Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Izobrazba in napredovanje

Izobrazba in napredovanje

Pozdravljeni

Trenutno sem na porodniškem dopustu. V tem času sem diplomirala in si pridobila visokošolsko izobrazbo. Zaposlena sem v zelo uspešnem farmacevtskem podjetju, in sicer kot navadna delavka (1 tarifni razred). Zanima me ,kakšne pravice imam glede napredovanja na boljše delovno mesto oz. kakšno nalogo ima delodajalec pri mojem napredovanju, oz. v katero delo kot po stopnji je najnižje na lestvici, katerega lahko opravljam s to izobrazbo.

Trenutno sem zaposlena za določen čas, ko se vrnem v službo podpišem pogodbo za nedoločen čas. Koliko časa me imajo pravico zadrževati na sedanjem delovnem mestu?
Naj povem, da sem bila od nadrejene že opozorjena, da če bom “primahala ” z diplomo po porodniški, naj ne pričakujem ničesar. Kaj mi je z naredit v tem primeru? Kaj lahko zahtevam?

Sem oseba, ki me ni sram opravljat nobenega dela. Zame je delo delo. Gre se mi zato, ker če se le da mi nadrejena meče polena pod noge.

Hvala na odgovoru

Pozdravljena

Jaz osebno mislim, da lahko naredi, kar hoče, ni mu nujno dati ti boljše položaja oz boljše delovno mesto, ker tudi jaz sem končala izobrazbo in z nižjo ne samo nižjo, precej nižjo so bili na boljšem položaju in jaz sem bila navadna delavka, dokler podjetje ni propadlo.
Pomisli, da v podjetju, kjer je zaposlenih 100 in od tega 70% dokonča višjo, visoko izobrazbo – kaj potem mora delodajalec dati vsakemu boljše delovno mesto.
Na zavodu za zaposlovanje so mi pa rekli to, da če jaz delam, kot navadna delavka in med delom končam magisteri ali celo doktorat, meni lahko zavod ponudi še vedno delo za navadno delavko oz delo, ki sem ga opravljala in tako delo so mi tudi ponujali, ne glede na mojo izobrazbo.
Tudi meni ni vseeno, da eden s 5. stopnjo in manj dobi boljšo delovno mesto in s tem cca 700 – 800€ plače neto, jaz pa s 7. stopnjo pa 400€ neto, ker delam najslabša dela. Tudi meni je vsako delo častno, problem je le ta, da osebni dohodek ni osebni dohodek, ampak žepnina, ŽIVOTARJENJE!

Pa še to ti povem, če ti je rekel delodajalec, da če dokončaš določeno smer…pa, da ti da boljši položaj – pol mogoče bo, če si šla študirat na lastno pest, žal, če ne boš imela sreče in vez, tako, kot jaz in veliko drugih šolanih ljudi, boš lahko delala vedno slaba dela, žal tako pač je.

Nažalost je še vedno tako, da marsikje najdemo na zelo odgovornih položajih popolnoma nesposobne in nekvalificirane ljudi in ravno zato nekdo, ki je na nižjem del.mestu in “primaha” z diplomo, nima šans. Tukaj se gre za zgrešen sistem v marsikaterem slovenskem podjetju. Lahko povem svojo izkušnjo… trenutno sem (še) zaposlena (in na bolniški) v hotelu, kjer ima vodja hotela trgovsko šolo. In vsi vejo, da je na tem položaju zato, ker ima razmerje z direktorjem, ki je sicer navzven ugleden poročen moški in oče. Ženska je čisto nesposobna, nima pojma o pojmu, vse kar počne je to, da se znaša nad delavci in jih izkorišča. To pa itak lahko zna vsak bumbar.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close