Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Izkusnja v Kodakovi prodajalni v Mercatorjevem centru

Izkusnja v Kodakovi prodajalni v Mercatorjevem centru

jon, toti janos je pač tak tip človeka ki ima vedno prav. In če mu kdaj kje v kakšni trgovini ne vržejo rdečega tepiha po tleh in slinasto lezejo v rit, potem pač gre do konca, saj on je stranka in stranka ima vedno prav in stranka je kralj in blablabla. V vsaki državi se najde procent takšnih kot je on. To mogoče izvira iz zlorab v otroštvu, mogoče ga doma žena tepe, mogoče šef posiljuje na wcju, pogoče cia testira novo biološko orožje na njem, itd. nihče ne ve kje je vzrok takega obnašanja pri nekaterih ljudeh. mogoče bi bilo dobro postaviti kakšno vprašanje na forumu psihiatrija?

:))

Majk, wery well diagnoses for this patient!!!

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Ja, saj prodajlake v špecerijah tud ne ugasnejo salamoreznic 15 minut pred zaprtjem… Njihove storitve namreč lahko koristiš do 21 in Jonas ni naredil ničesar proti pravilom, so pa naredile proti pravilom prodajalke . Tudi če oddaš dohodnino pet minut pred iztekom roka, jo še vedno oddaš pred rokom. Tudi z razpisi je tako. Včasih smo hodili na pošto v Ljubljani tudi pet minut pred eno zjutraj samo zato, da si dobil še žig prejšnjega dne. In vse je bilo po pravilih. Je jasno? Svet se mora spreminjat pri postavljanju pravil, ne pa takrat, ko so ta že v teku. Jonas, jaz te podpiram in se pridružujem tvojemu mnenju. In zelo korektno od lastnice prodajalne, da je popravila z brezplačno storitvijo, kar sta prodajalki zeznili. In resničen je argument, da prodajalci ostanejo na delovnem mestu še eno uro po zaprtju trgovine, ravno zato, da ugasnejo stroje in ostalo, tako da lahko nemoteno obratujejo do dogovorjenega delovnega časa.
LP

Zapri gobec idion smotani in si še enkrat preberi o delovnem času kaj smo pisali!!!!!!!!!! Uh si me razpizdil!

Dragi JOrk!

Glede delovnega časa zate in za vse, ki ne vedo kaj je delovni čas.
Delovni čas, ki je napisan na vratih (preden vstopiš v trgovino ali prostor, kjer ti nudijo usluge), je čas, ki je namenjen strankam. Torej če je pisalo na vratih do 21h, pomeni, da ta trgovina ali ustanova mora sprejemati stranke do 21h. To, kar sta rekli uslužbenki da sprejemata naročila do 20h je skregano s politiko DELOVNEGA (Odpiralnega) ČASA.

Torej, če imajo še veliko dela po sprejemu strank (hlajenje strojev, obračuni, čiščenje itd… pa morajo lepo spremenit odpiralni čas za stranke do 20h, ki se mora nahajat na vhodnih vratih.

Upam, da je nekaterim zdaj malo bolj jasno, zakaj je stranko to razjezilo. To je bilo sila neprofesionalno in garantiram Vam, da če bi jaz bil šef, bi zaposlil drugi kader, kateri bi bil strokoven in vljuden.

Stroji pa se ohladijo md 10 do 20 minutami.

Gospod Janos se ne pritožuje nad katerokoli trgovino, ampak zaradi usluge, ki jo ta ima…torej “fotografije najkasneje v 1 uri”.

Sicer pa bi bilo verjetno drugače, če bi se uslužbenki lepo opravičili, da sta najmanj pol ure prezgodaj ugasnile stroj. (To je pa tudi povod za vaše pričkanje)

lep dan!

Opazovalec, s svojim pisanjem demantiraš svoj nick, saj ti gre ravno opazovanje bolj slabo od rok, kaj ne? :)))

Janos je natančno napisal, da je bil v trgovini 8 minut čez 20 uro in da JE BILA pripravljena prodajalka vzeti v obdelavo film za naslednji dan, za ob 9 zjutraj. Torej prodajalka z ničemer ni kršila delovnega (odpiralnega) časa, saj je stranko sprejela. Pač pa ji ni nudila enourne usluge, saj je za to že osem minut zamujala.

Zadeva je torej popolnoma enostavna. Do 20 ure sprejemajo naročila za isti dan, od 20 do 21 ure pa za naslednji dan, vmes pa še zaključujejo poslovanje. Kaj ti tukaj ni jasno?

Pozdravljen Roman.

Ja, se strinjam s teboj…to kar si napisal je in ni nojbolj točno, kajti ta zadeva ni enourna usluga, ampak “fotografije največ v eni uri”, kar pomeni, da če uslužbenka oceni, da je toliko fotografij, da jih v eni uri ni moč naredit…(ne vem cca. 30), noroči stranko za naslednji dan. Ker pa je v tem primeru šlo le za 2 fotografiji, pa bi bila sramota za studio, da jih nebi končala v dobrih 50 minutah, koliko je še ostalo delovnega časa.

Zdaj pa roko na srce. Uslužbenka bi res lahko zavrnila stranko, če bi ta imel več fotografij, za samo 2, ki jih lahko naredi v 10 min. pa je….ne vem, saj za mene nečloveško do stranke, ki se pripelje tako daleč.

Pa brez zamere. To je pač moje skromno mnenje in z ničemer ne izpodbijam Vaša mnenja.

lp, Opazovalec

SAMO TO BOM REKLA – BRAVO OPAZOVALEC, KONČNO NEKDO Z INTELIGENCO, KAR ZA OSTALE NE MOREM REČI.

Otroci se v prvem razredu OŠ naučijo pisati z velikimi črkami. Bistrejši se potem naučijo še kaj drugega, nekateri pa ste ostali na prvošolski stopnji. Inteligenca pa taka.

Vesel sem za tebe,da si nasel drug fotocenter v Kranju.Mislim,da se vedno ne razumes bistva,prodajalki res nista tukaj nic krivi,prav tako ne trgovina.Ce mislis,da obstaja pravilo,da si ti pac kralj(stranka),ne pomeni to,da ti bodo naredili usugo ze cez cas,ko so vse pospravili in ocistili! Ne zamujaj,drugic pridi pa 2 minutke prej in potem se lahko pritozis preko trgovine,prodajalk pa tko. Ce ze ne pri nas,je v tujini cas mnogo bolj upostevajoc in te ne spustijo v trgovino minutko cez uro,ko se trgovina zapre! Sam sem to dozivel,ko sem prisel v Italijo,pa sem bil pred trgovino tocno minuto cez in so mi povedali,da zaradi zakona ne morejo tvegati,da bi me spustili,cetudi bi zapravil ne vemkoliko denarja.

Vseeno mislim,da nimas razloga,da se razburjas cez prodajalke in fotocenter,saj so imeli profesionalen odnos do stranke(do tebe) in so pac zakljucili tako,kot imajo to navedeno,ne glede na to,da je trgovina odprta do 21h. Drugic pa ne zamujaj in ne bodi zadnja stranka.

Bla,bla,bla,je tako kot je pepe povedal!!! SLOVENCI SMO RAZVAJEN NAROD!!!

Nekateri pa res ne razumete! Sej se ne gre zdej za to,da sta punci ze prej ugasnili,lahko bi tudi rekli,da sta masino ugasnili tocno ob osmih,pa janos tega nebi vedel! Janos lahko si vesel,da si dobil vsaj nekaj za to,ker si se pac pripeljal tako dalec.Je pa tako,kot sem napisal zgoraj,SLOVENCI SMO IN BOMO RAZVAJEN NAROD!!!

Bravo Roman,sej sploh ne zastopijo tega,ali pa nocejo zastopiti???!!!

Poslovanje v trgovine se zaključuje ko se trgovina ZAPRE.

Ne vem za ostale a jaz bi rekel takole…
Če je delovni čas trgovine do 21:00 to pomeni 21:00! Samo en skromen primer: …priteče nekdo na železniško postajo ob 20:08 in hoče iti na vlak za Culokafrijo, ki pelje ob 21:00. Na njegovo začudenje vlaka ni več! Vpaša postajnega uradnika kako to, da vlaka ni več in ta mu prijazno odvrne, da pač ni bilo potnikov na njem pa nista mela kondukterja in strojevodja kaj za početi in so kar odpeljali. Pa pridite jutri, na onega, ki pelje ob 09:00! Mislim, a ste vsi pri sebi al kaj? Zakaj pa je potem delovni čas? Ali je kdo že imel kdaj opraviti z zadevo, ki se ji reče:”PRIGLASITEV DELOVNEGA ČASA”? To se stori na občino oz. UE in tega se je potem potrebno držati… Kaj tu ni jasnega?

Pa še nekaj. Forum je za mnenja, takšna in drugačna. Če komu kaj ni jasno naj vpraša ali pa naj odgovori, če se mu zdi, da ima prav. Ne spuščajte pa se na takšen nivo, kot ste ga pokazali zgoraj.

Pa lep pozdrav – S.

Ti imaš pa težave z branjem?

Kristalno jasno je bilo napisano, da trgovina JE obratovala, da so bile pripravljene prodajalke sprejeti film za obdelavo v naslednjem dnevu, edino česar niso hotele narediti, je bilo razvijanje filma in slik takoj, ker uradno oglašujejo storitev v eni uri, stranka pa je prišla v času, ki ni več omogočal enourne storitve. Kaj tukaj ni jasnega?

Pa saj ti je druga prodajalka razložila, da naročila za izdelavo slik zaključijo ob 20 h.

to je vse

________________________________________________________ <http://matjer.moj-album.com/>

New Report

Close