izleti v tuniziji?
http://www.carthageland.com:82/index.php
To je lušten zabaviščni park, za otroke, no, ne vidim razloga zakaj ne bi šli tudi odrasli.
Javi se ko prideš nazaj in malce pokomentiraj, mi gremo tja junija.
Mi smo kar taksi vzeli in sami šli v MOnastir in Sousse, malo raziskat mesti, predvsem tržnica in medina (stari del) v Soussu sta res enkratna. V Monastirju pa mavzolej predsednika, pa malo smo lutali po mestih.
Ko sva bila prvič v Tuniziji, sva pa šla na izlet v Tunis in Kartagino. Na safari bomo šli naslednjič, ko bomo tam 14 dni, za en teden bi bilo preveč natrpano.
Pika+ smo bili na trodnevnem safariju lani. Samo štartali smo iz Djerbe. Mislim, pa da ni kake bistvene razlike – razen, da je pri vas pot kar precej daljša ( vožnja tja in nazaj )
Šli smo pa z džipi. Ubiščeš pač vse znane zadeve. Kakšno dateljevo oazo, Pa slano jezero in Douz. Ostalo pa je čisto odvisno od vodiča. Mi smo imeli lokalnega vodiča, tako, da nas je peljal oz. ustavil malo po svoji presoji ( tam kjer je bil pač dogovorjen…)
Vidiš pa tipično berbersko vas in vas peljejo v hišo. To je pa zopet odvisno kje…..skratka uživali boste.
Seveda je obvezen ogled medine in tržnic vzdolž poti.
Trodnevni safari je odločno boljši od dvodnevnega ki je živo matranje.
Vedno imej vodo s seboj in kak aspirin ( lahko te kaka sončarica mimogrede)
Kamele so pa pač kamele oz. dromedarji kot se jim pravilno reče. Samo zaradi kamel se ne splača v Saharo, ker jih imaš na plaži malo morje – ampak to ni to.
Forum je zaprt za komentiranje.