Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika izlet – kaj vzeti s seboj

izlet – kaj vzeti s seboj

V petek bova šla z možem na enodnevni izlet.
Ne vem kaj naj vzamem s seboj za jesti. Na kosilo bova sicer šla, ampak vseeno bi še kaj mogla vzeti.

ne da se mi vedno sendvičev vleči.
Kaj naj vzamem, imate kakšen predlog?
Razmišljala sem, da bi vzela danes zvečer pitulice iz zmrzovalnika in jih jutri zjutraj spekla.
Imate še kakšno idejo?

Lp

topli sendvici, ki niso vec topli:), muffini, sadje…pa mi zmanjka idej 🙂

Kakšne muffine pa ti najraje delaš?

Urša

Ursa: mene sprasujes? 🙂 Najraje delam bananine in jih dodam lesnike, orehe…in kakav. Malo si sama zmisljujem. Zadnjic mi je pa mami prinesla en recept (mislim, da ga je nasla v Jani), ki igledajo prava energijska bomba, saj je v njih korencek, kokos, mandelji, cimet, jabolko…skratka pestri muffini. Sem rekla, da jih moram v kratkem narediti. Kaj pa ti?

za na izlet bi bile mogoce primerne ocvrte rezine s kuhano sunko/ nekateri dajo tudi rezine poli salame!? / in skuto.

vzamemo malo bolj debele kose sunke. kruhke za toast premazemo z skuto /lahko je zeliscna/ ,katero smo prej zmesali s kislo smetano + sol,poper ,cez polozimo sunko,dodamo se kolobarcek paradiznika in koscek sveze paprike. sendvice paniramo in v ponvi z zelo malo mascobe zlato zapecemo. za “transport” so malo manj primerni….lepo jih je treba spakirati,pa gre. lp petra

Ursa: mislim,da mal cudno izgleda, ko sem rekla, ce mene sprasujes. Sploh nisem videla, da sem edina, ki je odgovorila 🙂

Morda pa bi bili primerni kvašeni rogljički polnjeni s šunko in/ali sirom.

Pa lep izlet.
Sonja

jaz najraje delam višnjeve ali borovničeve muffine. včasih pas ti s čokolado in mandeljni.

Mi smo na izlete vedno jemali pohano meso, kos kruha in kumarice v kozarcu.

pa to je bilo včasih. mi je že mal zguljena ideja

zguljena ideja, ki je še vedno zakon.
Ne pozabi pred odhodom spiti nekaj ricinusovega olja.

Jaz bi na tvojem mestu vzela s seboj pitulice, po vsej verjetnosti nekaj sirovih in nekaj zelenjavnih.

Mojemu sinu sem zadnjič dala namesto sendvičev na šolski izlet s seboj pitulice in njegov komentar je bil: Vsi so imeli s seboj sendviče in ko so videli moje pitulice, so jih hoteli poskusit, tako da mi je na koncu ostalo prav malo.

Res je, da sendviči dobesedno zabijejo želodec, pitulice so pa zelo hvaležen in še dober prigrizek.

lp
Modra

Ursa, probaj moje rogljičke ali štručke, ki so v bazi receptov v skupini “kruh”. Če narediš polnozrnate in noter rezino sira ali kakšen namaz,… Ali pa probaš že kar prej, malo proti koncu peke, po vrhu naribat malo sira. Mnjam LP

Hojla Urša!

Tudi sama veliko potujem, a sem nekako ugotovila, da je najbolje, da na izlet vzamem s seboj sadje. Jabolka, banane, pomaranče – človeku kar nekako pašejo, saj je že sama pot kar utrujajoča. Ne pozabi na pijačo, voda je še vedno najbolja. Za posladek običajno bobi palčke ali one ta druge palčke (ne spomnim se kako se jim reče). Kakšen sadni dan ne škoci, kot si napisala kosilo pa imate itak v aranžmaju. Pa kakšni mentolovi bonboni naj bodo v torbici.

Srečno pot in poročaj kako je bilo na izletu!

Tajna

Kam pa greste na izlet?

Tudi jaz najraje vzamem s sabo kakšne dobre kvašene kifeljčke. Navadno jih nekaj nadevam z sirom in šunko. Če imam malo več časa pred odhodom, potem spečem tudi kakšne krofke ali pa ocvrte pancerote (testo je podobno krofom, nadev je pa tudi iz sira, salame ali klobasic in kečapa)
Za grickanje pa naredim testo kot za rezance, tanko skozi mašinco, narežem na male trikotnike, trakove in ocvrem v olju. Zelo dobro.

Ursa, no kaj si pripravila, daj povej?

Če prav vidim na nickih, so dve Urši. Ali imam prav? LP

Ja, res je, jaz sem ursa, ki je v Stockholmu, pa na tipkovnici nimam slovenskih sumnikov in sem torej ursa brez pravega “s-ja in napisana z malimi crkami.

Potem je pa se velika URSA, s ta pravim “s-jem in napisana z velikimi crkami, ki tukaj sprasuje, kaj naj pripravi za na izlet. 🙂

Aja, ne, sorry, sem se zmotila, tale tavelika URSA nima pravega “s-ja. Ocitno nas je se vec urs, mislim, da sem zadnjic videla eno s pravim “s-jem. :)))

Torej:
ursa – na Svedskem
URSA – gre na izlet
UR”SA – ????
A je se katera?

Jaz pa imam krasno sosedovo dekle,Urso,ki je strasno pridna farmacevtka pri Krki. Se pa ne ukvarja s kuho,ona cara zdravila,ki so tudi kdaj potrebna: ))) Babi

Ej, Babi, očitno sva dve, ki ne moreva spat. Ja, jaz imam pa nečakinjo Uršo in moja stara mama je bila tudi Uršula. Žal je nisem poznala, ker je umrla prej, kot sem se pa jaz rodila.
Ja ursa s svedske, tebe imam skoz v spominu, nisem pa bila do sedaj pozorna na URSO, ki gre na izlet. LP

Sem gledal nekaj oddaj,ki so me zelo pritegnile in dale misliti,potem pa ne morem zaspati.Zlasti tista Knjiga mene briga. Lp Babi

Sonja, a lahko našpišer recept za te rogljičke?

udb

Zguljena mogoče, obnese se pa krasno. Jaz namesto kumaric vzamem papriko (svežo), ker lepo zdrži in prijetno osveži.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close