Izobrazba > samskost?
Si prepričan? Kaj pa to, da staršem omogočajo, da lahko delajo in s tem delajo profit? Posredno pomagajo delati profit, ki ga starši ne bi mogli, če bi morali pazit na otroka.[/quote]
point je v tem da če bi država izdala samo osebne izkaznice, pasuše, vozniška ipd. ter če bi bila samo zemljiška knjiga ter zdravstvo
in bi mi dobili BRUTO ali celo BRUTO BRUTO plače na računa in potem sami šparali za penzije in varuške…. bi moj foter in mati že par let bla v penziji!
z bruto plačo na računu bi si lahko mojadva privoščla 10 boljše varuške kot pa ves javni sistem skupaj…[/quote]
Ti pa si en utopist.
Poznam takšne, ki so še v biši Jugi delali v tujini za bruto plačo, zdaj na stara leta pa brez pokojnin visijo na plečih svojih otrok. Prihranki so hitro skopneli.
Če si želiš preizkusit kako čudovito laufa takšen sistem z bruto plačami, pa najboljše da postaneš državljan ZDA. Dokler bo zate lahko poskrbela družinska zdravnica, ti ne bo hudega. Kaj pa če zboliš za kakšno hudo boleznijo in potrebuješ kakšna ful draga zdravila, drago operacijo, transplantacijo organa? Brez zdravstvenega zavarovanja in v sistemu, ki mu vladajo farmacevtski lobiji, ki se še celo na zdravstvena zavoravanja požvižgajo, boš lahko samo čakal,da se stegneš. Če seveda nisi kakšen razvajen sinček naftnega magnata.
Problem, ki ga ima Slovenija s plačevanjem teh razmeroma visokih prispevkov, je predvsem problem majhne države s prevelikimi “obratovalnimi” stroški in z zanič gospodarstvom. V principu pa je takšen sistem obveznega plačevnaja prispevkov boljši.
S pogostejšim ponavljanjem tega postopka se zviša tvoj prag bolečine, pa tudi struktura dlak se nekoliko spremeni in je vsak naslednji postopek manj boleč.
Nabavi si en dober epilator. :)[/quote]
Treba je upoštevati, da imamo moški kar precej več dlak, kot pa ženske. Zato je pri moškem takšen postopek precej bolj boleč..Predvidevam…:)
S pogostejšim ponavljanjem tega postopka se zviša tvoj prag bolečine, pa tudi struktura dlak se nekoliko spremeni in je vsak naslednji postopek manj boleč.
Nabavi si en dober epilator. :)[/quote]
Treba je upoštevati, da imamo moški kar precej več dlak, kot pa ženske. Zato je pri moškem takšen postopek precej bolj boleč..Predvidevam…:)[/quote]
Poskusi, pa boš vedel. 🙂
Moj si ni upal.
Saj če boš dlake najprej skrajšal, kar se običajno naredi pri uporabi epilatorja, boš videl, da niti niso tako zelo goste kot si misliš. Potem jih pa samo lepo populiš ven. Ne glede na to koliko jih je,bodo naslednjič, ko prikukajo ven, manj močne. 🙂
Z britjem pa dosežeš nasprotni učinek, bolj močne dlake.
problem je v tem, da vsi strahotno veliko plačamo za eno (bolj / manj) posvečeno rit.
dosežek je pa, da narava naredi svoje malo pozneje.
in bivši predsednik (najbolj posvečen in najvišje v birokratski strukturi) je jasno pokazal kam spada SVN zdravstvo, ko je šel na operacijo v (A)
enako počnejo šivilje v Muri, Peku (tudi Vegradovih stanovaj njihovi delavci niso kupili) … pač ne spoštujejo sebe, svojega dela … in to pripelje v bankrot
jeba je, da izobražena samska z 1.000€ preživi le, če je pri starših na stanovanju in hrani ☻
bejba (brez pomoči staršev) za šalterjem, blagajno z 900€ pa sfolga še nezaposlenega desca in kakšnega otroka ☺
Hahaha, ponavadi samo tu pa tam malo preberem tale forum in se nasmejim, ampak tole pa morem komentirat, ker ne maram ljudi, ki so polni sami sebe samo zaradi izobrazbe in mislijo, da jim s tem kar pripada pravica, da so nekaj več. Pa ne nisem neka glupa ženska, ki sovraži vse visoko izobražene, ker vem, da niso vsi takšni, na žalost pa jih je veliko.
Ti si ena izmed tistih učiteljic, ki se imajo za najbolj pametne in najboljše učiteljice na tem svetu, zato ker ste diplomirale na pedagoški fakulteti. Pa ne mi rečt, da je bilo to tako težko,ker imam 3 prijateljice, ki so študirale na pedagoški fakulteti in so same priznale, da če se malo učiš, da brez problema diplomiraš, pa tudi tisti strokovni izpit ni takšen bav bav.
Sama nisem imela nikoli slabih izkušenj z učitelji, pa vendar se je pri nas na osnovni in srednji šoli dogajalo, da so si učitelji izbrali svoje ljubljenčke, ker bodisi so poznali starše bodisi so ti učenci prihajali iz premožnih družin. Takšni učenci so zmeraj imeli boljše ocene od ostalih pa čeprav si je niso zaslužili, tisti, ki pa bi si zaslužil boljšo oceno pa je ni dobil, ker ga učitelj ni maral. In prosim ne zdaj napisat, da to ni res, ker je to zmeraj tako bilo in zmeraj bo.
Tako, da ja, vi učitelji ste velikokrat krivi, da eni učenci komaj zlezejo in ja, vi ste krivi, da jih tako slabo izobražujete, torej se lahko tudi ti sama nad sabo zamisliš, ker ZELO dvomim, da si pa ti tista, ki bi bila najbolj poštena in svoje učence najboljše naučiš. Tako, da ja, joj mene kakšne učitelje šolski sistem zaposli.
Aja pa še to, vedno znova me presenečate, kako vas lahko en Matkič s svojim načinom razmišljanja vedno znova in znova zmede in znervira do te mere, da se obremenjujete z njim.
šolanje je treba skrajšati na 3 leta. vse šolanje. od osnovne, poklicne, srednje, gimnazije, faks …
zadošča, da človek zna brati, računati in pisati.
vse ostalo je na netu.
btw: mene so v osnovni zaradi nekega prostega spisa hoteli izključiti eno leto pred koncem.
sem jim mulc moral dopovedati, da moji straši izpolnjujejo vse dolžnosti s tem, da redno hodim v šolo, jaz sem svoje oddelal s pozitivnimi ocenami … da pa jo naredim je pa dolžnost učiteljev ☺
point je v tem da če bi država izdala samo osebne izkaznice, pasuše, vozniška ipd. ter če bi bila samo zemljiška knjiga ter zdravstvo
in bi mi dobili BRUTO ali celo BRUTO BRUTO plače na računa in potem sami šparali za penzije in varuške…. bi moj foter in mati že par let bla v penziji!
z bruto plačo na računu bi si lahko mojadva privoščla 10 boljše varuške kot pa ves javni sistem skupaj…[/quote]
Ti pa si en utopist.
Poznam takšne, ki so še v biši Jugi delali v tujini za bruto plačo, zdaj na stara leta pa brez pokojnin visijo na plečih svojih otrok. Prihranki so hitro skopneli.
Če si želiš preizkusit kako čudovito laufa takšen sistem z bruto plačami, pa najboljše da postaneš državljan ZDA. Dokler bo zate lahko poskrbela družinska zdravnica, ti ne bo hudega. Kaj pa če zboliš za kakšno hudo boleznijo in potrebuješ kakšna ful draga zdravila, drago operacijo, transplantacijo organa? Brez zdravstvenega zavarovanja in v sistemu, ki mu vladajo farmacevtski lobiji, ki se še celo na zdravstvena zavoravanja požvižgajo, boš lahko samo čakal,da se stegneš. Če seveda nisi kakšen razvajen sinček naftnega magnata.
Problem, ki ga ima Slovenija s plačevanjem teh razmeroma visokih prispevkov, je predvsem problem majhne države s prevelikimi “obratovalnimi” stroški in z zanič gospodarstvom. V principu pa je takšen sistem obveznega plačevnaja prispevkov boljši.[/quote]
Bikini!
A ti veš da če bi 40 let dajal na stran prispevke za penzijo od 700€ neto plače (kar je bistveno manj od povprečja) bi imel po 40 letih nekje 250.000 € na računu….
z 10 letno vezavo bi dobil na bankah nekje 5-6% obrestne mere z malo pogajanja…. to je nekje 13-14.000 € LETNO!
samo od obresti…. tudi če ti država pobere 20% davek še maš vedno dobrih 900 ojrov na mesec PENZIJE….
in GLAVNICO bi pustil otrokom! se pravi tvoj prvi dedič sploh nebi rabo delat nič LOL….
Da niti ne računam za moje starše ko mata vsaki (oz sta mela) dolga leta vsaki po ene 1.500 evrov NETO plače!
teoretično in v excelu se to izide.
pozabljaš pa na inflacijo, krize … v 40 letih smo imeli vsaj 25 let krize, ki so izničile VSE prihranke!! tudi donosi so bili negativni. Nijne so dokapitalizacije …
osnove ekonomije niso granitne kocke, ki so na vekomaj enake ☺
teoretično in v excelu se to izide.
pozabljaš pa na inflacijo, krize … v 40 letih smo imeli vsaj 25 let krize, ki so izničile VSE prihranke!! tudi donosi so bili negativni. Nijne so dokapitalizacije …
osnove ekonomije niso granitne kocke, ki so na vekomaj enake ☺[/quote]
A ja… jazbinškov zakon je naredo prave NEGATIVNE donose kajne?
moronom in prevlkim poštenjakom edino!
Še z upoštevano 1,5% inflacijo (kot povprečje) bi na koncu imel višje penzije kot danes….
težko je prit na manj kot 700€ penzije realne….
Ekonomijo obvladam dovolj dobro da vem koliko bolj zapleten je končni račun…. ampak odstopanja od (1000€/mesec) ki je pavšalno izračunan nebi nikoli bila 50%.
So pa ostali problemi to se pa strinjam ampak taki problemi bodo vedno… samo da zdaj jaz futram mojo babico ki je delala 25 let in je v penziji že 27to LETO!!!! ja prav si prebral…
sicer dobro ima 400 evrov penzije ampak halo… to je katastrofalna kraja moje generacije!
problem je v tem, da vsi strahotno veliko plačamo za eno (bolj / manj) posvečeno rit.
dosežek je pa, da narava naredi svoje malo pozneje.
in bivši predsednik (najbolj posvečen in najvišje v birokratski strukturi) je jasno pokazal kam spada SVN zdravstvo, ko je šel na operacijo v (A)
enako počnejo šivilje v Muri, Peku (tudi Vegradovih stanovaj njihovi delavci niso kupili) … pač ne spoštujejo sebe, svojega dela … in to pripelje v bankrot[/quote]
Vem jaz to. Ampak Slovenija bo v tem smislu vedno draga država. Nudila pa ne bo nikoli bog ve kaj.
Kar se tiče tistih podjetij Mura, Peko itd. pa bi država morala glede njih že zdavnaj zavzet neko malo bolj realno pozicijo in to proizvodjo preusmerit v kaj bolj smiselnega, ko se je to še dalo. A obleke bodo šivali, pa tri modele čevljev na leto naredili? Ja kul. Potem pa pogledaš Kitajca, ki ti vse to servira za pol dolara. A ima smisel sploh poskušat?
In koliko denarja je že država dala v ta podjetja, kot da bi ga metala v črno luknjo. Je bilo še v aferi, ko je bil prvi visoki državni funkcionar obsojen za korupcijo, govora o tem koliko ene “pomoči” je že država namenila tem podjetjem. To je bilo večkot 10 let nazaj. Tisti obsojeni državni sekretar pa je potem ženi iz teh firm domov nosil kostime. Tako je to vedno “delovalo”.
Hahaha, ponavadi samo tu pa tam malo preberem tale forum in se nasmejim, ampak tole pa morem komentirat, ker ne maram ljudi, ki so polni sami sebe samo zaradi izobrazbe in mislijo, da jim s tem kar pripada pravica, da so nekaj več. Pa ne nisem neka glupa ženska, ki sovraži vse visoko izobražene, ker vem, da niso vsi takšni, na žalost pa jih je veliko.
Ti si ena izmed tistih učiteljic, ki se imajo za najbolj pametne in najboljše učiteljice na tem svetu, zato ker ste diplomirale na pedagoški fakulteti. Pa ne mi rečt, da je bilo to tako težko,ker imam 3 prijateljice, ki so študirale na pedagoški fakulteti in so same priznale, da če se malo učiš, da brez problema diplomiraš, pa tudi tisti strokovni izpit ni takšen bav bav.
Sama nisem imela nikoli slabih izkušenj z učitelji, pa vendar se je pri nas na osnovni in srednji šoli dogajalo, da so si učitelji izbrali svoje ljubljenčke, ker bodisi so poznali starše bodisi so ti učenci prihajali iz premožnih družin. Takšni učenci so zmeraj imeli boljše ocene od ostalih pa čeprav si je niso zaslužili, tisti, ki pa bi si zaslužil boljšo oceno pa je ni dobil, ker ga učitelj ni maral. In prosim ne zdaj napisat, da to ni res, ker je to zmeraj tako bilo in zmeraj bo.
Tako, da ja, vi učitelji ste velikokrat krivi, da eni učenci komaj zlezejo in ja, vi ste krivi, da jih tako slabo izobražujete, torej se lahko tudi ti sama nad sabo zamisliš, ker ZELO dvomim, da si pa ti tista, ki bi bila najbolj poštena in svoje učence najboljše naučiš. Tako, da ja, joj mene kakšne učitelje šolski sistem zaposli.
Aja pa še to, vedno znova me presenečate, kako vas lahko en Matkič s svojim načinom razmišljanja vedno znova in znova zmede in znervira do te mere, da se obremenjujete z njim.[/quote]
No ja, saj je samo potrdila tisto, kar sem zgoraj napisal glede prosvetark in medicink.
Ti pa si en utopist.
Problem, ki ga ima Slovenija s plačevanjem teh razmeroma visokih prispevkov, je predvsem problem majhne države s prevelikimi “obratovalnimi” stroški in z zanič gospodarstvom. V principu pa je takšen sistem obveznega plačevnaja prispevkov boljši.[/quote]
Bikini!
A ti veš da če bi 40 let dajal na stran prispevke za penzijo od 700€ neto plače (kar je bistveno manj od povprečja) bi imel po 40 letih nekje 250.000 € na računu….
z 10 letno vezavo bi dobil na bankah nekje 5-6% obrestne mere z malo pogajanja…. to je nekje 13-14.000 € LETNO!
samo od obresti…. tudi če ti država pobere 20% davek še maš vedno dobrih 900 ojrov na mesec PENZIJE….
in GLAVNICO bi pustil otrokom! se pravi tvoj prvi dedič sploh nebi rabo delat nič LOL….
Da niti ne računam za moje starše ko mata vsaki (oz sta mela) dolga leta vsaki po ene 1.500 evrov NETO plače![/quote]
Haha! Amisliš, da si prvi, ki je to izračunal? 🙂
A misliš,da tisti posamezniki, ki so opravljali zasebno določeno dejavnost, pa niso plačevali prispevkov dokler niso tam nekje leta 2007 dobili od države obvestilo z zagroženo kaznijo, da to po zakonu morajo naredit, ker drugače je to navadno delo na črno, da tega ne vedo, ne znajo izračunat?
Smo dali že to skozi. In se ne zatekamo več k tem idejam. Vsaj dokler živimo in plačujemo davke v Sloveniji ne.
Moram pa reči, da če je ta kriza za kaj dobra, je dobra vsaj za to, da so se ljudje dejansko začeli malo bolj zanimat za svojo bruto plačo. Prej jih ni zanimalo nič drugega kot tisto, kar so dobili na svoj račun, niti to, če imajo sploh plačane vse prispevke. Toliko o trm, ko smo že v eni drugi temi govorili o splošni razgledanosti Slovencev.
Aja pa še to, vedno znova me presenečate, kako vas lahko en Matkič s svojim načinom razmišljanja vedno znova in znova zmede in znervira do te mere, da se obremenjujete z njim.[/quote]
No ja, saj je samo potrdila tisto, kar sem zgoraj napisal glede prosvetark in medicink.[/quote]
ma tole je pwned po tršici ….
Forum je zaprt za komentiranje.