Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev izračun porodniške

izračun porodniške

Pozdravljeni!
Imela bi eno vprašanje, saj odgovora na to vprašanje na žalost nisem nikjer zasledila, in sicer glede porodniške oziroma starševskega nadomestila. Sem namreč študentka in delam preko študentskega servisa. V teh kriznih časih je sicer kar težko dobiti službo, še posebej, če delodajalec ve, da imaš rad otroke in si jih želiš. Kljub temu se kaže, da bi dobila pogodbo o zaposlitvi za določen čas. v tem primeru me zanima, kako se izračuna porodniško v primeru, če bom 8 mesecev zaposlena, prej pa sem delala preko študentskega servisa in bom na dan nastopa porodniške še vedno zaposlena.
Najlepša hvala za odgovor:)

šteje se 8 plač za ostale 4 mesece pa 55% minimalne plače…iz tega se izračuna povprečje in to je tvoja “porodniška” za naslednjih 12 mesecev…piše vse v zakonodaji Zakon o starševskem varstvu in družinskih prejemkih

Živjo!

V osnovo ti bo šlo torej 8xosebni dohodek in 4x55minimalne plače.

R

**************************************************** Počasi umira, kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan enake poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barve oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Najlepša hvala punci:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close