Izplačilo dopusta in regresa pri določenem času
Živjo!
Nujno rabim pomoč.
Od marca do konca tega meseca (skupaj 4 mesece sem bil zaposlen) za uradno 3 urni delovni čas. (neuradno sem moral delati 4 ure,ker ni bil dosežen promet od prodaje). Pogodbe so bile mesečne in zdaj mi je niso več podaljšali.
Zanima me torej ali imam pravico do dopusta in regresa (po pogodbi naj bi bilo 20 dni letno dopusta- se pravi za 4 mesece je to 6,7 dni). Kako je z regresom?
Bivši delodajalec najprej sploh ni hotel slišati za dopust, zdaj je popustil.Zanima me kako mi bo zdaj to izplačal,ker nisem več zaposlen-obvestil me pa tudi prej ni,da bi dopust dejansko izkoristil. Zdaj hoče staro pogodbo uničiti in mi dati za podpisati novo z enim tednom več dela (a ni to sumljivo?), ali pa mi izplačati znesek dopusta preko napotnice (za tako “pranje” davkov pa tudi nisem).
Regresa pa kao ne bom dobil, ker sem bila zaposlen v prodaji in nisem dosegel norme-vendar sem bil plačan z osnovno plačo, brez procentov od prodaje, vse 4 mesece.
Hvala za kakršne koli informacije.
Lp,
Marko
Ajajaj, če si bil zaposlen za 4 mesece si bil upravičen do 4/12 celoletnega dopusta in 4/12 regresa.
ČE tvoj spis prav razumem si ta trenutek še zaposlen v ponedeljek pa ne več? Zakaj bi sploh uničeval staro pogodbo in pisal novo??
Dopust si imel pravico koristiti do zadnjega dne zaposlitve, če tega nisi naredil ti ni dolžan nič plačati. Dolžan ti je pa regres.
Forum je zaprt za komentiranje.