izplačilo dohodnine-kdaj?
Sem ravno včeraj poklicala na davčni urad in so mi lepo razložili, da po zakonu prav nič ne zamujajo. In v čem je keč: datum vročitve ni datum, ko ste odločbo prejeli v roke, ampak je to 20-ti dan od datuma odpreme. In šele od takrat se potem šteje 30 dni (torej skupaj: od odpreme 50 dni!). In tako kot je napisala 2x mama, naj bi bila izplačila 31.7.2007.
lp
Mateja
Mene pa zanima kako lahko pride do tega:
– v eDavkih si naračunam vračilo dohodnine
-država mi je pa obračunala plačilo in vzela nižjo davčno olajšavo (imam do 8k dohodkov torej bi morala biti olajšava 4959, medtem ko mi vztrajno obračunavajo 3959!) Tudi po pritožbi sem sedaj dobila enako odločbo.
A je tu kakšen keč, ker sem s.p.??? Davki so bili popolnoma vsi plačani, ni mi jasno odkod ta razlika. Naj se še enkrat pritožim?
To pa ne bo držalo.Vseeno hvala za odgovor
Prispevki se upoštevajo pri izračunu prispevkov za naprej, ne pa v dohodnini.
Iz obračuna s.p. se vzame št. 16 osnova za dohodnino in to prepiše v Doh. napoved in prepiše se akonacija, okno za prispevke ne deluje. in samo ti zneski se morajo upoštevati v izračunu pod Dohodek. (taka navodila so na Dursu).
Zakaj bi eDavki računali drugače kot ministrstvo? Uporabljajo drug program?!
Zgleda da bo vseeno potrebna še ena pritožba. 🙁
Navodila prepisana iz seminarja:
Postavka 17 v davčnem obračunu:
1. ugotovi koliko znaša s.p. dobiček pod številko 9 davčnega obračuna, k temu prištej obračunane prispevke iz prve strani davčnega obračuna.
2. če je skupni znesek manši od 8.300 je olajšava 4.959,60 eur
3. če je skupni znesek višji od 8.300 in manjši od 9.600 je olajšava 3.959,60
4. če je znesek višji od 9.300 je olajšava samo 2.959,60 eur.
Lahko mi pošljete na mail kopije ali skenirane podatke, pa vam pogledam. Ali pa pojdite na DURS kjer prosite za obrazložitev.
Forum je zaprt za komentiranje.