Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev IZOBRAŽEVANJE

IZOBRAŽEVANJE

Delodajalec zahteva od mene, da se udeležim seminarja, ki bo trajal do konca leta in obsegal skupaj 200 ur. Izvajal se bo v podjetju med delovnim časom. Pred pričetkom seminarja sem dobil od njega v podpis pogodbo, ki je povezana s tem izobraževanjem. Pogodba me med drugim tudi zavezuje, da v primeru, da zapustim podjetje po lastni volji ali krivdi prej kot v 2 letih po koncu seminarja, moram podjetju vrniti vse stroške seminarja, ki so glede na mojo plačo kar precejšnji. Glede na to, da že nekaj časa iščem drugo službo, ker v trenutni nisem zadovoljen, mi to izobraževanje in podpis pogodbe nista všeč. A je imel kdo podoben primer kot jaz? Kaj mi svetujete? A obstaja kakšna pravna podlaga, da te delodajalec ne more prisiliti v izobraževanje in zahtevati od tebe povračilo stroškov, v primeru da greš delat drugam? Poznam primere, ko je zaposleni želel, da mu delodajalec plačuje študij ali jezikovne tečaje in je potem moral podpisati takšno pogodbo. V mojem primeru pa delodajalec želi, da se dodatno izobražujem in mi vsiljuje svoje seminarje.

Poskusi najti kakšen izgovor da se izobraževanju izogneš. Poglej svojo pogodbo o delu. V moji piše da me delodajalec lahko pošilja na izobraževanja.

Ne vem če te lahko prisili v izobraževanje..hm,to skoraj ne bi rekla,glede povračila imajo pa tko vsepovsod skoraj;če ti plačajo moraš biti pr njih vsaj še en čas(2 leti pr teb)če greš pa prerj pa morš povrnt,tko k pr teb..jz bi poklicala inšpekcijo za delo in vprašala ali pa odvetnika(pr zsss ga majo zastonj-svetovanje)dotlej pa nč podpisovala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close