Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev IZPLACILO REGRESA

IZPLACILO REGRESA

Pozdravljeni!

30.6.15 bi naj dobil nakazan regres (ca.500€) na moj TRR, na katerega prejemam tudi redne dohodke. Problem je, da bi naj v torek 30.6.15 dobil blokado na racun, pa se banki sem dolzen 300€ za MASTERCARD in LIMIT.
Zdaj pa mene zanima: kaj ce odprem jaz se en racun na kateri drugi banki in prosim firmo, da mi nakaze regres na novi racun? Kako je s tem? Ali moras potem placo tudi prejemat na nov TRR? Je mogoce to kaznivo dejanje mene in moje firme?
Hvala za pomoc!

Itak da to ni kaznivo dejanje. Delodajalec ti pa mora plačevati tako ali tako na račun, katerega mu javiš.

Evo, danes sem odprl nov racun, in sicer pri NoviKBM. Zdaj pa lahko samo upam, da mi bo firma hotla nakazat regres na novo banko. Ali bom zdaj moral plačo tudi prejemati na ta racun pri NoviKBM? Ali lahko se vedno placo prejemam na Raiffeisen banko, kjer racuna nisem zaprl? Hvala.

Če se dogovoriš z delodajalcem, je seveda možno, da ti plačuje na dva računa. Če se mu bo dalo s tem ukvarjati. Ampak, običajno se vse plačuje na en račun.

Upam, da bo slo skozi.

Načeloma ne bi smelo biti težav, lahko pa kmalu pričakuješ blokado tudi na nov račun.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close