izlet – kaj vzeti s seboj
V petek bova šla z možem na enodnevni izlet.
Ne vem kaj naj vzamem s seboj za jesti. Na kosilo bova sicer šla, ampak vseeno bi še kaj mogla vzeti.
ne da se mi vedno sendvičev vleči.
Kaj naj vzamem, imate kakšen predlog?
Razmišljala sem, da bi vzela danes zvečer pitulice iz zmrzovalnika in jih jutri zjutraj spekla.
Imate še kakšno idejo?
Lp
Ursa: mene sprasujes? 🙂 Najraje delam bananine in jih dodam lesnike, orehe…in kakav. Malo si sama zmisljujem. Zadnjic mi je pa mami prinesla en recept (mislim, da ga je nasla v Jani), ki igledajo prava energijska bomba, saj je v njih korencek, kokos, mandelji, cimet, jabolko…skratka pestri muffini. Sem rekla, da jih moram v kratkem narediti. Kaj pa ti?
za na izlet bi bile mogoce primerne ocvrte rezine s kuhano sunko/ nekateri dajo tudi rezine poli salame!? / in skuto.
vzamemo malo bolj debele kose sunke. kruhke za toast premazemo z skuto /lahko je zeliscna/ ,katero smo prej zmesali s kislo smetano + sol,poper ,cez polozimo sunko,dodamo se kolobarcek paradiznika in koscek sveze paprike. sendvice paniramo in v ponvi z zelo malo mascobe zlato zapecemo. za “transport” so malo manj primerni….lepo jih je treba spakirati,pa gre. lp petra
Jaz bi na tvojem mestu vzela s seboj pitulice, po vsej verjetnosti nekaj sirovih in nekaj zelenjavnih.
Mojemu sinu sem zadnjič dala namesto sendvičev na šolski izlet s seboj pitulice in njegov komentar je bil: Vsi so imeli s seboj sendviče in ko so videli moje pitulice, so jih hoteli poskusit, tako da mi je na koncu ostalo prav malo.
Res je, da sendviči dobesedno zabijejo želodec, pitulice so pa zelo hvaležen in še dober prigrizek.
lp
Modra
Hojla Urša!
Tudi sama veliko potujem, a sem nekako ugotovila, da je najbolje, da na izlet vzamem s seboj sadje. Jabolka, banane, pomaranče – človeku kar nekako pašejo, saj je že sama pot kar utrujajoča. Ne pozabi na pijačo, voda je še vedno najbolja. Za posladek običajno bobi palčke ali one ta druge palčke (ne spomnim se kako se jim reče). Kakšen sadni dan ne škoci, kot si napisala kosilo pa imate itak v aranžmaju. Pa kakšni mentolovi bonboni naj bodo v torbici.
Srečno pot in poročaj kako je bilo na izletu!
Tajna
Tudi jaz najraje vzamem s sabo kakšne dobre kvašene kifeljčke. Navadno jih nekaj nadevam z sirom in šunko. Če imam malo več časa pred odhodom, potem spečem tudi kakšne krofke ali pa ocvrte pancerote (testo je podobno krofom, nadev je pa tudi iz sira, salame ali klobasic in kečapa)
Za grickanje pa naredim testo kot za rezance, tanko skozi mašinco, narežem na male trikotnike, trakove in ocvrem v olju. Zelo dobro.
Forum je zaprt za komentiranje.