Izkušnje Egipt z dojenčkom
Zanimajo me predvsem izkušnje tistih, ki ste bili tam z dojenčki. Jaz svoji desetmesečnici še vedno pripravljam posebaj hrano. Ima sum na nekaj alergij in ji zato živila uvajamo počasneje. A vi ste jih hranili kar s tamkajšnjo hrano? S frutki 1 teden ali kako? Kako je z vodo, ipd. Je morda kje kakšen poseben prostor, kjer lahko dojenčku sam pripraviš hrano?
Kateri hotel priporočate? Prijazno otrokom pomeni, da manj piha, da je plaža blizu in dostopna, igrišča, čisto, da ni zastrupitev s hrano, vodo? Ali morda pričakujem preveč? Vem, da je bila ta tema že velikokrat načeta. Pa vseeno poskusim, če je na razpolago že kakšna nova izkušnja.
Nočem zveneti nesramno ampak ostani doma. To kar ti pričakuješ v Egiptu ni oz. ne tako kot si ti zamišljaš.
Tam je tisoč turistov z enako starim otrokom. Kaj misliš da se bodo posvetili striktno samo tebi.
Če ne boste pili vode iz pipe in – predvsem ženske -pretiravale z zeleno solato in jedli sladoleda bo šlo čisto mirno.
Sum na alergijo je pa nekaj kar visi v zraku.
Alergija če dobi otrok tri pikice po telesu ali pade v dihalno stisko – razlika je bistvena.
Živjo
Dejmo skušat svetovati in usmerjati iskalce informacij, kar sem prepričana, da forumaši zelo dobro znate, pa dejmo raje izpustiti raznorazne komentarje, ki so naperjeni na ocenitev ali komentiranje ustreznosti odločitve posameznika.
edera
Vedno sem videla na avionu vsaj 3-4 otroke pod starostjo enega leta, tako da okrog prehrane že nekako mora bit urejeno. Vsi se pa tudi ne dojijo. Jaz bi ti svetovala, da se pozanimajo na agenciji, preko katere boš rezervirala. V bistvu rabiš mogoče samo mikrovalovno ali pa če lahko imaš v sobi en mali kuhalnik, da prevreš vodo. Ne pozabi vprašat kako je tam z vtičnicami.
Nisi napisala kam in kdaj v Egipt. Lahko ti povem za Sharm el Sheikh.
Manj piha v starem delu Old Sharma. Tam je kar nekaj hotelov tik ob čudoviti plaži. Nikakor pa ne izberi področja Naby, Dahab, skratka v to smer od letališča je zelo vetrovno, še posebej sedaj v zimskih mesecih.
Kar se tiče prebavnih motenj, pa niso izvzeti niti hoteli s 5 zvezdicami. Jaz vedno pravim, da je to riziko te dežele, dobiš ali ne dobiš, pravila ni. Sprašuješ za čsite hotele – mi smo do sedaj imeli hotele 3, 4 5 zv. in nikjer ni bilo umazano. Mogoče malo starejše pohištvo v tistem s 3. zv., v 4 zv. pa čisto, da lahko s tal ješ. Mi smo dali malo napitnine (npr. vsak dan kakšen euro, več ne) pa je bilo pospravljeno tipi-topi. Mogoče še to, v htl. 4 in 5 zv. vsak dan menjajo tudi posteljnino.
Sicer pa imajo v Egiptu otroci posebno mesto – zelo jih imajo radi in dvomim, da ti ne bi ustregli, če bodo tvoje želje v mejah normale. Seveda pa ne pozabi na bakšiš.
Mogoče pa se oglasi še kakšna mamica s podobno izkušnjo.
Forum je zaprt za komentiranje.