Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice izlet v sarajevo-mostar… prosim za popravek plana oz. nasvete glede plana

izlet v sarajevo-mostar… prosim za popravek plana oz. nasvete glede plana

S prijatelji se čez 14 dni odpravljamo na 4 dnevni izlet v Sarajevo. Mostar….Spodaj je delno skopiran plan izleta ene agencije. lepo prosim vse ki ste na takem podobnem izletu že bili l lastni režiji če mi pomagate pripraviti usterezen plan. Torej kaj na spodnjem planu se ni vredno ogledati in česar na spodnjem planu ni – pa bi se bilo vredno ogledati.

1.DAN: Sarajevo-Baščaršija
Ogled BAŠČARŠIJE- ogled GAZI-HUSREV BEGOVE đamije SAHAT kule ,bezistana KURŠUMLIJE MORIČA-HAN, katedrale,pravoslavne cerkeve… .

2.DAN: Sarajevo-Mostar-Neretva
Po zajtrku se bomo odpeljali proti Iliđi, kjer si bomo ogledali muzej Tunel v neposredni bližini letališča, nato pa se bomo s kočijami popeljali po 3 km dolgi aleji do »Vrela Bosne«. Krajši postanek bomo naredili V Jablanici za ogled mostu, prizorišču znamenite bitke za ranjence.

3.DAN: Omiš-NM
Po zajtrku se bomo odpeljali proti Metkoviču, naredili pa bomo krajši postanek pri izviru reke Bune. Ogled samostana Blagaj. Naša naslednja postaja bo Neretva, kjer se bomo z zanimivimi neretvanskimi lađami popeljali po skritih kanalih reke Neretve. Spremljali nas bodo neretvanski gusarji s harmoniko in kitaro. Nadaljevanje vožnje do Omiša. Najprej si bomo ogledali to zanimivo mestece gusarjev in se povzpeli do trdnjave od koder je čudovit pogled. Za konec se bomo odpeljali do restavracije ob reki Cetinji, kjer bomo imeli odlično kosilo izpod peke.
Popoldne vožnja proti domu. Krajši postanek na počivališču Krka od koder je čudovit pogled na reko Krko in mestece Skradin.

seveda greste, ker za ene slovenija ni dost dobra

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Slovenijo smo že zdavnaj obdelali po dolgem in počez

nekaj podobnega, s tem, da smo spali 1x v Sarajevu, 1x pa v Mostarju, tako da smo doživeli v obeh mestih tudi malo večernega oz. nočnega življenja.

Lp,D.

Jaz bi tudi šla.Kdaj pa greste in s katero agencijo?Pri Palmi se nas je hotelo prijaviti 7 oseb pa so samo rekli, da za tisti termin avtobus ne bo peljal.Ker je bilo premalo prijavljenih. Kaj lahko storim, ker bi šli res radi.

nadja3, – ne gremo z agencijo ampak v lastni režiji, s prijatelji, zato pa bi rada imela čim več informacij predno gremo…. vem samo da smo se dobro odločili vsaj glede na izkušnje tistih ki so že bili…

jp, mi bili 2x na potovanju skozi bosno: če rabiš spanje v mostarju, imam dva naslova. en je direkt pri mostu. drugače pa ogledi, ki smo jih dali skozi:

međugorje, slapovi kravice (jih ne najde niti navigacija) ampak so prečudoviti in se jih MORA pogledati, mostar, jablanica (podrti most čez neretvo, muzej NOB), jajce (zasedanje AVNOJA, obzidje), sarajevo (baščaršija). pa itak pot ob neretvi enkratna.

uživajte max!

Zdravo, ste šli? Bi mi lahko detaljno napisali kako in kaj, ker si tudi jaz ful želim iti v lastni režiji? Hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close