Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Izpadanje

Izpadanje

V zadnjem mesecu/dveh opazam, da mi precej izpadajo lasje. Povsod po hisi jih je ogromno po tleh. En mesec pijem kolagen vendar stanje ni nic boljse.

Mi znate pomagati, ima ze kdo izkusnje, kaj pomaga?

Naj omenim se, da nisem pod stresom in sem se precej mlada.

enkrat na teden daj toplo olje, ricinus, kokos, amla…. zmasiraj in pusti vsaj 1h

Vsako jesen in pomlad lasje bolj izpadajo, ker nam je to ostalo se iz casov, ko so nasi prapredniki menjali dlako.

Ricinusovo olje je meni pomagalo. Dvakrat tedensko uro do dve pred umivanjem las sem ga nanesla na lasisce. En mesec in stanje se je izboljsalo.

Odgovor na objavo uporabnika
Lola329, 28.11.2021 ob 21:08

Ricinusovo olje je meni pomagalo. Dvakrat tedensko uro do dve pred umivanjem las sem ga nanesla na lasisce. En mesec in stanje se je izboljsalo.

Pravijo, da neumnih vprasanj ni. Imam dve: 1)Zanima me, ce to naneseno olje potem samo sperete z vodo, nasamponate in se enkrat sperete? 2)Pa tudi, ce se to dela 2xtedensko, ali ne gre to kar dosti olja kot mascobe v odtok umivalnika? Jaz se tisto mascobo od kuhanja obrisem s servetom, ki gre v kos za smeti, potem sele s cetom pomijem ponev/lonec…

Odgovor na objavo uporabnika
Dlako menjas, 28.11.2021 ob 21:08

Vsako jesen in pomlad lasje bolj izpadajo, ker nam je to ostalo se iz casov, ko so nasi prapredniki menjali dlako.

Temu bi le še dodala, da vsakih sedem let reeeeees menjamo, da ne rečem komplet :). Sem dolgolasa in par let nazaj sem mislila, da bo šlo vse stran (sarkazem off), toliko je izgledalo ob vsakem umivanju…česanju…ali ko si čez dan kdaj avtomatsko z roko “počešeš/pobožaš” lase, pa ti ostane nekaj v roki, huhh

Avtorica, zato zgolj pomisli, kdaj si konkretno izpadanje opazila nazadnje….in se boš zaskrbljenost pomirila. 🙂

Glede uživanja kolagena: Če že, naj bo to hidroliziran kolagen. Ker vse, kar damo v usta, naši encimi razgradijo, potem pa telo znova izgradi v nekaj, kar potrebuje. Kolagen žal ni aminoklislina, je beljakovina in kot takšnega ga prebavila razgradijo na aminokisline ter potem zopet sestavijo v nekaj novega (ni nujno nazaj v kolagen). Zato je pomembno, katerega uživamo….oz. je vse skupaj bolj prodajni nateg. Če sicer ješ raznoliko prehrano, poješ dovolj beljakovin (z njimi se v telesu zgodi tako, kot sem napisala za kolagen – razgradijo se in sestavijo v nekaj, kar telo rabi), ti bolj svetujem, da v tem času dodaš prehr. dopolnilo mikroelemente minerale (lahko kot kompleks mineralov, kjer bo vseh vrst nekaj, ali samo izbrane – za lase, kožo zelo prav pridejo cink, selen, baker. Vse je namreč povezano tudi s hormoni.)

Uživaj življenje in kar sama si povej, da si lepa! 🙂 Srečno!

Tako je -pa življenska doba človeškega lasu je v povprečju 7 let… Potem je pa tudi zraven lahko še stresni faktor.

Nanesem ga pred tusiranjem. Se pravi ga potem splaknem pod tusem in normalno umijem lase s samponom. Za odtoke mogoce res ni dobro, vendar ga ne porabim spet toliko 1dl imam za en mesec nekje

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close