Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Izpit za avto z avtomatskim menjalnikom

Izpit za avto z avtomatskim menjalnikom

Ja pa ga opravi samo z avtomatikom. Zakaj nas sprašuješ? Pazi le, da vedno voziš vozila z avtomatskim menjalnikom in je zadeva rešena. Ne kompliciraj si življenja zaradi ene ročke.

Odgovor na objavo uporabnika
sminka404, 03.04.2023 ob 13:33

Imate izkušnje z opravljanjem izpita za avto z avtomatskim menjalnikom? Je kdo, ki je mogoče v avtošoli prešaltal iz navadnega na avtomatskega in potem opravljal tudi izpit z avtomatskim? Je bilo opravljanje izpita oz. že sama vožnja kaj lažja?

Meni probleme predstavljajo menjave, imam že veliko ur in še vedno kar pogosto delam osnovne napake. Relativno veliko časa mi gre, da se osredotočam na menjavo in ne uspem spremljati prometa. Ko moram menjat med vožnjo, še posebej v kakem ovinku, mi ob menjavi kdaj “potegne” (premaknem) tudi drugo roko na volanu. Ko vozim v klanec ali po klancu navzdol, ne vem, v kateri menjavi mora biti, enostavno ne kapiram. Tudi pozabim menjat v prvo in štartam iz druge. Kdaj tudi falim in menjam v tretjo namesto v prvo in potem seveda ne morem štartat. Tudi ročna in speljevanje v klanec mi dela težave.

Vem, da z izpitom z avtomatskim ne bom mogla voziti avtov z navadnim menjalnikom, ampak če mi to reši vse te moje težave z menjalnikom in klanci, me to sploh ne moti.

Pa prosim brez zasmehovanja, ker mi je že itak dovolj težko! 🙁 Hvaležna bom za vsak nasvet.

Nika saj bo, še 200 ur pa boš skapirala, saj vemo da si tudi v osnovni šoli rabila pomoč , ampak vozniški z odločbo, to pa na srečo še ne obstaja, najbolje zate in tudi za nas pa je da se voziš s taksijem, koliko avtov si do sedaj že razbila, 4 ali 5, tri si imela na vesti že pred dvema letoma…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close