Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev izpis o delovni dobi

izpis o delovni dobi

Pozdravljeni!

Ne vem če sem na pravem forumu, bom pa vseeno vprašala, mogoče pa kdo ve 🙂

In sicer… Prijatelj (ni državljan slo, in ne živi tu) je delal še v času Yuge v Sloveniji, sedaj si pa ureja v svoji državi pokojnino, in mu do upokoja zmanjka ravno tisti čas ko je delal v Slo… torej potrebuje samo izpis o delovni dobi. Prosil je mene da mu probam to uredit, zato sem poklicala na podjetje kako bi lahko prišla do tega potrdila in mi ženska reče da moram dati vlogo na ZPIZ da bodo oni to terjali v nasprotnem primeru da potrebujem njegovo pooblaaastilo overjeno pri notarju da lahko meni izdajo potrdilo in da bo to zeloooo zamudno.

Ampak on ne bo zahteval Slovenske pokojnine – potrebuje le da mu v njegovi državi priznajo delovno dobo da bo imel izpolnjenje kriterije za upokoj, zato ne razumem tudi tega ne z ZPIZom kaj ima on veze.

Nek znanec je tudi urejal za svojega sorodnika to potrdilo in so mu na podjetju izdali brez kakršnih koli komplikacij ter pooblastil, meni pa ženska to reče… ve kdo kako naj pridem do tega?

Hvala in Lp

ZPIZ je pravi naslov.

Na strani ZPIZ-a imaš obrazec, s katerim zaprosiš za potrdilo. Naj tvoj prijatelj to natisne in pošlje priporočeno na ZPIZ, namreč oni potrdila pošiljajo tudi po pošti.

lp

V vukojebini Slovenija poteka pač to tako. Razumi, da smo še vedno napol v kameni dobi. Lepo, da je tvoj prijatelj še pravi čas odšel iz te sramote!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close