Izpadanje las po porodu – na pomoč!
Spoštovana!
Pred dvema mesecema in pol sem rodila, pred približno tremi tedni pa začela ugotavljati močnejše izpadanje las. Lasje so mi močno izpadali že lani septembra, med nosečnostjo je bilo vse OK, zdaj pa nov napad. Sicer imam lepe lase, zato me je zdaj zajela prava panika. Vem, da to ne pomaga, a ne morem si kaj. Izpadene lase celo štejem. In rezultat: dnevno okrog 100 (kar je menda še sprejemljivo), ko pa si lase operem pa več kot 300 las.
Prosim svetujte mi kaj naj storim. Začela sem jemali B-kompleks in lase umivati s Fitovalom. Naj si lase postrižem?
Vnaprej hvala za nasvet.
Striženje las ne bo kaj dosti pomagalo. Nadaljujte s terapijo in bodite strpni, ker je to povsem normalen pojav. To pa zato, ker v nosečnosti hormoni bolje delujejo in lasje bolj enakmerno rastejao. Po porodu je ravnovesje porušeno oin lasje, ki so prej bujno rastli sedaj odpadejo. To je po vsakem porodu. Ker pa so lasje daljši, je to še toliko bolj opazno in moteče.
Samo strpno, pa bo vse OK!
lp alenka
Spoštovana gospa Alenka!
Hvala za Vaš nasvet. Poskušam se ga držati in se ne sekirati, vendar pa mi lasje izpadajo vedno bolj. Kupila sem si Vichiyev šampon in ampule Decros, vendar mi po štirih porabljenih ampulah lasje še bolj izpadajo – predvsem takoj po tistem, ko si ampulo vmasiram v lasišče. Je to normalno na začetku uporabe in je mogoče kriva masaža? Začela sem tudi jemati vitamine Nutrival.
Še enkrat hvala za nasvet, čez mesec dni moram že v službo, kjer pa je izgled precej pomembna stvar in se zelo bojim, da bom ob takem izpadanju že cela “ocufana”.
Lep pozdrav.
Če je tako hudo;pa mislim da ni, potem vprašajte za nasvet dermatologa. Drugače pa je treba biti strpen.Po štirih ampulah niti približno ne more biti viden rezultat. Potrebna je vztrajnost in resnično preusmerite svoje misli nekam drugam. V knjige, telovadbo, jogo….kar koli, ker resnično pomaga!!!
lp alenka
Najboljša pomoč pri izpadanju las je proso. Jaz kupujm kar proseno kašo in ga zmeljem v mlinčku za kavo. Nato vsako jutro dodam eno žlico v jogurt. To delam vsako leto 2xna leto, ko mi lasje prekomerno izpadajo. Rezultati so vedno zagotovljeni. Tako po mesecu dni mi začne rasti tak puhec. Isto pomaga moji mami in sestri.
Forum je zaprt za komentiranje.