Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style izpadanje las

izpadanje las

Spoštovani, že mesec in pol mi zelo izpadajo lasje po celem lasišču zlasti ob pranju glave- preko 100 las in jutranjem česanju.Na dan, ko si las ne umijem pa mi jih izpade bistveno manj.
Lase si umivam trikrat tedensko, ker so zelo mastni.
Bila sem na pregledu krvi, ščitnice, ginekološkem pregledu in vse je bp.
Lase si umivam izmenično z Dercos šamponom za mastne lase in proti
izpadanju, uporabljam tudi ampule proti izpadanju las ter uživam vitamine.
Dermatolog je po pregledu lasišča ugotovil rahlo redčenje las na sredini glave, ni prirastka novih las. Ne ve ali gre za sistemsko izpadanje las ali za začetek plešavosti, svetuje uporabo regaine losijona.
Zelo sem prestrašena, ne spim in se obremenjujem s tem, bojim se plešavosti.
Prosim pomagajte z nasvetom, ali poznate podobne primere?
Hvala
Lenka

Poznate pregovor: Strah pred boleznijo, je večji od same bolezni!
Bolj ko se z neko stvarjo obremenjujemo, slabše je. Enako je z glavoboli, zoboboli….
Tako je pri vas.Bolj ko preštevate izpadle lase, večji problem vidite.
Pomirite se malo, ker lasje imajo tri faze rasti. Ena izmed njih je tudi izpadanje. Število izpadenih las, ki ga omenjate, pa je povsem normalno. Po 25 letu, se koža in lasje spreminjajo. Preusmerite svoje misli na kaj drugega, se ukavrjajte s športom in se zdravo prehranjujte, pojdite v naravo. Na laseh se zelo pozna stres ali kakršnakoli sprememba v našem življenju. Pravijo, da ženska, ki izgublja lase, se boji, da bo nekoga izgubila. Ampak poznano je, da velikokrat v življenju sami prikličemo s svojimi misli vse kar se dogaja okrog nas.
Seveda je to moje vedenje in prepričanje in vem iz lastnih izkušenj, da je temu tako. Morda se vam bo zdel moj odgovor nezadovoljiv, ali pa morda celo smešen, vendar če so vsi izvidi zdravstveni v redu, vam svetujem tudi kakšno dobro knjigo, ki vam bo vlila optimizem in misli preusmerila drugam.
veliko sreče, alenka

Lenka!
Vem, kako se pocutite. Tudi jaz sem sla skozi enako izkusnjo. Zal vam ne vem nic svetovati glede klinicnega zdravljenja, saj ne vem diagnoze, lahko pa vam pomagam glede psihicne in estetske premostitve izgube las. Ste ze slisali za lasni sistem? Je alternativa presajanju las in lasuljam in omogoca prakticno taksno zivljenje, kot pred izgubo las (potapljanje, veter ne moti, cesanje nazaj…). Nedvomno vam bo lazje tudi, ce obiscete skupino za samopomoc ob izpadanju las, ki se dobi vsake 2-3 mesece v Zdravstvenem domu Kranj – v knjiznici v 2. nadstropju. Naslednje srecanje je 4.2., ob 18. uri. Obicajno pride tja tudi vabljen dermatolog. Ce zelite vec informacij o skupini ali lasnem sistemu, mi posljite email (spela.seme@h-e.si).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close