IZPADANJE LAS
Živio!
Prosim za nasvet. Včaraj sem bila v lekarni na pregledu las z mikrokamero, saj mi mesec dni že zelo izpadajo lasje. Gospa, ki mi je pregled opravila, je rekla da imam sicer zelo močne lase, vendar pa zaradi mastnega lasišča in hkrati prhljaja ne dobivajo dovolj kisika in zato izpadajo. Dala mi je dvojne ampule podjetja RougjHair Active in šampon za razmastitev las – intenziven tretman proti prhljaju in izpadanju las in enega proti maščobi in izpadanju las – zanima pa me, ali ima katera izkušnje s temi izdelki? Izdelki so namreč zelo dragi (cena teh treh izdelkov 13.000 SIT), a če so učinkoviti se nakup splača. Jemljem tudi Biotin in Nutrival – po mesecu dni še ne pomaga prav nič! Hvala in lep pozdrav.
Da se lasje obnovijo in, da se to pozna, je potrebno več mesecev. Sama pa še vedno menim, da je vse skupaj le dobra preventiva in pomoč pri zdravljenju, kajti lasje se ves čas obnavljajo in izpadajo. Če ni vzrok bolezensko stanje, je preventiva cisto v redu. Vendar vedno najprej ugotoviti vzrok!!
lp
Just ima zelo dobre ampule proti izpadanju las – 10 ampul je 6000 sit in tudi šampon proti izpadanju, ter obstaja nekaj trikov z eteriko kako preprečiti zpadanje. Ampule po 3 tednih (2 na teden) zaustavijo izpadanje las , potem se šele začne spodbujati lasne mešičke. No moja mama je fenomen , pravi do so ji že po 1 tednu nehali izpadat , pa mam že 5 let problem s tem in je uporabljala že vse živo, da ne govorim o denarju ki ga je zmetala za razne kure . Zdej je končno prešla k naravi in me je začela poslušat.
če te zanima več piši na mail
renata@madware.si
se namreč ukvarjam s svetovanjem pri Just
Ja tudi sam imam tažavo, ki se kaže zadnje 3 leta. Namreč pred tremi leti sem si sam belil lase s peroksidom. Imam pa zelo občutljivo kožo po vsem telesu, dostikrat me koža srbi in imam luskavico. Takrat, ko sem si doma belil lase s peroksidom se je to pojavilo še na lasišču posledično pa so začeli po malem izpadati tudi lasje. Bil sem ze dostikrat pri zdravniku, vendar mi da vedno neka mazila, proti srbenju in luskavici, enaka kot za celo telo.
Sicer še ni tako hudo, vendar se mi je meja lasišča premaknila za več kot 1 cm in se mi še premika moja zdravnica pa me kaj dosti ne posluša, saj pravi, da jo to čisto naravno, češ, da je podedovano. Vendar noben od staršev in starih staršev ni imel teh težav z izpadanjem las, torej dvomim da je ta vzrok.
Srbeti me je sicer nehalo po lasišču, imam le še malo prhlaja, meja lasišča pa se še kar po malem pomika. Sam bi rekel, da je izpadanje las posledica praskanje, ker sem se občasno zaradi srbenja praskal, vendar lasje še vedno izpadajo, čeprav me nič več ne srbi.
VPRAŠANJE:
Za kako vrsto poškodbe lasišča bi tu lahko šlo?
A je kaka možnost, da mi lasje po 3 letih izpadanje nazaj zrastejo?
Kako bi lahko preprečil nadaljno izpadanje las?
Na moji spletni strani boš najdel kar nekaj člankov v zvezi z luskavico.
Prosim preberi jih in se potem zopet slišiva.
Je psihičnega izvora in nič drugače!!!
Preventivo proti izpadanju las, pa je zelo priporočljivo delat. To so ampule in šampon, vendar gre res za preventivo.
Sam pa se skušaj čim manj obremenjevati z lasmi, ampak probaj poiskati vzrok, ki vedno nekje tiči.
Najlažje je imeti ob sebi bergle in rečti, ne morem hodit. Ampak vzrok je v nas samih in treba se je poglobiti vase. Najlažje je, da nekdo drug namesto tebe počne stvari, ki jih lahko sam. iti k zdravniku ali pojesti aspirin in potem krivdo vreči na drugega, ah ta zdravnik mi je zopet dal napačno zdravilo!. Ampak tako ne gre,za vse kar se nam dogaja in okoli nas, tiči vzrok v nas.
Literature o tem je dovolj. Obrni se še na alternativno zdravljenje, o katerem je tudi tu forum.
Upam, da ti bo to kaj v pomoč.
Moja spletna stran, na kateri najdeš članke o luskavici se imenuje http://www.alenkinstudio.com
Lep pozdrav
glede tega izpadanja las
Znanstveno dokazano je ..in teoretično logično da če si nepravilno brišete lase z brisačo tako da kar na hitro preletite skozi dolge lase tako dolgo da so suhi jih z tem tako poškodujete da se koren enostavno izpuli iz “koreninske votlinice”
nisem doktor al pa znanstvenik(bi pa vseeno lahko bil)
vem pa da se to pri moških dogaja zelo pogosto da začnejo izgubljati lase že v zgodnjih letih..se pravi 18+
tako da tisto kot delajo ženske da si lase zavijejo v brisačo in grejo za 30 min ven na balkon in popijejo eno kavico ter tako počakajo da se lasje posušijo je zelo dobro in pametno te ne škodi lasem tako zelo kot da če bi si jih brisali in po možnosti sušili z “fenom”
pa glede teh tablet in šamponov…je res da imajo ljudlje probleme z presuhimi in premastnim lasmo ampak da bi lasje dobivali premalo kisika je ..khm nemogoče
tak da ne se dat napizdit ker lekarnarji niso doktorji..in tudi takoimenovani doktor delan napake glede na to kar mi vi poveste in koliko!
Upam da nisem preveč nesramen z tem prispevkom in upam da je bil oz bo uporaben in ne kar enostavno zavržen
Hvala za možnost deljenja mojega znanja z vami!
Forum je zaprt za komentiranje.