Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style izpadanje las

izpadanje las

Spoštovana ga. Alenka,
ali je normalno, da mi ko grem s prsti skozi lasišče in malo močneje potegnem ostanejo v roki 3, 4 lasje? Če tako potegnem 10 krat, imam že 40 las. Izpadajo tudi mladi lasje. Vsi izvidi so bp.
Lasje mi izpadajo močneje že 5 mesecev in kljub negi z določenimi ampulami, šamponi ni videti izboljšanja.
Diagnoza dermatologa je telogeni evfluvij.
Če ima kdo podobne izkušnje z izpadanjem, naj mi prosim odgovori.
Zaradi izpadanja las sem čisto obupana, s težavo obremenjujem sebe in druge.
Sem v srednjih letih, menstruacija je normalna.

Če se vam lasje nadomeščajo z novimi, ni panike. Verjamem, da vam je dermatolog pravilno ocenil stanje na lasiscu in dal temu primerne napotke. S tem, ko obremenjujete sebe in okolico, stanje še poslabšujete, ker imate misli skoncentrirane samo na stanje las, kar pomeni, da jih lahko vidite še več kot v resnici.
Poznate pregovor: Strah pred boleznijo je večji od same bolezni!
Lahko vam samo povem, da ženska, ki izgublja lase, doživlja strah, da bo nekoga ali nekaj izgubila. Lasje so zelo dober pokazatelj psihičnega stanja in s tem seveda povezanega zdravstvenega stanja.
Nehajte se obremenjevati, ne vlečite se skozi lase, ne štejte las, ker to ni najbolj pomembno v življenju, pojdite raje ven v naravo, poiščite dodatne vitamine za lase in kožo in počakajte nekaj mesecev. Rezultati kur, ki ste jih delali z ampulami, ne morejo biti vidni takoj. Lahko še kar nadaljujete kot preventivo, vendar stanje ne bo boljše, če boste lase šteli:-)
Mogoče ste v fazi, ko lasje rabijo obnovo, kar je normalno. Mi imamo v salonu dosti takšnih primerov, ko so stranke panične. Potem pa jih postavimo na realna tla, jih potolažimo saj lasje se začnejo obnavljati sami od sebe.
Skratka, če ste preverili zdravstveno stanje, če diagnoza, ki vam jo je postavil dermatolog ni nič hudega, živite normalno!
Lahko poiščete tudi kakšnega priznanega alternativca iz medicinske stroke, ki bo mogoče poiskal vzrok. Brez poznavanja pravega vzroka, pa žal ne pozdravimo nobene bolezni.
Srečno, alenka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close