Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Izmenjava knjig

Izmenjava knjig

Ob spodnji debati o enotni ceni knjige, zaradi cesar naj bi se ponudba knjiznic zmanjsala, me je presinila misel, da bi si izmenjevali knjige med seboj. Jaz imam recimo veliko sodobnega leposlovja v anglescini (tudi v slovenscini), ki ga lahko mirno posodim za kak mesec, v zameno pa za enako obdobje vzamem kaj drugega. Lahko pripravimo sezname, navedemo zelje, potem pa se npr. enkrat mesecno nekje dobimo in izmenjamo dobrine (ali pa samo pocvekamo, kajne :)).

Je kdo za?

takoj, ko se moje malo dete neha dojiti (še kakšna dva meseca ji naj bo …) in bom znova reden obiskovalec Ljubljane (fax pa to…), saj bom še zgnila v totem Mariboru. Ali pa če koga zanese v Maribor …

Kaj pa če bi to združili s tisto idejo par forumov prej, o pravem debatnem knjižnem klubu? Jaz bi zrihtal eminentno lokacijo v centru Ljubljane s kapaciteto ca. 30 ljudi, kar nemara precej presega potrebe… Potrebujemo pa organizatorja / organizatorko… Prostovoljci?

Oja, jaz sem za.

Kaj pa, če se zmenmo, ustanovimo literarno revijo, uredniški odbor in podobno, poberemo subvencijo od mnistrstva za kulturo in začnemo izdajati kritične prispevke o…saj je že skrajni čas za družbeno akcijo.

Primož. jaz sem takoj za.

Insajder: sem za (samo organizacije zaradi kroničnega pomanjkanja časa ne morem prevzeti). Primož & Paramilitary: nisem za, vama pa privoščim uspeh, če se bosta tega lotila.

ste že slišali za bookcrossing.com?

dejmo ga tdi v sloveniji malo oživiti…

lp, bralka

Bookcrossing? A je to tisto, ko pustis nekje knjigo, da jo nekdo drug najde, ta pa jo potem spet nekje pusti? Morda bi zrtvovala kak izvod za to, ja – ceprav moram priznati, da so knjige moji fetisi in da bi vecino vseeno rada dobila nazaj.

New Report

Close