Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Izpit za avto z avtomatskim menjalnikom

Izpit za avto z avtomatskim menjalnikom

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 8522, 03.04.2023 ob 14:19

BTDT nepr., 03.04.2023 ob 14:09

Anonimno 8522, 03.04.2023 ob 14:02

wd40a, 03.04.2023 ob 13:58

Anonimno 8522, 03.04.2023 ob 13:53

wd40a, 03.04.2023 ob 13:49

Anonimno 8522, 03.04.2023 ob 13:46

wd40a, 03.04.2023 ob 13:41

Anonimno 8522, 03.04.2023 ob 13:38

To je samo ena rendom šola ki ponuja, https://www.as-amtk.si/izpit-za-avto-z-avtomatikom/  išči v svojem kraju. Vozit avtomatik je čista poezija, ne vem zakaj naš kontinent vztraja ne teh predpotopnih šalterjih.

ker večini voznikov ni noben problem šaltat in jim avtomatiki ne predstavljajo bistvenih prednosti.

To ti zase govori, ker večina ki jih jazz poznam vozi avtomatika, ker tako želi, al pa je to edina opcija.

ok se opravičujem, popravljam:

ker normalnim ni problem vozit z ročnim menjalnikom.

Sebe imenuješ normalni, nas pa nenormalni? Grow up, verjetn EMŠO ven iz tebe govori.

ma pejd v vrtec.

To bi bolj zate držalo, glede na to da ženski, ki očitno ima problem s šalterjem napišeš, da normalni z njim nimajo problema. Pomagaj, če pa ne veš kako, se pa zadrži z neumesnimi pripombami.

Gre za drug problem… V prometu se reči žal odvijajo po diktatu najšibkejšega voznika in ko to ne gre, imamo nesreče z različnim izzidi… Imam znanca, ki je bil tak… porabil mnogo ur za to, da je lahko opravil izpitno vožnjo, naredil nekaj nesreč, eno s težjiimi telesnimi poškodbami (povozil pešca), nato so ga še dobil pijanega za volanom. Tip v drugo ni šel več delat izpita in se sedaj vozi s kolesom, burom, vlakom ali pa prisede k komu.

In kdo si ti da boš njej govoril da naj dela ali pa ne izpita in kaj je najbrž njen problem? Eni se res čutite poklicane za vse na tem svetu. Ste doktorji, inženirji, psihologi … vse v enem. Ženska naj gre vozit z avtomatikom, inštruktor ji bo povedal kako in kaj, izpitna komisija ji bo pa dala izpit al pa ne. Problem rešen. Kaj ima ona s tem tvojim znancem pa res ne bi vedla … tudi ti ne.

To sem napisal iz lastnih izkušenj. Pred cca. 10 leti  sem nehal štet prevožene km, ker sem takrat presegel 1.5mio prevoženih km. Na cesti sem videl in doživel vse živo, nekajkrat tudi zaradi pridobljenih izkušenj ušel zagotovi smrti. Malo manj kot 400k km sem naredil na tovornjaku, ostalo z avti do 3.5oo kg NDM.

to govorim tebi teslo nezrelo. Kar se tiče avtorice ima btdt prav. ampak- če ima željo vozit vse tudi z ročnim menjalnikom- vaja pomaga. Dobi srednjemočen avto z srednje močno sklopko in dobrim menjalnikom/takim ki ima dober menjalnik, ne da iščeš prestave po pol avta in pojdi na velik parking in vadi. Za navaden menjalnik ni treba msilit, rabiš pa mišičen spomin. To pa naredi vaja.

sminka404, 03.04.2023 ob 14:18

BTDT nepr., 03.04.2023 ob 14:05

sminka404, 03.04.2023 ob 13:50

BTDT nepr., 03.04.2023 ob 13:47

sminka404, 03.04.2023 ob 13:33

Imate izkušnje z opravljanjem izpita za avto z avtomatskim menjalnikom? Je kdo, ki je mogoče v avtošoli prešaltal iz navadnega na avtomatskega in potem opravljal tudi izpit z avtomatskim? Je bilo opravljanje izpita oz. že sama vožnja kaj lažja?

Meni probleme predstavljajo menjave, imam že veliko ur in še vedno kar pogosto delam osnovne napake. Relativno veliko časa mi gre, da se osredotočam na menjavo in ne uspem spremljati prometa. Ko moram menjat med vožnjo, še posebej v kakem ovinku, mi ob menjavi kdaj “potegne” (premaknem) tudi drugo roko na volanu. Ko vozim v klanec ali po klancu navzdol, ne vem, v kateri menjavi mora biti, enostavno ne kapiram. Tudi pozabim menjat v prvo in štartam iz druge. Kdaj tudi falim in menjam v tretjo namesto v prvo in potem seveda ne morem štartat. Tudi ročna in speljevanje v klanec mi dela težave.

Vem, da z izpitom z avtomatskim ne bom mogla voziti avtov z navadnim menjalnikom, ampak če mi to reši vse te moje težave z menjalnikom in klanci, me to sploh ne moti.

Pa prosim brez zasmehovanja, ker mi je že itak dovolj težko! 🙁 Hvaležna bom za vsak nasvet.

Danes ti to piše v vozniškem in s tem izpitom lahko voziš le avtomatika in nič drugega.

Naredi izpit za avto z ročnimi prestavami oz. navadni izpit pa lahko z njim tudi avtomatika voziš.

Pa saj v tej je ravno finta, da mi ročne prestave ne grejo najbolj in zakaj bi izgubljala čas in denar za učenje na ročnem, če bi morda hitreje prišla do izpita z avtomatskim.

@sminka404

Če ti prestavljanje z ročnim menjalnikom ne gre, imaš kar konkretne težave z motoriko, zato bi ti svetoval, da opustiš misel na samostojno vožnjo z avtom. Po mojih izkušnjah imajo ljudje s takimi težavami potem težave tudi pri usklajevanju drugih gibov pri vožnji. Prizanesi ostalim udeležencem v prometu in se odpovej izptu za avto.

Drugje nimam težav z motoriko. Imam zelo dobre reflekse recimo, dobro opazujem in predvidevam v prometu, skratka, vozim z možgani, z glavo … Ampak pri menjavah še kar naredim kako glupo napako in se mi zdi, da porabim preveč časa za ubadanje z menjavami. Te napake pa so v avtošoli usodne, ker ne narediš izpita, če delaš te osnovne traparije.

@sminka404

Če sicer nimaš težav z motoriko, potem ni ovire za izpit. Morda ti le manjka vaje z ročnim menjalnikom, da ti ti gibi pridejo v “mišični spomin”, oz. podzavest. Imam sicer znanca, ki je imel pri izpitu težavo s sklopko in prestavljanjem in je to presegel šele po tem, ko je nehal konstantno misliti o tem in začel prestavljati čisto podzavestno, brez razmišljanja.

Pa hvala za potrpežljivost in razumevanje pri debati o tem. Sicer ne mislim nič slabega, le pomagati sem želel.

Vozi brez radia!

Poslušaj motor, ko pelješ v klanec in glej na obratomer – če vidiš in občutiš pri vožnji navzgor, da gre težko, da avto izgublja na moči, prestaviš prestavo nižje. Navzdol se ravnaš po tem, v kateri prestavi bi vozila po istem klancu navzgor.

Pri prestavljanju pa ne glej na ročico, samo potipaš, kje je in prestaviš.

BTDT nepr., 03.04.2023 ob 14:26

To sem napisal iz lastnih izkušenj. Pred cca. 10 leti  sem nehal štet prevožene km, ker sem takrat presegel 1.5mio prevoženih km. Na cesti sem videl in doživel vse živo, nekajkrat tudi zaradi pridobljenih izkušenj ušel zagotovi smrti. Malo manj kot 400k km sem naredil na tovornjaku, ostalo z avti do 3.5oo kg NDM.

Vse izkušnje na svetu ti ne pomagajo, da takole na daljavo oceniš človeka in mu predlagaš naj opusti misel na vozniški izpit. Verjetno se sploh ne zavedaš teže svojih besed. Če nekdo težje naredi izpit nikakopr ne pomeni, da bo dolgoročno slab voznik. To je vse.

sminka404, 03.04.2023 ob 14:20

@Šalabajzerji…

Misliš, da boš izpadel pameten, ko kao ponižuješ nekoga, ki ima težave z nečim, s čimer ti nimaš težav? Tvoj zapis je sfaljen na polni črti, misliš, da nekaj veš o meni, pa pač ne veš nič.

Žal resnica boli, vem to.

Zato sem ti pa povedal, da rajši vzemi telefon v roko in naredi nekaj sto selfijev, pred avtomobilom in to objavi, saj veš kje… Tako boš naredila več koristi, sebi in svetu! ?‍♂️

sminka404, 03.04.2023 ob 13:46

Anonimno 5683, 03.04.2023 ob 13:45

Nika, si to ti?

A si ti tisti, ki si je nazadnje meril k***ca in je pokazalo 10 cm v erektiranem stanju? Si ja, sem vedela, da si to ti.

Ob tebi je imel le 10 centi? Ja, ne preseneča…

Predlagam, da avtorica kljub težavam poskusi narediti izpit z ročnim menjalnikom. Komisijo “cukanje” med vožnjo običajno ne moti. Potem si lahko kupi avto po želji.

Iskren, 03.04.2023 ob 15:46

Predlagam, da avtorica kljub težavam poskusi narediti izpit z ročnim menjalnikom. Komisijo “cukanje” med vožnjo običajno ne moti. Potem si lahko kupi avto po želji.

Igzekli!

Anonimno 8522, 03.04.2023 ob 14:33

Vse izkušnje na svetu ti ne pomagajo, da takole na daljavo oceniš človeka in mu predlagaš naj opusti misel na vozniški izpit. Verjetno se sploh ne zavedaš teže svojih besed. Če nekdo težje naredi izpit nikakopr ne pomeni, da bo dolgoročno slab voznik. To je vse.

@Anonimno
8522

Hehe, se ne obremenjujem s tem. Tudi sam sem si želel izpit za letalo pa mi ni šlo, zato sem raje opustil… Nismo vsi za vse in tisti, ki se zaveda svojih omejitev, sebi in drugim naredi veliko uslugo.

No, ko sem se učil na jadralnem letalu, mi je instruktor čisto lepo in mirno povedal, da nimam občutka za prostor… To sem vzel kot nasvet, ne kot grajo in dojel ter sprejel svojo omejitev…

A še vedno komplicirajo s tem in razlikujejo atomatske in ročne, namesto da bi se posvečali norcem na cesti? Samo v Sloveniji.

Izpit naredi na avtomatskem. Enkrat jih bo že srečala pamet in bodo izenačili.

Mal preveč si vase zaverovana, počutiš s sposobno, ah in oh, pa ne znaš enega menjalnika obrajtat. Če bi vozila z glavo, bi avtomatsko prestavljala. Ker tega nimaš pošlihtanega, beri nisi sposobna dojemati več stvari hkrati,  ti pač ne gre. Verjetno tud več od poklicne šole nimaš.

kurgaz, 03.04.2023 ob 15:34

Ob tebi je imel le 10 centi? Ja, ne preseneča…

Dobra.

Maja V, 03.04.2023 ob 13:38

Kolikor je meni znano nikjer ne piše na kakšnem avtu si delal izpit. Torej če bi delal na avtomatiku, mislim, da ti nebi nikjer pisalo, da ne smeš vozit avta z ročnim menjalnikom.

Če ti pa prestavljanje dela takšne težave potem pa morda ali najprej zamenjaj inštruktorja, ker ti ni dobro razložil, in potem če še ne gre zamenjaj prevozno sredstvo. Morda avto le ni zate.

terba, v vozniskem imas omejitev, ce delas izpit na avtomatiku ne smes voziti avte z rocnim…

Tako, kot vsak ne more biti pilot tako tudi vsak ne more biti šofer.

birokracija, 03.04.2023 ob 16:38

A še vedno komplicirajo s tem in razlikujejo atomatske in ročne, namesto da bi se posvečali norcem na cesti? Samo v Sloveniji.

Izpit naredi na avtomatskem. Enkrat jih bo že srečala pamet in bodo izenačili.

Nic birokracija, veliko kje v razvitem svetu imajo tako.

Zdravo, mislim da bom sama morala prešaltati na avtomatski menjalnik, zato ti samo pišem, da če narediš izpit na avtomatiku imaš to zabeleženo v vozniškem dovoljenju in navadnega avtomobila ne moreš voziti, razen če še enkrat narediš izpit na navadnem avtomatiku.

Lp

za nick sminka, 03.04.2023 ob 17:33

Mal preveč si vase zaverovana, počutiš s sposobno, ah in oh, pa ne znaš enega menjalnika obrajtat. Če bi vozila z glavo, bi avtomatsko prestavljala. Ker tega nimaš pošlihtanega, beri nisi sposobna dojemati več stvari hkrati,  ti pač ne gre. Verjetno tud več od poklicne šole nimaš.

@za nick sminka

Po mojih izkušnjah imajo inteligentnejši precej večje težave s priučevanjem samodejnih gibov kot manj inteligentni. Znanec je imel z izpitom konkretne težave prav zaradi te, avtomatizirane, podzavestne motorike ima pa doktorat in zaseda precej pomembno delovno mesto…

So pa taki podcenjujoči izpadi, kot je tvoj, lastni ljudem s slabo samopodobo, ki jo s takim obnašanjem poskušajo skriti pred drugimi.

Obupana557, 04.04.2023 ob 12:05

Zdravo, mislim da bom sama morala prešaltati na avtomatski menjalnik, zato ti samo pišem, da če narediš izpit na avtomatiku imaš to zabeleženo v vozniškem dovoljenju in navadnega avtomobila ne moreš voziti, razen če še enkrat narediš izpit na navadnem avtomatiku.

Lp

@Obupana557

Kaj pa je to “navadni avtomatik”?

Pa naredi izpit za avtomatika, itak je avtomatik bolj fajn za vozit, jaz ne kupim vec avta, ce ni avtomatik. Saj kmalu bodo itak sam se avzomatiki.

V avtošoli se zmeni za kako uro vožje v avtomatiku. Probaj, da vidiš kako ti ustreza. Če gre veliko lažje, potem zamenjaj in naredi izpit na avtomatiku. Zdaj gre razvoj itak v smer avtomatikov, tako da ni problema kupit takega avta.

Skor vsaka avtošola ima pol navadnih, pol avtomatikov. Hči je kr nekaj časa razmišljala o avtomatiku, a se je na koncu odločila za ročnega, ravno zato, ker je brez omejitev.

Kr menjaj, zakaj bi si oteževala zadevo.

Jaz osebno obožujem ročni menjalnik, službeno vozim pa id4 elektičnega. Dnevno menjam 2-4 avte in nimam problemov.

Brez zamere, 04.04.2023 ob 22:21

Skor vsaka avtošola ima pol navadnih, pol avtomatikov. Hči je kr nekaj časa razmišljala o avtomatiku, a se je na koncu odločila za ročnega, ravno zato, ker je brez omejitev.

Kr menjaj, zakaj bi si oteževala zadevo.

Jaz osebno obožujem ročni menjalnik, službeno vozim pa id4 elektičnega. Dnevno menjam 2-4 avte in nimam problemov.

Misliš reči, dva do štiri desce

Imela sem iste težave in sem zamenjala solo vozje ter instruktorja in je zdej ok use delam se izpit je la res da po novem baje pise na izpitu da imas samo za automatik izpit

Sminka, berem te, kot bi pisala o meni. Zal so bili pred 25 leti, ko sem delala izpit, avtomatiki pri nas eksotika, zato sploh ni bilo druge, kot delati izpit po klasicni poti.

V avtosoli mi sploh ni slo slabo, pred izpitno voznjo sem imela le 2 uri voznje vec, kot je bilo minimalno potrebno, a sem imela tudi jaz obcutek, da mi prestavljanje jemlje prevec pozornosti, da bi bila dovolj zbrana za ostalo dogajanje v avtu in na cesti.

Po opravljenem izpitu sem vozila, ker sem pac morala, nekaj let celo nisem vozila sploh. Ne, voznja avtomobila ni vedno in povsod izbira, kot pisete nekateri, temvec nuja. Brez izpita bi bilo moje zivljenje neprimerljivo tezje in slabse.

Pred 15 leti sem koncno prisla do avtomatika, bilo je bolj po sreci in nakljucju kot kaj drugega, a odprl se mi je cisto nov svet. Veliko breme mi je padlo z ramen. Sedaj vozim veliko lazje in vsak dan, se vedno voznja ni moje najljubse opravilo, a se vcasih zapeljem kam tudi kar tako, cetudi ni nujno. Hvala bogu se mi se ni pripetilo nic hudega in naj tako tudi ostane. Ljudje smo razlicni in vsi imamo mocna, manj mocna in tudi sibka podrocja. In moje sibko podrocje je voznja, nic hudega, samo sprejeti se je treba taksen, kot si.

No, pa se to… Moj oce je izpit delal priblizno 10x, nazadnje ga je naredil s pomocjo vez in poznanstev, drugace ga ne bi niti slucajno. V 50 letih je prevozil nesteto kilometrov, 40 let je vozil po 80 km na dan, povzrocil ni nobene nesrece niti ni bil v nobeni udelezen, zato ne strasite ljudi, ni bil vsak voznik ze na zacetku dober.

Sminka, odloci se, kot ti je lazje. Odkar imam jaz avtomatik, je navdusil tudi ostale, celo moj tast ga ima, ki je bil poklicni voznik, in moj moz ter brat, ki sta na cesti prava Schuhmacherja. Nic takega ni, dandanes ima ze skoraj vsak nov avto avtomatski menjalnik, cez 15 let pa bodo klasicni ze res redki.

Ne pusti se zlobnim komentarjem. Cisto ok si in nic ni narobe s tabo.

Srecno voznjo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close