IZOBRAŽEVANJE
Delodajalec zahteva od mene, da se udeležim seminarja, ki bo trajal do konca leta in obsegal skupaj 200 ur. Izvajal se bo v podjetju med delovnim časom. Pred pričetkom seminarja sem dobil od njega v podpis pogodbo, ki je povezana s tem izobraževanjem. Pogodba me med drugim tudi zavezuje, da v primeru, da zapustim podjetje po lastni volji ali krivdi prej kot v 2 letih po koncu seminarja, moram podjetju vrniti vse stroške seminarja, ki so glede na mojo plačo kar precejšnji. Glede na to, da že nekaj časa iščem drugo službo, ker v trenutni nisem zadovoljen, mi to izobraževanje in podpis pogodbe nista všeč. A je imel kdo podoben primer kot jaz? Kaj mi svetujete? A obstaja kakšna pravna podlaga, da te delodajalec ne more prisiliti v izobraževanje in zahtevati od tebe povračilo stroškov, v primeru da greš delat drugam? Poznam primere, ko je zaposleni želel, da mu delodajalec plačuje študij ali jezikovne tečaje in je potem moral podpisati takšno pogodbo. V mojem primeru pa delodajalec želi, da se dodatno izobražujem in mi vsiljuje svoje seminarje.
Ne vem če te lahko prisili v izobraževanje..hm,to skoraj ne bi rekla,glede povračila imajo pa tko vsepovsod skoraj;če ti plačajo moraš biti pr njih vsaj še en čas(2 leti pr teb)če greš pa prerj pa morš povrnt,tko k pr teb..jz bi poklicala inšpekcijo za delo in vprašala ali pa odvetnika(pr zsss ga majo zastonj-svetovanje)dotlej pa nč podpisovala.
Forum je zaprt za komentiranje.