Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Izračun dohodnine – študentka ???

Izračun dohodnine – študentka ???

Pozdravljeni, se opravičujem, če je že kje objavljena tema, za katero rabim pomoč.

Torej .. sama se trenutno še študentka in prejemam pokojnino po očetu. Oba s fantom sva na začetku meseca junija prejela “izračun dohodnine” in obema piše za doplačilo. Njemu okoli 26,00€ meni pa 151,00€. Vendar nama je prav čudno, ker je lani on tudi prejemal pokojnino po svojemu očetu, sva pa bila oba ob istem času zaposlena preko študenta v istem podjetju, na istem delovnem mestu ter delala enake izmene – torej, tudi mesečno plačilo je bilo enako. No, meseca 1. decembra 2012 se je pa zaposlil za nedoločen čas. Najine pokojnine so se razlikovale za mogoče kakšnih 20-30€. Se pa zavedava, da sva presegla študentski limit za zaslužek 3200€, vendar kakor koli hočem preračunati, mi ne pride številka, ki jo moram povrniti. Informativni izračun na spletni strani Dursa mi nič ne pomaga.

Prosila bi, če bi mi kdo razložil, kako po teh podatkih, ki jih bom spodaj navedla, pridem do številke 151,79€ ?

Dohodek pokojnine: 2964,27 € – osnova: 2964,27€
Dohodek študenta: 4126,64 € – stroški: 412,66€ – olajšava: 3228,45€ – osnova: 485,53€

Skupaj dohodki: 7090,91€
Skupaj stroški: 412,66€
??? Priznane olajšave: 3228,45€
Osnova za izračun dohodnine: 3449,80€
??? 13,5% odmerjene pokojnine … : 400,18€
Doplačilo: 151,79€

Hvala za razumevanje, lep pozdrav!

Spoštovani!
Predlagamo, da se s tem vprašanjem obrnete na strokovnjake računovodske/davčne stroke.
S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close