Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Izplačilo sorazmernega deleža regresa

Izplačilo sorazmernega deleža regresa

Zaposlena sem od 7.7.2008 za določen čas 1 leta, prej nisem bila zaposlena. Kolikor vem mi po dopoljenih 6 mesecih pripada izplačilo sorazmernega deleža regresa. Ker mi delodajalec sam ni nič nakazal, tudi rekli mi niso nič, me zanima, če mi lahko kdo da link do zakona kjer je to opredeljno, da lahklo serviram delodajalcu.

Hvala za vašo pomoč.

http://www.mddsz.gov.si/si/zakonodaja_in_dokumenti/veljavni_predpisi/zakon_o_delovnih_razmerjih/#c16832

Na tem naslovu je opredeljen pri III. poglavju, 3. točka,131. člen. Letni dopust pa III. poglavje, 8. točka.

Opasna, drugače pa vi raje počakajte s katerimkoli serviranjem delodajalcu, saj vam na zgornjem naslovu piše kdaj je rok za izplačilo regresa. Vi ste se pa zaposlila po tem roku, delodajalci pa ponavadi ne izplačujejo za nazaj. Kakor sem pa tudi prebrala v tem členu, ti regres pripada takrat ko ti pripada letni dopust. To se pravi, da če sem 3 mesece pri podjetju, pa ravno naletim na čas plačevanja regresa, ga bodo tudi meni izplačali, ampak sorazmerno na količino letnega dopusta.

Kaj vam piše pa v pogodbi, ki ste jo prejela? Tam je že ponavadi napisano kako pa kaj.

LP

Hvala za link in pojasnilo.

Morda sem se malce nerodno izrazila, nisem mislila, da bom delodajalcu vrgla pod nos, pač pa da se bom opirala na zakon, saj se imam namen pozanimati, ali mi mislijo sorazmerni delež regresa izplačati in kdaj. Drugače sem zadovoljna z svojim delodajalcem. Smo pa pred kratkim prejeli tudi sklep o letnem dopustu in mi za 2008 priprada še 10 dni dopusta (koristila sem samo 1 dan), ki ga moram pokoristiti do 30.6.2009, drugače se mi briše. Zato sem sploh pomislila na regres.

Bi mi torej pripadal tudi regres za ta lanski dopust, ali ne?

Hvala.

Ja po moje da vam pripada, isto sorazmerno kot vam pri temu..vam bodo verjetno vse skupaj plačali to leto..drugače kar vem od zaposlenih prijeteljev in staršev so vedno dobili regres pred poletjem. Imajo pa tudi nekatera podjetja razdeljeno na dva dela..en del se dobi v jeseni drugi pa pred poletjem..pa prej sm narobe neki napisala..”To se pravi, da če sem 3 mesece pri podjetju, >>pa ravno naletim na čas plačevanja regresa

Sem pa zdaj pogledala še v pogodbo. Nikjer eksplicitno ne določa do kdaj je delodajalec dolžan izplačati regres, le da mi pripada regres za letni dopust.

Za lansko leto bi vam regres že morali izplačati. Za letos pa še ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close