi te najprej v živo videla na srečanju, da ne bi kupovala mačka v žaklju….hehe. No, dovolj bo. :)[/quote]A za vsak slučaj pripeljem še kakega sorodnika zraven? 🙂
V žaklju al je lahko tudi brez oz žakelj posebej, da ga boš po ogledu lahko pospravila vanj in odnesla v svoj “brlog” ? :)))))

On_, si že začel smetiti temo. Za take izgrednike, deviante ipd. imamo chat. :))

Moja mi ne dovoli tja. Pravi, da je prenevarno. Ona že ve…. 🙂

Vi se kar kregajte okrog tega. Jaz sem na lastni koži izkusila, ker mi mož (ki bo kmalu bivši), v 5ih letih kar sva hodila in v 10ih skupnega življenja, skupaj 15ih letih veze, ni enkrat samkrat rekel, ali poklical “moja”. Vedno se je skoraj zadrl in me poklical po imenu, ukazovalno (daj to, daj ono). In sem žalostna, zelo žalostna. Še cel kup drugih stvari se je nabralo in se mi je prav zagravžal. Bi morala že prej zvezi narediti konec.

In zakaj si bila 15 let s takim človekom?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Spider, zato ker sem butasta, pa se slepila, da imava še kar dober odnos. Najbolj me je začelo motiti, da nisem zadovoljena, da pri sexu ne gleda na moje potrebe, spoznala sem, da je en velik egoist v vsakdanjem življenju in tudi v postelji. Ne ve kaj je to medsebojni odnos, spoštovanje, kaj pomeni izraz “daj – dam”, in zares imam tega zadosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close