Izpit za lektorja,
Pozdravljeni,
pišem diplomo iz slovenskega jezika, jeseni bom diplomirala. Zanima me, ali morda kdo kaj ve, ali lahko izpit za lektorja, ki ga to jesen organizira Lektorsko društvo Slovenije, opravljajo tudi tisti brez diplome, čeprav imajo opravljene vse izpite?
Najlepša hvala za odgovor. Če kdo karkoli ve kaj na to temo, prosim za odgovor. HVALA.
Naj začnem na koncu: jeseni še ne bo izpita, jeseni se bodo nadaljevale še aktivnosti v zvezi z izpitom. Izpit načrtujemo za marec 2014. Imamo pa veliko željo pripraviti poskusni izpit, s katerim bi zainteresirane pripravili na pravi izpit. No, glede tega pa odločitev še ni dokončna.
Glede diplome: za pridobitev lektorske licence je nujna končana izobrazba, torej pridobljena diploma. Bo pa teh izpitov več; še nismo dorekli frekventnosti izpitov, verjetno bosta vsaj 2 v letu, seveda pa bo to odvisno predvsem od prijav zainteresiranih. Torej če ti ne bo zneslo za prvi izpit, se lahko prijaviš za katerega izmed naslednjih.
Za poskusni izpit še nismo dorekli pogojev, ne verjamem pa, da bo nujna diploma. No, to še ni dokončno.
Seveda, pišeš mi lahko na moj e-naslov ali na uradni e-naslov Lektorskega društva Slovenije lektorji.slovenije@gmail.com.