Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice izkušnje na potovanjih

izkušnje na potovanjih

Držite se tematike in to so I Z K U Š N J E NA P O T O V A N J I H!!!! Ostale zadeve plasirajte na primerna mesta ali kje drugje na internet. Hvala lepa!!

Ne morem se upret :-))
Prosim definiraj “potovanja” po čim več parametrih, da bomo vedeli, kdo paše sem.

… moja stara mama na primer je smatrala za potovanje pot do Podčetrtka in Atomskih toplic !

Vita1, ti si zakon :-))) Skor sem pod mizo od smeha padla.

Za nekatere je potovanje jutranja pot z dvigalom do samopostrežnega zajtrka, pa nazaj na kavč, pa do bazena, do ležalnika z gin tonikom in revijo Lady, pa na holesterolsko kosilo, pa popoldanski počitek, pa zopet v šiki miki oblačilih na večerjo, da so opažene in zaželene; zvečer pa TV in …
Doma pa : kako smo se lepo imeli …bilo je ful dobr …
Hvala Bogu nismo vsi enaki …

sem se sicer nasmejal, ampak tale ivy je pa zelo zagrenjena zenska.
bogi tisti, ki jo vsak dan gleda in poslusa (:
vsak naj pocne tisto, kar ga osrecuje…ivy, dvomim da ti uzivas v zivljenju, kamor koli ze potujes se vedno ukvarjas z drugimi, kaksno bedno zivljenje imajo,,,itd…
zamisli se o svoji sreci pa zacni poceti kaj bolj koristnega kot po forumih druge kritizirat.
hvala

Grega000, hvala, res in se 1 X hvala za nasvet …
Se bom poizkusila spremeniti …
Ne bom se vec obremenjevala s ‘kokosjim’ gledanjem na svet;
hvala se enkrat in lp.

Srakoper, si ti mogoče moderator tega foruma, tvoja pomočnica je pa Ivy, haha?

sem kar pogrešal srakoperja in teorijo potovanj jteh par dni, ko me ni bilo.

Očitno niste pozorno prebrali teksta napisanega v razmakih in v večjem formatu. Ta del je namenjen “izkušnjam na potovanjih”. Post je bil zgolj v vednost novim uporabnikom, ki iščejo identiteto na portalu. Nekaterim je pač treba s prstom pokazat in malo odpreti fijakarske zaslonke!

Dragi srakoper, še vedno nisi podal definicije, kaj je potovanje.

Najmanj en mesec, lastna režija, aranžmajska nezavezanost, nobenih rezervacij, etc

Takim kriterijem, kot si jih ti podal zadosti morda 10 obiskovalcev tega foruma (vsaj z enim potovanjem na leto, dve).
Da bi bil javno dostopen forum namenjen torej 10 ljudem je pa izredno sebično razmišljanje.

“Popotniki” med prebiranjem foruma sem opazil post kjer Comb sprašuje o koristnih informacijah v nekaterih deželah Azije (http://med.over.net/forum5/read.php?208,4438044), vendar po par dnevih ni odziva. Res me preseneča, spoštovani nahrbtnikarji, da se ne odzovete in ga zasujete s koristnimi informacijami, Saj je to post po vaši meri (upam vsaj), saj odgovarja srakoperjevi definiciji potovanja(Najmanj en mesec, lastna režija, aranžmajska nezavezanost, nobenih rezervacij, etc) . Ali pa morda res potujete samo do Podčetrtka in Olimja.

Bo Bojan kaj napisal, ker je to njegovo področje. Tebi pa srečno pot črviček s tvojo hitrostjo boš do Podčetrtka rabil še več kot en mesec in se lahko končno prvič deklariraš kot popotnik, kao!

Najmanj en mesec vsako leto?! Yeah… grem stavit, da še ne hodiš v službo… :/

Logično da hodim v službo, zakaj ne?

Ma dajte nehat z definicijami, številkami….
Potovanje je lahko tudi enotedensko in res ni potrebno, da imaš nahrbtnik. Nikakor pa ni potovanje, če greš za tri mesece brez rezervacije ležat na tunizijsko plažo.

V današnjih časih se mi ne zdi prav nič “narobe”, če si človek ob pomanjkanju časa na eni strani in vseh možnostih, ki jih ponuja internet na drugi, uredi kako rezervacijo (zaradi mene tudi aranžma) na daljavo, vnaprej. Me tudi nič ne moti, če gre nekdo na potovanje s trolijem ali kovčkom in spi v hotelih ****/*. Naj, če mu tako paše in si lahko privošči.

Za mano je kar nekaj potovanj (od 14 do 40 dni – več si žal nisem mogel privoščiti), vsega skupaj sem “nabral” 77 dežel in kar nekaj je takih, ki sem jih obiskal 2x, 3x. Res, da (razen 1x, v ZDA) nisem nikoli potoval s kovčkom, a letalske karte si vedno uredim krepko vnaprej 🙂 pa tudi kakšno sobo sem si že rezerviral vnaprej. V Kuala Lumpurju, Singapurju in Riu bi drugače spal na cesti ali pa odštel težke denarce. Mi ni pa nikoli padlo na kraj pameti, da bi si vnaprej urejal prenočišča v npr. Laosu, Vietnamu, Mehiki, Boliviji, Iranu, Indiji….ker je “na licu mesta” pač ceneje in izbira dovolj pestra.
Ampak vedno, res vedno, grem na pot pripravljen (pot načrtujem, vem kaj je na poti zanimivega, kje so primerna prenočišča…), ker si zaradi omejenega časa ne morem privoščiti, da bi na poti taval in dneve trošil za razmišljanje kam naprej. Pa še ceneje je tako.
Torej vse po zdravi pameti, okusu in zmožnostih.

Kak drug (po)potnik pa gre mogoče manjkrat na pot, mu je mogoče več do višjega standarda ali pa je preprosto ziheraš in si več uredi vnaprej, več plača in potuje bolj razkošno.
Naj. Me ne moti. Res ne :))
Tudi takemu z veseljem odgovorim na vprašanja – dokler se nanašajo na potovanje – in ga ne “obravnavam” prav nič podcenjujoče.

Moti pa me (in to zelo) nerganje “popotnikov” nad “turisti” in “turistov” nad “popotniki”. Še bolj pa dejstvo, da kljub vsega skupaj šestim kategorijam v forumu, admin ni sposoben sem pa tja premakniti kak post in kakega tudi zbrisati.
Ker se očitno to ne bo spremenilo in ker se mi zdi škoda časa za neplodno razpravljanje, veliko postov preskočim ali se le kislo nasmehnem (no, včasih me kakšne brisače le zganejo, da zlijem nekaj žolča :)). Poskušam pa dati kak koristen nasvet, odgovor na vprašanje – seveda v upanju, da bom tudi sam dobil “milo za drago” nazaj 😉

Nauk :)) malce več strpnosti ne bo škodilo.

MarkoP,
se podpišem pod tvoj post.
Nekateri ste kljub vsem svojim silnim popotovanjem (katerim že?), ki naj bi človeku širila obzorja, v duši vendarle ostali tipični Slovenčki: nergači, šimfači in jamrači. Svetobolna kritika, ki ne ponudi nobene rešitve…
Kdor si lahko privošči par mesecev potovanja, super! Me veseli zanj (meni tega služba žal ne dopušča). Privoščim tudi tistemu, ki se namesto tega odloči za nekajtedensko poležavanje na plaži v režiji agencije. Aleluja, naj uživa! Sam pa po svetu definitivno ne lazim zato, da me bodo potem neki tipi, ki me sploh ne poznajo niti sam nimam nobene želje, da bi jih spoznal, predalčkali in sodili o meni kot o “popotniku” ali “ne-popotniku”. Sveta preproščina …

Ljubitelj stripov tudi moja želja ni spoznavati ozkogledih šikanirancev. Vendar res je vsak po svoje, tako jaz kot kritično oko in ti kot Whatever!

Srakoper je kmet!

Kmet je srakoper!

Meni se pa zdi, kot da srakoper in podobni na tem forumu samo čakajo, da kdo vpraša za njih kaj nepopotniškega, da se lahko potem usuje plaz sovraštva, (kot npr. “spravi se na drug forum, itd.), ker pač nismo po njihovi predstavi zastavili vprašanje. Da bi pa kdo od teh odpisal Janezu, ki je zastavil popotniško vprašanje in čaka na odgovor – tega pa očitno ne vejo.

Samo čakajo v zasedi kot kakšne hijene in napadajo ljudi.

Ja Deti raje hijena v zasedi kot pes na štriku, če seveda razumeš prispodobo!

Kje neki? Nimam pojma o čem govoriš

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close