Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Izobrazba … boli

Izobrazba … boli

Zaradi močnih negativnih vplivov okolja sem popustil v gimnaziji in se pričel ukvarjati z drugimi stvarmi (anksioznost, šport, medvrstniško nasilje nad mano,…) Končal sem sicer MAG ampak iz področja kjer so zaposleni večinoma bubloti in agresivneži (potniški, tovorni promet). Nisem se uspel vpisati kar bi si želel. Imam zelo visok IQ a sem to ugotovil konje bilo že prepozno … Zdaj me žre ker nisem zdravnik ali učitelj … Razmišljam o končanju življenja … Nekateri so zadovoljni s končano oš … Jaz pa vem da sem bil sposoben več …. Groza me je

Pojdi do šolskega svetovalca.

Odgovor na objavo uporabnika
Izobrazba … boli, 04.02.2022 ob 22:32

Zaradi močnih negativnih vplivov okolja sem popustil v gimnaziji in se pričel ukvarjati z drugimi stvarmi (anksioznost, šport, medvrstniško nasilje nad mano,…) Končal sem sicer MAG ampak iz področja kjer so zaposleni večinoma bubloti in agresivneži (potniški, tovorni promet). Nisem se uspel vpisati kar bi si želel. Imam zelo visok IQ a sem to ugotovil konje bilo že prepozno … Zdaj me žre ker nisem zdravnik ali učitelj … Razmišljam o končanju življenja … Nekateri so zadovoljni s končano oš … Jaz pa vem da sem bil sposoben več …. Groza me je

Nikoli ni prepozno (dobro za nekatere snovi mogoče res, ne pa za vse) Vseeno se lahko kam izredno vpišeš, ali pa greš na kakšna izobraževanja. Malo se pozanimaj

Koliko si star? Ce si star še pod 30 in si maturo naredil zelo dobro (odlično), se vpiši na medicino. Do 26.leta je tudi dovoljeno vpisati drugi (ne le drugi kot zamenjava vrste študija, če prvega ne bi končal oz. bi se premisli vmes, marveč tudi kot drugi zapovstjo ob enem že končanem ALI še v teku – npr. v 2.letniku prava vpišeš še filozofijo). Majčkeno ti bo čudno na načetku, ker boš starejši (bolj tebi 🙂 kot kolegom), ampak na to boš hitro pozabil. Vedi pa, da samo visok IQ ni dovolj, da medicino končaš…ter potem še vse potrebno, da specializiraš. Seveda pa pogumno, saj se da – sicer ne bi bilo nobenega mladega zdravnika več, kajne? 🙂 Morda le še to, da medicina izredni študij ne obstaja (kar je logično, ga ni mogoče narediti le z vikend termini ali ne prav vsakodnevnimi popoldanskimi obveznostmi. Popoldne so pogosto samo vaje. Kje je šele samostojno učenje ob tem? Govorim iz prve roke…tudi ultra inteligentna sicer :)).

Zdravnik versusu učitelj versus mag potniškega prometa (oprosti, tega ne poznam, zato ne znam prav poimenovati) pa nikakor ni ista inštanca in ista zahtevnost. Žleht, nesramne, zahrbtne, tudi bull ljudi pa najdeš POVSOD, na vseh področjih, žal. Saj ujameš dandanes prav vsak dan nastrojenost proti zdravnikom, predvsem denar. Jaz osebno nikogar ne poznam s takšno plačo, res. Kot pripravnica (to je 6mesecev po nazivu dr.med. za priimkom :), torej, ko končaš redni študij (6+1 leto) in si še pred strokovnim izpitom, je neto plača manj kot 900eur. Ne šalim se, resno. Sem še mlada in dandanes mi je res težko komu, s katerim se mimogrede zagovorim, povedati, kaj počnem v življenju, saj sem takoj označena za xx. Pa v sebi vem, koliko zahtevnega učenja je za mano in koliko me ga še čaka. Poklicanost moraš čutiti v sebi, sicer se lahko zlomiš.) Nooo, tako kot POVSOD najdeš ljudi, ob katerih ti je lepo in se tudi dobro ter spoštovanega počutiš. Morda je to tisto prvo, kjer rabiš narediti spremembo, rečemo “delati na sebi”. IN ZA TO NISO NOBENA LETA PREPOZNA!

SREČNO!!

Človek je nevidno bitje v materialnem telesu. Ko pogledate sebe v resnici sebe ne vidite, vidite samo odsev svetlobe. Materialno telo je hardware s pomočjo katerega vnašam znake na zaslon, ki jih lahko vi vidite. Tega znaka?, ki ga vidite sem se celo dotaknil kar večkrat. Če bi vi bili zraven mene bi se po vsej verjetnosti tudi lahko dotaknili tega znaka? na zaslonu.

Najprej ugotovi ali bi bil zdravnik ali učitelj.

Si zelo empatično bitje, očitno. Boli te ta grebatorska scena današnjega sveta. Ampak izobrazba, ki jo imaš, je vstopnica v “višje sfere” tega sveta. Lahko postaneš bojevnik za pravice malega človeka v kakšni tovarni. S svojo inteligenco in kvalifikacijami, lahko zasedeš kakšno vodilno pozicijo v zelo uspešnem podjetju, nato pa se zavzemaš za pravice “navadnih” zaposlenih in jih braniš pred podtikanji nižjih šefov. To ti lahko prinese veliko zadovoljstva. Jaz počnem v firmi nekaj podobnega. Sem nekakšna nižja nadrejena in večkrat branim, zagovarjam delavce pred višjimi nadrejenimi. Zato me imajo nižji radi, pa tudi nekateri višji me spoštujejo. Obenem pa se moram seveda še bolj truditi za brezhibnost svojega dela, ker gre nekaterim višjim moje “početje” v nos. Ampak ker nimam tako dobre izobrazbe, kot ti, ne morem računati na višjo pozicijo, kjer bi lahko za ljudi naredila še več. Morda pa je to pot zate, če želiš pomagati ljudem. Postati delfin med morskimi psi.

Za študij ni omejitve let.

Vesel oče, 05.02.2022 ob 09:23

Za študij ni omejitve let.

Za dobit zaposlitev pa je. Pri 40 te ne bo nihče zaposlil za delo ki ga prvič opravljaš. Razen za šipe pomivat pa pometat, pa še to vprašanje.

Razmišljaj raje o prešolanju. Pozanimaj se kakšni so pogoji za vpis, na pedagoški tudi kakšni so pogoji za vpis na mag (če sploh je). Če si imel na faksu dobre ocene, bi brez problema prišel na mag.

Konec naslednjega tedna so informativni dnevi in to večino preko zooma. Poglej si na spletni strani fakultet kdaj so in se priklopi.

Čas je za akcijo.

wd40a, 05.02.2022 ob 09:41

Za dobit zaposlitev pa je. Pri 40 te ne bo nihče zaposlil za delo ki ga prvič opravljaš. Razen za šipe pomivat pa pometat, pa še to vprašanje.

Ni res. Jaz sem pozicijo, ki jo imam, dobila pri 40. Tako rekoč brez izkušenj, pa tudi brez vez.

Glej, da se greš neko grozo nikomur ne koristiš. Če imaš visok iq, si dopovej, da je življenje igra. Verjetno ječustveni nizek. Če je nekje nekaj več je drugje nekaj manj. V vsakem trenutku, začneš lahko pisat prošnje drugam. Lahko narediš prekvalifikacijo. Spomni se nekaj.

Nekateri imajo pa 2 ali 3 fakse; če si zgrešil prvega, bolje zadeni drugega. Če sta pa še vsebinsko tako navezana, da ti skupaj data edinstvena znanja in vpogled – lahko zadaneš visoke tarče.

Sreča je na strani pogumnih, strah je velik zaviralec.

Pojdi za Dr, manjka jih in svet ti bo na široko odprt.

Če ne boš uspel tu, pojdi na študij v Bolgarijo, na Češko, Slovaško. Samo pojdi in sledi svojim ciljem in sanjam. Naj se ti uresničijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close